LEGO The Hobbit

 • Ontwikkelaar TT Games
 • Eerste releasedatum 11 april 2014
 • Platformen Pc, Xbox 360, PlayStation 3, Nintendo Wii U, PlayStation Vita, Nintendo 3DS, PlayStation 4, Xbox One
 • Genre Avonturen
 • Gameliner score

Review: LEGO The Hobbit - PlayStation 3

De eerste twee delen van de The Hobbit-trilogie hebben het zeer goed gedaan in de bioscoop. Het is dan niet zo verrassend dat er van zo'n grote franchise een game verschijnt die gebaseerd is op deze films. Het gaat hier echter niet om een standaardgame die snel in elkaar is geflanst, maar om een LEGO-versie gemaakt door ontwikkelaar Traveller's Tales.

onbekend

Een onverwacht avontuur

LEGO The Hobbit vertelt het verhaal van de eerste twee The Hobbit-films, An Unexpected Journey en The Desolation of Smaug. De derde film, There and Back Again zal pas eind dit jaar in de bioscoop verschijnen en zit dus niet de game, maar deze verhaallijn wordt zo goed als zeker uitgebracht als DLC. Het verhaal van LEGO The Hobbit speelt zich af voor de The Lord of the Rings-films en begint met de aanval van de draak Smaug op het koninkrijk van de dwergen genaamd Erebor. Vervolgens belanden we in de Gouw waar een jonge Bilbo Balings kennismaakt met Gandalf, Thorin Eikenschild en zijn gevolg van dwergen. Het gezelschap vraagt Bilbo om hulp om hun verloren koninkrijk op te eisen. Zo begint een groots en spannend avontuur door Midden-aarde waarbij het gezelschap orcs, trollen en Gollem met zijn ring zullen tegenkomen.

Net als in de films

Net als eerdere LEGO-games zijn ook de personages van LEGO The Hobbit voorzien van stemmen. Deze zijn direct overgenomen uit de films en zorgen voor een geweldige sfeer en nog meer humor. Natuurlijk is daar Ian McEllen als Gandalf, Ian Holm als de oude Bilbo Balings en Martin Freeman als de jonge Bilbo. Daarnaast wordt het gehele verhaal in de game verteld door Christopher Lee, die we natuurlijk kennen als Saruman uit de The Lord of the Rings-films. Tel daar de prachtige muziek uit The Hobbit- en The Lord of the Rings-films bij op en je kan bij mij al niet meer stuk.

onbekend

Bekende gameplay met een The Hobbit-jasje

LEGO The Hobbit bevat zestien missies die zich afspelen over de locaties van de eerste twee The Hobbit-films. Deze locaties zijn uiterst sfeervol en zijn bekend voor alle fans van de The Hobbit- en The Lord of the Rings-films. Tussen de missies door is het mogelijk om Midden-aarde te verkennen en hier optionele quest te voltooien voor wat extra LEGO-muntjes. De missies doen wat we de laatste jaren van de LEGO-games gewend zijn. Je baant je een weg door levels, lost een paar puzzels op, verzamelt LEGO-muntjes en vecht zo nu en dan met wat orcs of ander geteisem. Deze gevechten zijn soms wat te groot en chaotisch, waardoor het moeilijk is om vriend en vijand uit elkaar te houden, maar hier hebben wel meer LEGO-games last van.

Nieuw is de mogelijkheid om twee personages samen te laten werken tijdens gevechten om zo superkrachtige aanvallen uit te voeren. Net als in The LEGO Movie Videogame zal je soms een LEGO-bouwwerk in elkaar moeten zetten. Het leuke in deze game is dat je materiaal zoals hout en steen moet verzamelen om deze bouwwerken te kunnen maken. Uiteraard bevat ook LEGO The Hobbit vele personages uit de The Hobbit- en The Lord of the Rings-films met elk hun eigen vaardigheden en wapens. Hierdoor zal je gebieden blijven bezoeken om nieuwe schatten te kunnen openen en nieuwe gebieden te kunnen betreden die eerder ontoegankelijk waren. Ten slotte is ook deze LEGO-game door meerdere spelers in co-op te spelen, wat zorgt voor nog meer speelplezier.

onbekend

Het eindoordeel van Kees Wijnhorst

LEGO The Hobbit is weer een prima nieuw deel in de langlopende LEGO-gameserie. Midden-aarde ziet er schitterend en sfeervol uit en de bekende LEGO-humor is ook weer van de partij. De game is een echte aanrader voor fans van de boeken en films van Tolkien, maar ook mensen die hier minder bekend mee zijn zullen zich goed met de game vermaken. Twee kleine minpuntjes zijn de gevechten die soms wat chaotisch overkomen en dat de game op sommige puzzels na niet heel erg moeilijk is.

 • Pluspunten
 • Prachtige en sfeervolle wereld
 • Originele stemmen en muziek
 • Enorm veel personages
 • Co-op
 • Minpunten
 • Gevechten soms chaotisch
Gameliner Score
Uitmuntend

Community

Score
Log in om jouw beoordeling te kunnen geven.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid .

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?