Mario Tennis: Ultra Smash

 • Ontwikkelaar Nintendo
 • Eerste releasedatum 20 november 2015
 • Platformen Nintendo Wii U
 • Gameliner score

Review: Mario Tennis: Ultra Smash - Nintendo Wii U

Tennisgames zijn niet bijzonder populair geweest tot de komst van Wii Sports. Eerder heeft Nintendo het al geprobeerd met Mario Tennis op de Virtual Boy, Nintendo 64, handhelds en vele opvolgers. Helaas zijn al deze games geen daverend succes geworden. Nu probeert Nintendo het wederom met Mario Tennis: Ultra Smash. Is het dit keer wel gelukt een game neer te zetten die de serie kan redden? We gaan het zien.

onbekend

Typisch Nintendo

Ik heb al snel ontdekt dat Mario Tennis: Ultra Smash weer typisch 'n Nintendo-game is. Afgezien van het feit dat de personages uit het Nintendo-universum afkomstig zijn, is ook de styling en het gebruik van de geluidseffecten erg herkenbaar. Zo ben ik erachter gekomen dat bepaalde geluiden rechtstreeks uit eerdere Mario-games afkomstig zijn. Dat is totaal niet vervelend, het geeft zelfs het prettige gevoel van herkenning. De gameplay voelt wederom erg strak en solide aan en daarbij merk je al snel dat alles tot in detail is uitgemeten. De game is daardoor geschikt voor zowel jong als oud. Een echte familiegame dus. Ook dat is typisch Nintendo.

onbekend

Weinig toevoeging

Helaas is de game niet veel meer dan een familiegame. Naast het vrij simpele tennisspel, is er niet bijster veel toegevoegd. De enige vernieuwing die naar voren komt in het hoofdmenu, is het Megaduel. Naast het normale tennis, een knock-out ronde en multiplayer is deze modus de enige toevoeging die daadwerkelijk verandering met zich meebrengt. In Megaduel wordt er, eens in de zoveel tijd, een Mega-Mushroom op de baan gesmeten. Deze paddenstoel maakt je, zoals je vast al kan raden, megagroot. Oneerlijk tegenover je tegenspeler? Een beetje wel, maar het wordt pas echt interessant wanneer beide gamers mega zijn. Op dat moment kan je ballen die in de hoek komen beter terugkaatsen en verloopt het spel aanzienlijk harder en sneller. De gameplay is in de basis al arcade-achtig, maar op dat moment kan ik werkelijk genieten van de gameplay. Daarbij ben ik er niet zeker van of ik het een echte toevoeging kan noemen, maar de Ultra Smash, zoals de titel verklapt, is dit keer een extra element in het spel. Door op een specifiek en vooraf aangegeven moment op een toets te drukken kan je een Ultra Smash uitvoeren. Deze ballen zijn bijna niet te stoppen en staan dus ,zo goed als altijd, garant voor 'n overwinning.

onbekend

Multi-plezier

Mario Tennis: Ultra Smash blinkt uit wat betreft het multiplayer-aspect. De singleplayer-modus wordt al snel repetitief en de uitdaging neemt, naarmate je in vaardigheid vordert, af. De multiplayer-modus komt echter een stuk beter uit de verf. Of het nu online is of lokaal, er wordt veel plezier gehaald uit het delen van deze plezante ervaring. Echter heeft het lokale spel wel 'n groot minpunt. E'n van de twee spelers is namelijk standaard in het nadeel door de vastgezette camerapositie. Wanneer je de camera in de dynamische modus zet, wordt het spel er niet beter op. Het komt er dus op neer dat 'n speler een omgedraaid beeld heeft en dus flink moet oefenen met de tegengestelde richting. Online kom je al snel spelers tegen die vergevorderd zijn in de game en bieden dan ook veelal meer uitdaging. Dit is dan ook het enige moment dat je als (ervaren) gamer echte uitdaging kan ondervinden.

onbekend

Het eindoordeel van Boy Apfel

Over het algemeen kan ik zeggen dat ik zeker plezier heb gehad tijdens het spelen van Mario Tennis: Ultra Smash. Dat is een goed teken aangezien de game eigenlijk weinig voorstelt. Sterker nog, er is eigenlijk geen verandering ten opzichte van voorgaande delen. De enige daadwerkelijke toevoeging zijn de Megaduels. Overigens is Mario Tennis: Ultra Smash op de nieuwste console wel voorzien van een vers likje verf. Qua gameplay is er op de game weinig aan te merken. Het is dan ook overduidelijk dat dit een Nintendo-game is. Strakke gameplay, geen bugs en vrij basic, dat is wat Mario Tennis: Ultra Smash biedt. In de singleplayer-modus is de lol er helaas snel vanaf, maar de uitdaging is online zeker wel te vinden. De meeste online-gamers anticiperen beter dan de AI en zijn eerder geneigd een aantal ballen langs de oren te doen suizen. In conclusie moet ik zeggen dat de game vrij basic is en niet veel extra's biedt. Daarentegen is het wel een heerlijke game of even tussendoor te spelen.

 • Pluspunten
 • Typisch Nintendo
 • Arcade-achtig
 • Soepele gameplay
 • Familiegame
 • Minpunten
 • Singleplayer is saai
 • Weinig toevoeging
Gameliner Score
Voldoende

Community

Score
Log in om jouw beoordeling te kunnen geven.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid .

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?