Check hier alle E3 2021-content

Life is Strange: Episode 5 - Polarized

 • Ontwikkelaar Dontnod Entertainment
 • Eerste releasedatum 20 oktober 2015
 • Platformen Pc, Xbox 360, PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox One, Mobile
 • Genre Interactieve Film
 • Gameliner score

Review: Life is Strange: Episode 5 - Polarized - Xbox One

Het was een lange wacht, maar eindelijk verscheen dan deze week de vijfde en laatste episode van Life is Strange, genaamd Polarized. Het was een middag lang de onlinestore refreshen en opnieuw uit- en inloggen om zodra het kon de episode gelijk te downloaden. Episode 4 eindigde met een gigantisch spannende cliffhanger, wat de mensen bij Dontnod wel een goed idee vonden om je daarna extra lang te laten wachten op deze laatste episode.

Life is waiting

Dat het wat langer duurde in verhouding tot de andere episodes is uiteraard begrijpelijk, omdat nu in episode 5 alles afgerond moet worden. Welke keuzes blijken de juiste te zijn geweest? Hebben je keuzes vanaf episode 1 wel echt zoveel impact op het einde, of heeft men een "Mass Effectje" uitgehaald? Ik kan beginnen met te zeggen dat je niet moet verwachten dat de game compleet versplintert en bij episode 5 je vervolgens dertig verschillende eindes hebt, allemaal afhankelijk bij wat je vanaf episode 1 hebt gedaan. Deze episode is overduidelijk eentje die alles tot een geheel brengt, met dus meer afronding in plaats van splitsing in keuzes juist.

onbekend

The end of life " is strange

Je maakt elke episode belangrijke keuzes, maar elke cruciale keuze zorgt er gemiddeld voor dat 'n of twee zaken anders lopen. Dit is soms al in de episode zelf, maar bij sommige acties kwam je echt pas na twee of drie episodes erachter dat het slechts op korte termijn goed uitpakte. Net als in het echt weet je nooit hoe raar dingen kunnen lopen. Er zijn eigenlijk maar twee absolute eindes, maar de manier waarop je deze bereikt kan nogal afwijken. Het kan dus deels als een "Mass Effectje" voelen, al moet ik zeggen dat ik dit probleem niet heb gehad. In de loop van het einde krijg je nog een paar belangrijke keuzes, welke niet allemaal duidelijk zijn wat ze doen.

Life is Strange 2: Stranger

Aangezien je bij het beginscherm kunt lezen dat dit Life is Strange: Season 1 is, zou het goed kunnen dat deze beslissingen, inclusief de cruciale op het eind, meegenomen worden naar seizoen 2. Gelukkig worden wel alle belangrijke mysteries en problemen die opgebouwd zijn in de afgelopen episodes, nu afgerond in episode 5. Je weet op het einde hoe het zit met de grote hurricane die op weg is naar Arcadia Bay, en je weet wat er is gebeurd met Rachel Amber (een beetje de Laura Palmer van Life is Strange).

onbekend

Edge of seat

Polarized is voor de eerste helft zo ontzettend spannend en twist alles steeds weer opnieuw, dat er steeds van die klanken vanaf de bank klonken als "wow" en "f*cking hell!". Het is lang geleden dat ik zo op het puntje van mijn stoel zat te gamen en zo meegesleept werd met wat er met de hoofdpersonen gebeurt. Hier geen spoilers geven is ongelooflijk lastig, maar je leven is herhaaldelijk in gevaar en Max haar tijdreispowers worden echt bizar in toepassing. Ondertussen dreigt ook de hele stad ten onder te gaan. Met de tweede helft kakt de episode echter wel in, al wordt het wel een beetje Silent Hill-achtig, en is het weer eens wat anders. Je merkt dan ook in deze tweede helft dat je naar een einde aan het toewerken bent waarbij al je beslissingen nu achter je zijn, en je naar een resoluut einde werkt.

onbekend

Het eindoordeel van Peter Scheffer

De serie behaalt zijn hoogtepunt alsmede zijn laagste punt in deze episode, al zal dit sterk per persoon verschillen wat je ervan vindt. Daarbij is het "laagste punt" nog steeds goed, maar er zit een contrast in is te merken (ja, ja, ja, Polarized lolz!). Het einde is erg goed uiteengezet, maar qua keuzes maakt het absolute eind dus niet zoveel uit, waardoor men toch het gevoel kan hebben dat dit een beetje jammer is. Desalniettemin is episode 5 een ontzettend mooie afsluiter van een fantastische game. Life is Strange is een game die je tot en met de laatste episode dingen leert en mee confronteert. Het laat bijvoorbeeld voelen hoe het is om vrienden te verliezen, wat voor impact het heeft als iemand in je naaste omgeving zelfmoord pleegt, hoe belangrijk en dierbaar vriendschap is, en hoe kleine beslissingen soms grote gevolgen kunnen hebben. In Polarized zitten nu de grootste levenslessen die horen bij volwassen zijn: sprookjes bestaan niet, en het leven is hard. En als je iets voelt, wanneer je een traantje wegpinkt bij de credits, is het wel: Life is Strange, en dankzij deze game ook weer iets mooier. Dikke aanrader voor iedereen met smaak.

 • Pluspunten
 • Zelfde punten als voorgaande episodes
 • Mooie afsluiter
 • Superspannende eerste helft
 • Laatste helft Silent Hillesque
 • Minpunten
 • Zelfde punten als voorgaande episodes
 • Laatste helft wat zwakker
Gameliner Score
Goed

Community

Score
Log in om jouw beoordeling te kunnen geven.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid .

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?