Mario and Donkey Kong: Minis on the Move

 • Ontwikkelaar Nintendo
 • Eerste releasedatum 9 mei 2013
 • Platformen Nintendo 3DS
 • Gameliner score

Review: Mario and Donkey Kong: Minis on the Move - Nintendo 3DS

In de Mario vs. Donkey Kong-serie was Donkey Kong altijd de bad guy en moest Mario het tegen hem opnemen. Met Mario and Donkey Kong: Minis on the Move is Donkey Kong echter de good guy. Tijdens het Mini Toy Carnival opent hij samen met Pauline een arcadehal. In deze arcadespelletjes zijn de Mini's ook weer van de partij.

onbekend

De weg naar de uitgang

In de Mario vs. Donkey Kong-games moest je altijd met een zijaanzicht spelen. Deze keer speel je de game echter met een bovenaanzicht. Er zijn vier verschillende modi, waarvan Mario's Main Event de belangrijkste modus is. Hierin krijg je een speelvlak waarin je de Mini naar de uitgang moet leiden. Dit doe je door een pad te maken door de juiste paden op de juiste plek te plaatsen. De paden die je mag gebruiken zullen in een groene buis vallen. Je moet er goed op letten dat deze buis niet vol raakt, want anders zal je het level opnieuw moeten proberen. Daarnaast mag de Mini uiteraard niet van het level vallen of tegen een muur aan lopen. Ook moet je rekening houden met een tijdslimiet.

Wanneer je pad naar de uitgang af is, zal de Mini in de meeste gevallen direct naar de uitgang rennen. Dit gebeurt echter niet altijd. Als een Mini bijvoorbeeld eerst nog over een springveer moet gaan, dan zal de game nog op de normale snelheid doorspelen. Dit is vervelend, want de tijd tikt rustig verder en je groene buis met tegeltjes blijft ook verder vullen. Dan had ik liever een knop gehad waardoor de Mini het pad zal afmaken zonder dat je verder nog iets kunt doen.

Je zou zeggen dat dit concept redelijk snel gaat vervelen, maar dat is niet het geval. Er worden namelijk voortdurend nieuwe tegels geïntroduceerd waarmee je moet werken. Zo heb je bijvoorbeeld lopende banden die je van richting kunt laten veranderen en buizen die je naar een andere buis brengen. Zo blijft de game leuk om te spelen.

onbekend

Nog meer modi

Zoals ik al aangaf, is Mario's Main Event niet de enige modus. De andere modi hebben wel veel weg van deze modus, maar spelen net iets anders. Zo moet je in de modus Puzzle Palace de puzzels oplossen met een aantal blokjes die van tevoren zijn bepaald. In de modus Many Mini Mayhem mag je alleen de blokken gebruiken die op het speelveld liggen. Ook zal je met meerdere Mini's tegelijkertijd moeten werken, wat het natuurlijk een stuk pittiger maakt. Als laatste is er de modus Giant Jungle. Dit is eigenlijk precies hetzelfde als Mario's Main Event, maar dan is het speelveld enorm groot. Met de D-pad of de analoge stick (of de ABXY-knoppen voor linkshandigen) kan je door het level scrollen. Voor een downloadgame is er dus behoorlijk wat variatie te vinden!

Sterren verzamelen

Elk level heeft bevat drie Mario-munten. Wanneer je deze allemaal hebt gehaald en het level hebt voltooid, krijg je een ster. Met deze sterren speel je nieuwe Mini's vrij om te gebruiken, maar ook minigames. Zo heb je bijvoorbeeld de minigame Cube Crash. In deze minigame is het de bedoeling om een kubus van blokken kapot te maken door Mini's te katapulteren. In totaal zijn er vier minigames aanwezig, met elk ook nog verschillende stages. Deze downloadgame biedt dus echt heel wat content!

onbekend

Leveleditor

Om nog veel langer van deze game te kunnen genieten, kan je je eigen levels bouwen. Het is alleen mogelijk om levels te maken in de stijl van Mario's Main Event, maar dat mag de pret niet drukken. Een eigen level maken is erg gemakkelijk. Je plaatst gewoon de vaste blokken op het speelveld met behulp van het touchscreen en je level is al af. Je kunt ook nog bepalen hoe vaak bepaalde blokken uit de groene buis komen. Hierna hoef je alleen nog maar even zelf je level uit te spelen en dan kan je het ook nog eens op internet zetten. Zo kan iedereen van jouw level genieten, en jij natuurlijk ook van de levels van anderen.

Het eindoordeel van Justin Meijer

Het mag duidelijk zijn dat Mario and Donkey Kong: Minis on the Move je tientje meer dan waard is. De levels introduceren voortdurend nieuwe tegels om mee te puzzelen, waardoor de game niet snel verveelt. Daarnaast zijn er vier verschillende modi waarmee je aan de slag kunt en ook vier verschillende minigames, welke allemaal leuk zijn om te spelen. Alsof dat nog niet genoeg is, is er ook nog eens een leveleditor aanwezig en kan je je levels delen met anderen. Dit is gewoon een fantastische en uitgebreide puzzelgame en zeker een aanrader!

 • Pluspunten
 • Verveelt niet snel
 • Verschillende modi
 • Minigames met stages
 • Eigen levels maken en delen
 • Minpunten
 • Mini's af en toe niet automatisch naar uitgang
Gameliner Score
Uitmuntend

Community

Score
Log in om jouw beoordeling te kunnen geven.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid .

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?