Check hier alle E3 2021-content

Marvel's Guardians of the Galaxy: The Telltale Series - Episode 1: Tangled Up in Blue

 • Ontwikkelaar Telltale Games
 • Eerste releasedatum 18 april 2017
 • Platformen Pc, PlayStation 4, Xbox One
 • Gameliner score

Review: Marvel's Guardians of the Galaxy: The Telltale Series - Episode 1: Tangled Up in Blue - Pc

Vroeger had je interactieve boeken, waarbij je kon kiezen welke keuze een personage maakte en zo naar de juiste pagina kon gaan. Tegenwoordig heb je de games van Telltale games, de digitale variant waarin je als speler veel sneller keuzes moet maken en waarin je tijdens het maken van je keuzes nog steeds immersed bent in het verhaal. Dit concept heeft altijd goed gewerkt bij Batman, The Wolf Among us en Game of Thrones, en The Walking Dead omdat er mensen doodgaan en je moet uitzoeken wie het heeft gedaan. Mijn eerdere ervaringen met Telltale games maakten me erg enthousiast voor Marvel's Guardians of the Galaxy: The Telltale Series en ik was dan ook erg benieuwd wat Telltale zou doen met een verhaal waar bijzonder weinig dood in voorkomt. Wat blijkt? Er komt bijzonder veel dood in voor.

onbekend

Het begin

Het begon ontzettend goed. Het startscherm doet denken aan de geweldige openingssc'ne uit Deadpool. De guardians proberen de Eternity Forge te vangen en er is in slow motion te zien hoe dat eraan toegaat. Ontzettend gaaf. Wat minder gaaf is, is dat er al gelijk bugs waren. De muis had vertraging, wat zeker in een game van Telltale ontzettend onhandig is. Toen ik de resolutie wilde veranderen kreeg ik een wit scherm en kon ik niks meer doen. Tijdens mijn zoektocht naar een oplossing bleek dat anderen ook de nodige problemen hadden met de game. Gelukkig heb ik het uiteindelijk weten op te lossen en kon ik na de valse start dan eindelijk beginnen.

onbekend

De game zelf

Telltale staat erom bekend dat het op een fantastische manier een verhaal kan vertellen. Voor Marvel's Guardians of the Galaxy: The Telltale Series geldt dan ook precies hetzelfde. De personages zijn goed neergezet en het kost (nadat je gewend bent aan alle bugs) weinig moeite om je in het verhaal in te leven. De gesprekken tussen de personages zijn hilarisch. Star Lord is minstens net zo droog als in de film, maar zeker ook gevat en een goede leider. Tijdens het spelen heb ik vaak moeten lachen om zijn uitspraken en gedrag. Zo gebruikt hij bijvoorbeeld de Eternity Forge als beker om uit te drinken. Naast de uitspraken zijn de graphics ook erg indrukwekkend. De vechtsc'nes zien er heel soepel uit. Helaas is de gameplay van diezelfde gevechten wat minder. De quicktime events, waar Telltale om bekend staat, zijn voor de pc niet zo goed. Zeker in combinatie met de vertraging in mijn muisbewegingen had ik hier erg veel moeite mee. Ik hoop dan ook dat deze bugs snel uit de game worden gehaald, zodat ik weer volop kan genieten van alle avonturen van de guardians!

onbekend

Het eindoordeel van Sonia den Dubbelden

Al met al weer een ontzettend leuke game van Telltale Games, maar het zou nog zoveel beter kunnen zijn als alle bugs eruit zijn. Vooralsnog zijn de andere Telltale Games daar beter in geslaagd en ik raad dan ook aan om die eerst te spelen. Gelukkig is dit slechts de eerste episode en hoop ik dat Telltale leert van de fouten die in deze eerste episode zijn gemaakt. Met zo'n drie uur op de klok is de episode niet bijzonder lang, maar het begin is er in ieder geval. De humor, het mysterie en het grondwerk zijn er, nu de rest nog!

 • Pluspunten
 • Hilarische conversaties
 • Mooie graphics
 • Gevechten zien er mooi uit
 • Minpunten
 • Veel bugs
 • Gameplay valt wat tegen
Gameliner Score
Aardig

Community

Score
Log in om jouw beoordeling te kunnen geven.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid .

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?