Metroid Prime 3: Corruption

  • Ontwikkelaar Retro Studios
  • Eerste releasedatum 26 oktober 2007
  • Platformen Nintendo Wii
  • Gameliner score

Review: Metroid Prime 3: Corruption - Nintendo Wii

Is het een vogel? Is het een vliegtuig? Is het Superman? Nee, het is niemand minder dan Samus Aran, de vrouwelijke 'bounty hunter' die al het kwaad in het universum weer eens een kopje kleiner komt maken! Alle volgelingen van Phazon, behoed uzelf! Ga maar vast op de grond liggen met je klauwen op je hoofd!

Eerst schiep men"

Wie bekend is met andere delen van Metroid weet wat men kan verwachten van een Metroid game: een grote solide puzzel- en actiegame vol suspense en sfeer. Metroid Prime op de Gamecube was het eerste deel dat als first person uitkwam met 3d-gegenereerde graphics, in eerste instantie onder veel protest van de fans van Metroid. Nadat de bevooroordeelde fans het spel ook hadden gespeeld, veranderde de klaagzang in lofzang van de hoogste orde. Zelden tot nooit was er zo'n goeie game uitgekomen als Metroid Prime, een game die op alle fronten ijzersterk was, vol vernieuwingen en vernuft. Deel twee kon daardoor niet uitblijven, en dus kwam er Metroid Prime 2: Echoes, een game die minstens zo goed was, al was hij voor veel mensen erg lastig uit te spelen. De wereld waarin je speelde, was namelijk in twee verschillende realiteiten s gesplitst. Hiertussen moest je dikwijls switchen en daarbij ook nog al het typische puzzel- en zoekwerk doen. Hierna is tussendoor Metroid Prime: Hunters nog uitgekomen op de Nintendo DS, een deel dat je compleet los kunt zien van de serie, want het is een op zichzelf staand verhaal dat niets met de rest van Metroid Prime te maken heeft.

En toen was er"

Dan is er nu het derde deel uit de reeks, Metroid Prime 3: Corruption. Net als bij de vorige delen gaat het om Phazon, een kwaadaardige stof die alles kapot of gemeen maakt en al meerdere planeten en beschavingen heeft vernietigd. In dit derde deel speel je wederom als onze vrouwelijke Samus Aran, die de planeten die besmet zijn met Phazon eens eventjes gaat ontsmetten. Zij is zelf echter ook besmet en ze gaat hier langzaam aan onderdoor, waardoor ze dus straks ook een slechterik wordt! Voor mensen die nu vrezen dat je nu misschien aan een tijdlimiet zit, wees niet bang, de game is storyline verbonden en heeft niks te maken met hoe lang je over iets doet. Je kunt dus lekker op je gemak speuren en verdwalen. De Phazon-besmetting heeft als voordeel dat je in 'Phazon Hypermode' kunt gaan, waardoor je belachelijk hard schiet en sterker bent. Je offert daarvoor een 'Energy Tank' op, maar dan heb je ook wat. Helaas kun je ook een 'Phazon Overload'-aanval hebben. In dit geval moet je snel alle Phazon uit je schieten, anders leg je het loodje.

Interplanetary Galactic

In plaats dat je nu op 'n planeet blijft, kun je in Metroid Prime 3 nu naar meerdere locaties. Zo zijn er nu twee met Phazon besmette planeten die je kunt afstruinen. Dit zijn Elysia en Bryyo, die er beide totaal anders uitzien. Daarnaast kun je ook naar een grote basis van de Galactic Federation, de organisatie waarvoor je werkt, op de planeet Norion. Later in de game kun je naar nog meer spannende locaties, maar die kunnen we natuurlijk niet allemaal gaan verklappen. Om ergens te kunnen komen heb je natuurlijk wel vervoer nodig. Gelukkig is er voor wat stijlvol vervoer gezorgd: een ruimteschip. Het is erg gaaf dat je nu ook echt in je ruimteschip kunt zitten en een aantal dingen kunt doen, als je 'stats' checken en je communicatiekanaal openen. Het is maar een kleine toevoeging, maar zeker voor de fans zal het erg leuk zijn eindelijk te weten wat Samus nu allemaal in haar ruimtescheepje kan doen en hoe het eruit ziet vanbinnen.

Wiiiii

Grafisch ziet Metroid Prime 3: Corruption er geweldig uit. Het heeft de beste graphics tot nu toe op de Wii en je kunt nu dus ook goed zien dat de Wii toch echt wel wat aankan. De besturing is heerlijk en men heeft de game ultiem weten aan te passen aan de mogelijkheden van de Wii-mote en de Nunchuk. Net als bij de vorige Prime-delen hebben de makers de knoppenbediening en acties zo ontworpen dat het vanaf de eerste vijf minuten al natuurlijk aanvoelt. Bijvoorbeeld de 'grappling beam' gebruik je nu door je Nunchuk naar voren te slaan. Je kunt er ook panelen mee lostrekken, door de Nunchuk weer terug te zwiepen. Dit voelt heel natuurlijk aan en het werkt uitstekend.

Independent woman?


De suspense van het verhaal is erg sterk. Omdat het hele verhaal rondom Phazon wordt afgerond is er extra veel te vertellen in Metroid-Land. Tot het einde toe blijft het vernieuwend aanvoelen. Het gevoel van eenzaamheid dat de Metroid-games gewoonlijk hebben, en velen koesteren, is deze keer wel wat minder. Je wordt een wat groter gedeelte van de game aan het handje gehouden voordat je echt wordt losgelaten en het zelf maar moet uitzoeken. Voor onervaren gamers in dit genre is het daarom wel toegankelijker, maar wellicht maakt het de game wel wat te makkelijk voor de ervaren Metroid-gamers. Gelukkig kun je de hintfunctie uitzetten, waardoor je toch wat minder wordt begeleid.

Het eindoordeel van Peter Scheffer

Metroid Prime 3: Corruption is een waardig afsluiter van de reeks. Het spel ziet er schitterend uit, speelt geweldig en heeft een unieke, karakteristieke sfeer, die ook sterk wisselt per wereld waar je komt. Het spel duurt ook zeker lang genoeg; de gemiddelde gamer zal er zo'n twintig uur mee zoet zijn Metroid Prime 3 uit te spelen. De enige kritiek die misschien te zeggen valt, is dat de game wat makkelijker is dan zijn twee voorgangers, waardoor ervaren gamers van de Prime-reeks ( waaronder ik zelf) er wat sneller doorheen zijn naar gevoel, ook al duurt het dan nog steeds wel even eer je er doorheen bent. Ondanks dat is Metroid Prime 3: Corruption een toptitel voor de Wii en absoluut het proberen waard voor vrijwel iedereen die van games houdt.

  • Pluspunten
  • Speelt geweldig, origineel en verslavend
  • Sterk verhaal en mooie afsluiter van de Metroid Prime-serie
  • Minpunten
  • Makkelijker dan zijn voorgangers
  • Minder rust en eenzaamheid qua sfeer
Gameliner Score
Perfect

Community

Score
Log in om jouw beoordeling te kunnen geven.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid .

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?