LEGO City Undercover

 • Ontwikkelaar TT Games
 • Eerste releasedatum 28 maart 2013
 • Platformen Pc, Nintendo Wii U, PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch
 • Genre Avonturen
 • Gameliner score

Review: LEGO City Undercover - Nintendo Wii U

We hebben al behoorlijk wat LEGO-games voorbij zien komen die gebaseerd zijn op een film, bijvoorbeeld Star Wars, Batman en Indiana Jones. Ik vond deze games erg leuk, maar ze deden alleen niet zo heel veel nieuws. Nu is er eindelijk een LEGO-game verschenen die niet gebaseerd is op een film, namelijk LEGO City Undercover. Deze game is ook nog eens exclusief voor de Nintendo Wii U verschenen. Weet deze game wel de nodige vernieuwing te brengen?

onbekend

Undercover

Aangezien de game niet gebaseerd is op een film, moest er ook een nieuw verhaal worden bedacht. Het verhaal gaat over de politieagent Chase McCain. Hij heeft eerder al de crimineel Rex Fury achter de tralies gezet, maar Rex is ontsnapt. De burgemeester heeft aan Chase gevraagd of hij Rex opnieuw achter slot en grendel wil zitten. Hiervoor moet hij, zoals je al kunt raden aan de titel van de game, undercover gaan.

Open wereld met bekende gameplay

LEGO City Undercover speelt zich in een open wereld af. De missies zijn dan wel weer zoals we die kennen uit de vorige games: kleine omgevingen waarin je een aantal puzzels moet oplossen om het einde te bereiken. Chase kan tussen verschillende uniformen wisselen die allemaal hun eigen unieke skills hebben. Zo heb je als dief bijvoorbeeld een breekijzer waarmee je deuren kan openen, en als mijnwerker heb je een pikhouweel waarmee je grote stenen kapot kan slaan. Al deze uniformen heb je niet direct tot je beschikking, maar moet je eerst vrijspelen.

De game bestaat niet alleen maar uit dit soort missies in kleine omgevingen. Dat zou namelijk zonde zijn van de open wereld. In de open wereld krijg je bijvoorbeeld taken als iemand achtervolgen. Dit gebeurt meestal met voertuigen, maar soms ook te voet waarbij je over gebouwen kunt freerunnen. Ook zal je af en toe met een voertuig iemand naar een andere locatie brengen. De missies en dit soort activiteiten zijn goed afgewisseld, waardoor de game niet snel eentonig wordt.

onbekend

Hilarisch goed

De LEGO-games hebben altijd vol met humor gezeten. Dat is bij deze game ook weer het geval. Ik heb echt regelmatig in een deuk gelegen. Zo is er bijvoorbeeld een agent in het politiebureau die zegt: "Wanneer ik nog twintig boetes uitschrijf, krijg ik een broodrooster!" Het slaat helemaal nergens op, maar dat maakt het juist zo hilarisch. Er zijn ook veel referenties naar andere films en games aanwezig, bijvoorbeeld naar The Matrix, The Titanic en Super Mario Bros. Zowel jong als oud kunnen om deze game lachen.

Tweede scherm

Aangezien LEGO City Undercover exclusief voor de Wii U is ontwikkeld, kan het ook goed gebruikmaken van de mogelijkheden van de Wii U GamePad. In de game zelf heeft Chase ook een GamePad-achtig apparaat. Dit is slim gedaan, want hierdoor heb je het idee dat je hetzelfde apparaat als Chase in je eigen handen hebt. Zo kun je hiermee bijvoorbeeld videogesprekken aangaan. Op je GamePad zie en hoor je degene met wie je praat. Chase hoor je dan weer vanuit je tv spreken. Daarnaast kan je je GamePad als scanner gebruiken om bijvoorbeeld superblokjes te vinden, waarmee je weer grote voorwerpen in de game in elkaar kunt zetten. Je kunt er ook foto's mee maken en je hebt hierop altijd de kaart tot je beschikking.

onbekend

Uitgespeeld?

Mocht je de verhaallijn van de game hebben uitgespeeld, dan ben je nog lang niet klaar met de game. Er is namelijk heel veel te ontdekken in de open wereld. Zo zit de game vol met collectibles als gouden blokken en bouwwerken die je in elkaar kunt zetten. Om bijna elke hoek is wel wat te vinden. Daarnaast zijn er nog wat activiteiten te vinden, zoals freerunnen en racen. Je kunt er ook nog voor kiezen om oude missies opnieuw te spelen, zodat je plekken kan bereiken die eerst onbereikbaar waren om zo in elke missie vier stukjes van een schild te verzamelen. LEGO City Undercover is een game die je echt niet zo snel 100% hebt voltooid.

Het eindoordeel van Justin Meijer

LEGO City Undercover is een erg goede LEGO-game geworden. De gameplay in de missies is misschien niet zo heel erg vernieuwend, maar het is wel leuk. Zeker door de variatie met opdrachten in de open wereld. Ook met de humor zit het in deze game goed, want ik heb regelmatig in een deuk gelegen. De GamePad wordt ook nog eens op een leuke manier gebruikt. Daarnaast is er veel te ontdekken in LEGO City, waardoor je een lange tijd zoet bent voordat je de game 100% hebt voltooid. Zijn er dan echt geen minpunten te vinden? Er zijn er wel een paar, maar die zijn heel klein. Zo zijn de laadtijden van soms een minuut erg lang en vind ik de auto's te snel driften. Voor de rest is LEGO City Undercover echt een topgame. Mocht je nog geen Wii U hebben omdat er nog geen game is die je interesse heeft gewekt, dan is deze game misschien wel de reden om er een aan te schaffen.

 • Pluspunten
 • Variatie in gameplay
 • Humor
 • Open wereld
 • GamePad leuk gebruikt
 • Veel te doen
 • Minpunten
 • Lange laadtijden
 • Auto's besturen niet zo lekker
Gameliner Score
Uitmuntend

Community

Score
Log in om jouw beoordeling te kunnen geven.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid .

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?