Check hier alle E3 2021-content

Lair

 • Ontwikkelaar Factor 5
 • Eerste releasedatum 9 november 2009
 • Platformen PlayStation 3
 • Gameliner score

Review: Lair - PlayStation 3

Welkom in de wereld van draken, mythische steden en gezworen vijanden. Je zit in Lair, de drakengame voor de Playstation 3. Is dit een draak van een game of gaat hij als een verloren draak de diepte in?

Drakennatie

Er was vroeger 'n grote natie over het heilige land. Iedereen was bevriend met elkaar en met z'n allen waren ze de allersterkste. Niemand kon ze verslaan, tot een groep binnen de natie de rest van de natie ging aanvallen. De natie viel uit elkaar en iedereen was in oorlog. Niemand weet wie er begon. Het is gewoon te lang geleden. Nu is er nog steeds oorlog. De soldaten die vechten, zijn enorm sterk met hun draken, en wie de lucht overheerst, overheerst het land en het water. Er zijn natuurlijk kapers in de lucht. Want van de andere landen zijn er natuurlijk ook sterke drakensoldaten. Hier begin jij je carrière als soldaat en ga je ten strijde met je drakenvriend!

Muggenzifterij

Als sommige van jullie reviews hebben gelezen van deze game, weten jullie misschien al wat jullie kunnen verwachten van deze game. Deze game is alleen te besturen met de bewegingsgevoelige Sixaxis-controller. Je kunt dus alleen spelen door te bewegen met je controller. Dit vinden sommige mensen frustrerend of gewoonweg irritant, andere vinden het weer lekker werken. Als jullie de game flOw kennen, dan weten jullie ook de besturing van Lair. Je moet heel rustig de controller kantelen om te bewegen. Het werkt erg rustig en als je het goed in de vingers hebt, kun je geweldige dingen doen. Je moet de besturing optimistisch bekijken. Het werkt redelijk tot goed. Je hebt twee verschillende soorten aanvallen. Een vuuraanval en een 'draak vs. draak'-aanval. De vuuraanval werkt erg goed tegen landtroepen, de andere aanval is een stuk leuker: er ontstaat een soort van minigame tussen jou en jouw vijandige draak. Je kunt deze draak aanvallen met je staart of hem een hapje vuur geven. Als je dit goed doorhebt, is het heel leuk om te doen. Je kunt niet alleen in de lucht vechten. Je kunt ook met je draak op de grond landen en dan de landtroepen verslaan. Dit is een stuk saaier en eentoniger dan in de lucht. Deze game heeft aardig wat missies en je kunt je er zeker vijftien uur mee zoet houden. Dan heb je nog de mogelijkheid om levels beter te doen om je score vervolgens te uploaden naar de leaderbords. Verder is er geen online modus. Qua originaliteit heb ik dit nog nooit gezien. Een drakengame waar het vliegen met draken echt leuk en redelijk speelbaar is.

Kolossaal groots

Het grote pluspunt aan deze game is toch wel het grafisch aspect. Als je het spel de eerste keer ziet, sta je met je mond wijd open naar het scherm te kijken. Het voelt zo groots aan en je wilt echt alles ontdekken. Helaas kan dit niet. Het is geen vrije wereld en deze game schreeuwt daarvoor. De eerste missie zie je al in de verte een grote rivier die nooit ophoudt. Dat geeft je echt een gevoel dat je wilt ontdekken. Helaas kan dit niet, want je bent druk bezig met draken afslachten. Over draken gesproken. De draken in de game zien er heel goed uit. Je ziet echt de schubben van dat beest en als je er op zit, geeft het je een machtig gevoel. Al met al zijn de graphics dus heel goed.

Stemmen in mijn hoofd

De sound van deze is game is geweldig te noemen. Vooral de voice acting van Lair is ongelooflijk. Het klinkt zo overtuigend en echt; het kan zich meten met de gemiddelde animatiefilm. Al met al is het geluid van deze game heel sterk. Het geeft echt het gevoel alsof je in een gigantisch koninkrijk zit en dat is ook zo. De sound maakt het helemaal af.

Het eindoordeel van Wouter van der Putten

Lair is op zich helemaal niet zo'n slechte game. De gameplay is goed genoeg om je vijftien uur mee bezig te houden, de graphics zijn zeer goed en 'n van de betere op de Playstation 3 en de voice acting geeft het gevoel alsof je in je eigen film zit. Het enige, grootste nadeel aan Lair is, dat de besturing enkel kan met beweging. Het werkt goed, maar sommige mensen willen gewoon normaal besturen. Al met al maakt Lair zijn beloftes zeker waar.

 • Pluspunten
 • Sixxis-besturing
 • Graphics en geluid
 • Spelen met draken
 • Minpunten
 • Matige online modus
 • Geen open wereld
Gameliner Score
Voldoende

Community

Score
Log in om jouw beoordeling te kunnen geven.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid .

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?