Check hier alle E3 2021-content

Kirby Fighters 2

 • Ontwikkelaar HAL Laboratory
 • Eerste releasedatum 24 september 2020
 • Platformen Nintendo Switch
 • Genre Fighting
 • Gameliner score

Review: Kirby Fighters 2 - Leuk, maar weinig memorabel - Nintendo Switch

Op de redactie ben ik gekroond tot koning van de fighters en dus vond Bram het blijkbaar nodig om Nintendo Switch-game ‘Kirby Fighters 2’ aan mij toe te bedelen. Erg vond ik het niet, maar het is nou niet een fighter die ik normaliter zou spelen... Kirby Fighters is van origine onderdeel van Kirby: Triple Deluxe. Dit onderdeel is dermate in de smaak gevallen dat het roze, zachte balletje zijn eigen stand-alone fighting game heeft gekregen. Is Kirby Fighters 2 echter een stand-alone waardig? En weet de game zich staande te houden naast grote broer, Super Smash Bros. Ultimate? Een manier om daarachter te komen.

Kirby Fighters 21

Super Smash Lite

Kirby Fighters 2 zou gezien kunnen worden als een soort Super Smash Bros. Lite. De game speelt vrijwel hetzelfde, maar bevat niet dezelfde diepgang als de welbekende brawler op de Nintendo Switch. De game schotelt je een aantal modi voor waarbij de lokale multiplayer en Story de meest prominente modi zijn. Waar je het normaal gesproken juist opneemt tegen degene die naast je op de bank zit, stoelt deze game zich juist volledig op een buddy-systeem. Het is namelijk de bedoeling dat je zoveel mogelijk met mensen om je heen speelt. Zo is de verhaalmodus, die eigenlijk volledig bestaat uit het beklimmen van de klassieke ladders, volledig ontworpen om co-op te doorlopen. Hierbij is er één speler (tot een bepaald level, tenminste) die controle krijgt over één van beschikbare Kirby’s. De ander wordt aangewezen als Buddy, waarbij je in eerste instantie alleen kunt kiezen uit Bandana Waddledee.

Gaandeweg het spelen, speel je steeds meer vrij. Dit doe je door combat points te verzamelen. In iedere modus verdien je deze punten en bij een x aantal combat points, stijg je in level. Hierdoor word je continu beloond met nieuwe Kirby’s, buddy’s, power-ups, stages en vele andere voorwerpen. Er is een breed scala aan personages – ondanks het feit dat het eigenlijk allemaal dezelfde zijn –. Iedere Kirby heeft weer een andere power die de vechtstijl compleet op zijn kop gooit. Hoewel je met slechts drie verschillende Kirby’s van start gaat, speel je al snel met waterkrachten, zwaarden, parasols en andere dodelijke wapens. Die variatie in speelstijlen komt er na een paar minuten spelen dan ook al lekker in.

Kirby Fighters 24

Leuk voor even

Als we het hebben over een echte fightinggame, dan verwacht ik een aantal eigenschappen. Zo verwacht ik een uiterst competitieve game waarin bijzonder veel diepgang schuilt. Daarnaast verwacht ik dat de gameplay je dermate weet te boeien, dat je de game eigenlijk het hele jaar door kunt spelen. Kirby Fighters 2 tikt geen enkele van deze boxjes aan. Er zit wel wat diepgang in, sommige Kirby’s hebben namelijk best wel wat combo-potentie, maar over het algemeen is het gewoon button mashen geblazen. Niet erg, mijn vrouw kon de game namelijk bijzonder eenvoudig oppakken wat haar bij een fighter zoals Tekken of DOA totaal niet lukt. De drempel om de game met een minder ervaren speler aan te slingeren is dan ook bijzonder laag.

Een echte hardcore fighter is Kirby Fighters 2 dan ook absoluut niet. Begrijp mij niet verkeerd, de game beschikt namelijk over aardig wat entertainment waarde, maar helaas weet de game mij niet bijzonder lang te boeien. De gameplay doet erg denken aan Smash, maar beschikt niet over dezelfde diepgang. De levels zijn leuk, maar wil je alles beschikbaar hebben in de lokale multiplayer, dan dien je toch echt te grinden naar een hoger level. Dat gaat vervelen en daardoor is de grind om level 100 te behalen (en daarmee alle unlockables vrij te spelen) de moeite eigenlijk niet waard. Na een level of veertig sluipt de herhaling er met rap tempo in en heb je de verschillende mogelijkheden wel gezien. Die level veertig behaal je overigens bijzonder snel, zo had ik in een uur of twee de verhaallijn uitgespeeld en werd ik met een lading aan combat points beloond. Vervolgens dien je jezelf een beetje bezig te houden en daardoor verdwijnt de game al snel in de grijze massa van de hersenen.

Kirby Fighters 23

Het eindoordeel van Rudy Wijnberg

Kirby Fighters 2 is een grappige, maar tegelijkertijd weinig memorabele game. De titel is bijzonder eenvoudig om op te pakken en er zitten best wat leuke foefjes in verborgen. De matches draaien echter bijzonder snel op button mashen uit, waardoor die diepgang totaal verloren gaat. Het is dan wel weer leuk dat de game volledig is ingericht om lokaal met andere mensen te spelen. Hierdoor weet de game net wat langer interessant te blijven. Daarbij is het logisch dat de game gelijkenissen vertoont met Super Smash Bros. Ultimate. De game is immers door dezelfde ontwikkelaar – HAL Laboratories – gemaakt. Hierdoor zit het met de visuals en opzet wel snor. Daarnaast kost Kirby Fighters 2 je slechts twee tientjes. Voor dat bedrag krijg je een redelijke brawler die voornamelijk leuk is voor de wat jongere speler.

 • Pluspunten
 • Volledig co-op
 • Kindvriendelijk
 • Voldoende variatie in personages
 • Minpunten
 • Valt snel in herhaling
 • Net te simpel
 • Weinig memorabel
Gameliner Score
Voldoende

Community

Score
Log in om jouw beoordeling te kunnen geven.

Over auteur Rudy Wijnberg

Rudy Wijnberg Als het gaat om passief sporten is Rudy een kei gezien hij regelmatig menig vechtersbaas tegen de vloer nokt en tanden laat rapen. Toch is hij niet vies van andere genres. Onder het motto “je moet toch alles in je leven geprobeerd hebben” experimenteert onze Amsterdammer zo nu en dan eens wat. Niet altijd even succesvol, geduld is namelijk niet echt zijn sterkste punt, net als een gracieuze winnaar zijn gedurende menig fighter…

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid .

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?