Check hier alle Gameliner Awards 2021 content

Mario Party: The Top 100

 • Ontwikkelaar NDcube
 • Eerste releasedatum 10 november 2017
 • Platformen Nintendo 3DS
 • Genre Party
 • Gameliner score

Review: Mario Party: The Top 100 - Nintendo 3DS

Mario Party, de game waar vriendschappen mee verbroken worden. De game die mij met stoelen heeft laten gooien en mijn vrienden de huid vol heeft laten schelden op het moment dat zij mijn laatste ster inpikten. In dit digitale bordspel kwamen de meest rare, maar ook geniale, mini-games voorbij (ja ook de mini-games waar wij ongepaste bewegingen hebben gemaakt met de wii-remote). Nu zijn er maar liefst 100 verschillende mini-games verzameld in Mario Party: The Top 100. Eens kijken of mijn favorieten ertussen staan.

onbekend

Legio aan diversiteit

Al tien Mario Party-games zijn verschenen op verscheidene consols. Nintendo heeft uit al deze mini-games een selectie gemaakt voor de nieuwe game op de Nintendo 3DS. Echter kunnen spelers in Mario Party: The Top 100 hun favoriete mini-games los spelen. Dit was wel even wennen, zo zonder het bordspel, maar het kiezen van de losse mini-games maakt deze game ideaal voor even tussendoor spelen. Al snel zie ik mijn favoriete mini-games, zoals: Bumper Balls uit Mario Party 2, Booksquirm uit Mario Party 4 en Pier Pressure uit Mario Party 9. Natuurlijk kies ik mijn favoriete personage en trouwe vriendin Peach om iedereen in te maken. Toch is er een nadeel van deze vlugge manier van het kiezen van de mini-games, de games duren daardoor maar een aantal seconden en je draait je hand er niet voor om.

Gelukkig is nog wel een speciale bordspel-modus waarin je kunt kiezen voor een spel van 10 tot 15 beurten. Hier kun je vervolgens ook uit verschillende 'pakketten' kiezen. Deze pakketten hebben een eigen thema, zoals: Sportpakket en Racepakket, maar zo ook een N64-pakket. Op deze manier kun je je eigen Mario Party samenstellen met jouw favoriete mini-games. Deze optie kon ik erg waarderen en maakt de game, in mijn ogen, wat persoonlijker. Daarnaast is in deze modus ook de optie om dit met vrienden te spelen. Ook is er een Mini-game Island modus, waar meerdere mini-games kunnen worden vrijgespeeld, zoals: Face Lift uit Mario Party en Goomba Bowling uit Mario Party 9. Toch houden al deze verschillende modi helaas niet lang de aandacht vast.

onbekend

Trip to Nostalgia Lane

Kleine aandachtspuntjes is wat Mario Party: The Top 100 een redelijk goede game maakt. De moeilijkheidsgraad van de computer is in te stellen waardoor je het zo lastig kan maken als jijzelf wilt. Ook prettig dat de kans om de mini-game eerst eens uit te proberen bestaat. Je ziet tevens voordat je de mini-game start, uit welke Mario Party-game en van welke console de desbetreffende mini-game komt. Favoriete mini-games zijn daarnaast ook aan te geven, waarna je ook een favoriet-pakket kunt samenstellen om deze in de bordspel-modus te gebruiken.

Het is dan ook fantastisch om veel mini-games terug te zien uit de afgelopen Mario Party-games. Echter biedt de game dan ook niet meer dan dat en dat brengt mij dan toch bij de prijs. Mario Party The Top 100 is maar liefst 40 euro en dit is dan ook te veel voor wat de game verschaft. Door de t' korte gameplay was ik erg snel uitgekeken op de mini-games en ook de bordspel-modus gaf mij niet het oude vertrouwde Mario Party-gevoel. Dit heeft waarschijnlijk ook te maken met het feit dat dit een game is voor een handheld console, terwijl de vorige Mario Party-games makkelijk met vrienden te spelen waren op de televisie.

onbekend

Het eindoordeel van Laura van Dongen

Mario Party: The Top 100 houdt je bezig voor een aantal uurtjes, maar niet meer dan dat. Het is absoluut een genot om oude favorieten terug te zien komen tussen de mini-games. Kleine aandachtspunten zoals het aangeven uit welke serie de mini-game komt en het samenstellen van een eigen pakket in de bordspel-modus, worden erg gewaardeerd. Daarnaast is deze game ideaal om tussendoor te spelen en je skills te verbeteren om je vrienden in te kunnen maken bij een Mario Party sessie. Toch is dit een game die ik niet vaker zal oppakken en is dit meer een nostalgische rit dan een goed uitgewerkte game.

 • Pluspunten
 • Leuke singleplayer campagne
 • Diversiteit in modi
 • Makkelijk tussendoor te spelen
 • Minpunten
 • Geen online-modus met vrienden
 • T' vlugge gameplay
 • De prijs
Gameliner Score
Voldoende

Community

Score
Log in om jouw beoordeling te kunnen geven.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid .

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?