Killing Floor

 • Ontwikkelaar Tripwire Interactive
 • Eerste releasedatum 31 augustus 2009
 • Platformen Pc
 • Gameliner score

Review: Killing Floor - Pc

Er zijn tegenwoordig veel games die niet alleen gesteund worden door de ontwikkelaars zelf, maar ook door de gamers die de game spelen. Dit gebeurt dan doormiddel van mods. Een enkele keer groeit zo'n mod zelfs uit tot een volwaardige game. Denk bijvoorbeeld aan de zombie shooter Left 4 Dead. De game Killing Floor berust op ditzelfde principe, heeft hetzelfde genre, maar is het ook net zo goed?

Losgeslagen zombies

Killing Floor (KF) speelt zich af in Engeland. De 'specimens', de zombies waar je het gevecht mee aan moet gaan, zijn ontsnapt uit een laboratorium en dreigen heel het land over te nemen. Uiteraard is het aan jou de taak om dit tot een halt te roepen. Qua verhaal is dat het wel zo'n beetje, maar KF moet het dan ook meer hebben van de gameplay en het knallen op de specimens.

Lekker simpel

Het hele principe van de game is ongelooflijk simpel. Het gaat er steeds om dat je in de verschillende levels golven van specimens neerslaat. Nadat je iedere specimen op welke manier dan ook naar een andere wereld hebt gestuurd, is het tijd om je wapenarsenaal uit te breiden bij de trader, die je na elk level kunt bezoeken. Helaas heeft deze dan kennelijk niet zoveel tijd voor je, aangezien je steeds maar een minuutje de tijd hebt om nieuwe vuurijzers aan te schaffen met je gespaarde punten. Dit maakt de game wel tot een snel avontuur, waarin je snel beslissingen moet nemen alvorens je weer een nieuwe horde zombies voor je kiezen krijgt.

Samen sta je sterk

KF biedt je de mogelijkheid om in je eentje de strijd aan te gaan, maar aangezien de subtitel 'Co-op survival horror' is, heeft het meer zin om in een team te spelen. En natuurlijk is het ook veel leuker om je samen met andere gamers een weg door de levels te banen. Aan het begin van elke ronde kun je kiezen tussen een aantal klassen. Zo heb je een medic, die ervoor moet zorgen dat hijzelf en zijn teamgenoten in leven blijven, of de commando's die het vooral van hun vuurkracht moeten hebben. Het is dus ook zaak om hierin een goede verdeling aan te brengen (een beetje tactiek dus), om uiteindelijk succesvol de weg naar de uitgang te vinden.

Oude motor

Gelukkig biedt de gameplay aardig wat fun, want de graphics van KF zijn erg matig. Dankzij de vijf jaar oude grafische motor waarop de game draait, zijn de animaties allemaal wat houterig en ziet het er gewoon niet zo goed uit. De specimens zijn dan nog wel vertegenwoordigd in verschillende soorten, maar ook die zien eruit alsof ze uit een game van een paar jaar geleden zijn gehaald. Het geluid van de game, en dan vooral het geknal van wapens, is dan weer wel erg goed. Toch is er ook hier nog een minpuntje, aangezien de stemmen niet bepaald uit een A-film lijken te komen. Daarnaast is de soundtrack ook niet helemaal optimaal, al roept het ook geen irritaties op tijdens het spelen.

Het eindoordeel van Yordi Verkroost

Qua gameplay biedt Killing Floor heel wat spektakel. Het is vooral heel leuk om online met anderen de levels door te werken, omdat hier ook enige tactiek om de hoek komt kijken. Toch gaat het in de game vooral om het schieten op zombies, en wordt de vaart er goed ingehouden (mede door de kort gehouden bezoekjes aan de trader). De graphics lijken dan weer van een aantal jaren geleden te komen, wat komt door de verouderde grafische motor die je onder de kap terugvindt. Gelukkig stoort dit niet heel erg, en dus is Killing Floor een vermakelijke zombie shooter geworden.

 • Pluspunten
 • Lekker zombies knallen
 • Online teamverband
 • Snelle gameplay
 • Minpunten
 • Verouderde graphics
 • Houterige animaties
Gameliner Score
Voldoende

Community

Score
Log in om jouw beoordeling te kunnen geven.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid .

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?