Review: Kirby's Epic Yarn Nintendo Wii

Geplaatst:

Kirby vreet alles wat los en vast zit. Door zijn vraatzucht komt hij in de problemen. Hij ziet een tomaat, welke hij met volle kracht op probeert te zuigen. Deze tomaat blijkt echter op het hoofd van een kwaaddradige bandiet te horen. Kirby wordt in zijn wollen sok gezogen, waarna het avontuur van Kirby's Epic Yarn begint.

Het verhaal

Je bent in een onbekende, vooral vreemde wereld terecht gekomen. In de Epic Yarn, waarnaar de game is vernoemd. Je komt Prince Fluff tegen, die in de moeilijkheden zit. Nadat Kirby hem bevrijdt, worden ze vrienden. Prince Fluff vertelt hoe de wereld werd veranderd in lappen stof en draden, en vraagt jou om alle draadjes aan bij elkaar te knopen. Doormiddel van een magic yarn zorg je ervoor dat de werelden weer bij elkaar worden gevoegd. Prince Fluff zal tijdens de game aan jouw zijde staan.

Stoffig?

De game zit technisch ijzersterk in elkaar. Ik kon niet stoppen met spelen, want alles om me heen zag er bijzonder indrukwekkend uit. De kleine details deden het helemaal en alleen daarom al zou ik de game niet lager dan vier sterren kunnen geven. Tel daarbij op dat het verhaal super interessant en goed te volgen is en dat het ook nog goed speelt.

Kirby's Epic Yarn is echter voor een jonge doelgroep gemaakt, maar biedt zo nu en dan genoeg uitdaging. Zo zijn de eindbazen vrij lastig en wordt de hele game naarmate je verder komt steeds iets lastiger.

Kirby transformeert in een"?

Halverwege het level transformeert Kirby in een voertuig. Dit kan een trein, onderzeeër, dolfijn, UFO, tank, brandweerwagen of een van de vele andere voertuigen zijn. Dit gegeven biedt een welkome afwisseling en doorbreekt de traditionele gameplay op een leuke manier.

Langdradig?

De game biedt flink wat uren gameplay. Zo is er naast het spelen van de gewone verhaallijn ook nog van alles te verzamelen. Je kunt je eigen woonkamer inrichten. Prince Fluff heeft je een woning in een flat aangeboden waar je meubels kunt plaatsen, die je tijdens je zoektocht tegenkomt. Ook tijdens het spel kom je verschillende voorwerpen tegen, welke je moet verzamelen om dingen vrij te spelen.

Alleen of samen met Fluff

Kirby's Epic Yarn is prima in je eentje spelen, maar het is ook mogelijk om samen met Fluff de levels te doorkruisen. Hierbij kun je elkaar helpen om op platformen te komen waar je anders een omweg voor zou moeten nemen.
Het spelen met Kirby en Prince Fluff samen biedt dezelfde uitdaging als wanneer je in eentje speelt.

Het eindoordeel van Alex Zweers

Kirby's Epic Yarn weet je op sommige momenten goed te raken en hield mijn aandacht goed vast. Niet alleen door de mooie graphics, ook door de enorm uitdagende gameplay en diversiteit daarin. Het is alleen jammer dat je de moeilijkheidsgraad van de game niet verder kan opschroeven, en dat Nintendo ervoor gekozen heeft om de game toegankelijk te houden voor het hele gezin. Dit geldt echter voor het grootste deel van de games die tegenwoordig uitkomen, dus daar reken ik hem niet voor af. Een dikke vijf sterren dus!

    Perfect
  • Ziet er goed uit
  • Leuk verhaal
  • Blijft lang boeien
  • Kirby is blijft een suf karakter
Alex Zweers Eigenaar & Founder

Wat ooit begon met een liefde voor Donkey Kong Country: Diddy Kong’s Quest liep uit tot het managen van zijn eigen gamesite. Vandaag de dag waagt Alex zich echter voornamelijk aan “hier krijg ik echt een God-complex van”-games. Onze regelneef - ook wel Captain Plannert genoemd - heeft altijd wel zijn mening klaarliggen, zeker als het gaat om zijn grote passie; gaming.

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Kirby's Epic Yarn

Series

-

Uitgever

Nintendo

Reviewscore

Platforms

Nintendo Wii

Releasedatum

25 februari 2011

Ontwikkelaar

Nintendo

Gameliner Awards

-

Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord