Minecraft: Story Mode - Episode 5: Order Up!

 • Ontwikkelaar Telltale Games
 • Eerste releasedatum 29 maart 2016
 • Platformen Pc, Xbox 360, PlayStation 3, Nintendo Wii U, PlayStation 4, Xbox One, Mobile
 • Genre Avonturen
 • Gameliner score

Review: Minecraft: Story Mode - Episode 5: Order Up! - PlayStation 4

Wat mij betreft is Minecraft: Story Mode een vreemde eend in de bijt binnen het portfolio van Telltale Games. Er wordt afgeweken van het gebruikelijke recept. In Minecraft: Story Mode - Episode 5: Orders Up begin je aan een nieuw avontuur. De vijfde episode had oorspronkelijk de laatste episode van het seizoen moeten zijn. Een gek moment voor een nieuw avontuur lijkt mij. Maak je echter geen zorgen, je kunt een Adventure Pass kopen voor toegang tot de drie aanvullende episodes. Dit is bij mij niet helemaal in de smaak gevallen waardoor ik met enige rancune de vijfde aflevering indook.

ontbrekende afbeelding

Op naar Sky City

In Minecraft: Story Mode - Episode 5: Orders Up beland je direct in 'n van de avonturen van Jessie en zijn / haar vrienden. Geen onnodige introductie, maar direct aan de slag. Tussen de vierde en vijfde episode is flink wat tijd verstreken en inmiddels zijn Jessie en diens vrienden volleerde helden met vele fans. Je start het avontuur in een tempel en zoekt hier naar de sleutel van de Eversource. Voor je het weet duik je in een gevecht waarin het gezelschap uitblinkt. Alsof het niets is, zwaait Jessie met zijn / haar zwaard en rijg je mooie combo's aan elkaar. De helden zijn duidelijk meer volwassen in dit avontuur.

Vervolgens verschijnen de, voormalige, Ocelots om jouw buit te claimen. Blijkbaar is leider Aiden erg jaloers op jouw recente overwinningen, maar Jessie trekt zich er weinig van aan. In de stad blijk je vrienden te zijn met Ivor. Samen besluiten jullie de Eversource te zoeken, en voordat je het weet ren je achter Aiden aan, struikel je een alternatieve wereld in en sta je voor de poorten van Sky City. Hier blijkt Aiden al te hebben aangepapt met de Founder ( de eigenaar van de Eversource). In de tussentijd ben jij vriendjes met Milo, de leider van het ondergronds verzet.

ontbrekende afbeelding

Verhaallijnen en karakters vol oppervlakkigheden

Het verhaal komt niet lekker uit de verf, terwijl er veel potentie in zit. Regelmatig verwachtte ik het einde van deze episode met een vervolg in episode zes, maar alles komt in de vijfde episode tot een einde - zo ziet het er nu in ieder geval naar uit. Ik zie echter liever een uitdieping van Sky City, het verzet en de beweegredenen van de Founder. In plaats daarvan wordt alles direct als feit gepresenteerd. Je hebt het maar te slikken. Opeens is Aiden dikke maatjes met de Founder, terwijl Jessie vreemd wordt aangekeken. Logisch, want Sky City bevindt zich in de lucht. Er zijn geen wegen naar andere steden dus zijn vreemdelingen bijzonder. Toch weet Aiden de Founder om zijn arrogante vingertje te wikkelen. Hoe dan?!

Daarnaast zijn karakters oppervlakkig of vertonen spontaan hele andere karaktertrekken. Ivor is opeens een trouwe en enthousiaste hond en is Aiden dit keer de slechterik, maar waarom wordt niet duidelijk. Hij was in voorgaande episodes wellicht een arrogante zak, maar waarom bombardeert Aiden Sky City plotseling met monsters? Wat is de aanleiding? Daarnaast is er de Founder, de onuitgesproken dictator van Sky City. Dankzij de Founder zijn er strikte regels wat betreft bouwen en kun je in de cel belanden voor verspilling. In de kelder van het paleis vind je echter kisten vol materialen waardoor de zuinigheid niet direct nodig lijkt te zijn. Is de Founder dan ook een slechterik? Aan de andere kant, met een paar wijze woorden heb je haar voor je gewonnen. Het klopt allemaal niet.

ontbrekende afbeelding

Wederom mooi locaties, redelijke puzzels en een barrage aan quick time-events

Zoals voorgaande keren zijn ook de locaties die bezocht worden wederom schitterend. Althans, als je er als toerist naar kijkt en niet te veel vragen stelt over de achterliggende logica. Van tempels tot kerkers en uiteraard Sky City, alles ziet er goed uit en roept de juiste sferen op. De tempel in de jungle oogt exotisch, terwijl Sky City iets mysterieus heeft. Al met al, een lust voor het oog. Met ook nog eens op goede momenten een puzzel. Over de moeilijkheidsgraad valt te twisten, maar de momenten zijn er. Tevens kun je deze momenten gebruiken om (enigszins) de omgeving af te speuren en bij te praten met de vrienden.

Daarnaast zijn er uiteraard gevechten tussen Jessie en de monsters. Zoals altijd berusten de gevechten op de welbekende en inmiddels uitgekauwde quick time-events. Enkele momenten kun je wellicht als spannend ervaren, maar uiteindelijk begint het te vervelen. Alsof je alles al een keertje gedaan hebt. Dat is in principe ook zo, namelijk in alle vorige afleveringen van Minecraft: Story Mode. Geloof me, telkens weer over dezelfde aspecten klagen is net zo vermoeiend als deze aspecten keer op keer (moeten) beleven.

ontbrekende afbeelding

Het eindoordeel van Dewi Welvaart

Volgens mij probeert Telltale Games met Orders Up nog iets van Minecraft: Story Mode te maken. Wellicht geeft episode vijf een reden voor een nieuw avontuur in de oorspronkelijk laatste aflevering van het seizoen. Ik ben het inmiddels een beetje beu. Het verhaal is oppervlakkig en personages zijn niet uitgediept of veranderen plotseling van persoonlijkheid. Zoals altijd zijn de locaties imposant, maar worden teniet gedaan door de gelimiteerde mogelijkheid voor exploratie en uitgekauwde quick time-events. Wellicht komt Minecraft: Story Mode alsnog tot een spetterend einde. Ik gun het Jessie en de groep, het zijn leuke helden. Alles mag zolang er maar een einde komt, want ik heb het nu wel gezien.

 • Pluspunten
 • Mooie locaties
 • Jessie en vrienden zijn leuke helden
 • Potentie voor meer en beter
 • Minpunten
 • Gevoel van herhaling
 • Oninteressante personages
 • Verhaallijn stelt weinig voor
Gameliner Score
Aardig

Community

Score
Log in om jouw beoordeling te kunnen geven.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid .

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?