Just Cause 2

 • Ontwikkelaar Avalanche Studios
 • Eerste releasedatum 26 maart 2010
 • Platformen Pc, Xbox 360, PlayStation 3
 • Genre Actie, Open-World
 • Gameliner score

Review: Just Cause 2 - PlayStation 3

In februari heb ik de game al uitvoerig kunnen checken in Antwerpen, maar helaas was er onvoldoende tijd om de game helemaal uit te spelen. Of de game nog steeds weet te enthousiasmeren lees je in deze review.

Pinau is de pineut

Het verhaal van Just Cause 2 speelt zich af op het eiland Panau. Jij kruipt in de huid van Rico Rodriguez, het hoofdpersonage uit de game. Het eiland bevat jungles, besneeuwde bergtoppen en industriële gebieden. Rico is onderdeel van The Agency en is opzoek naar zijn oude mentor, omdat hij werkt voor het slechte regime op het eiland.
Vanaf de eerste seconden merk je dat de game boordevol actie zit; alles om je heen vliegt in de fik en de ene explosie volgt de ander. Het verhaal begint wanneer je helikopter door een aantal militaire aanvallen wordt belaagd en er belangrijke memorycards uit de helikopter vallen en in verkeerde handen terecht komen. Erg clich' als je het mij vraagt.

Rico is een macho

Rico bedenkt zich geen seconde en springt uit de helikopter, en een coole kikker als Rico is, doet hij dit op een hele relaxte manier. Hij heeft een vreselijk accent en de lipsync is ook bedroevend, maar op 'n of andere manier vond ik het er wel komisch uitzien en geef ik daarom geen punten aftrek.
Het om zeep helpen van de regering van Panau doe je door Chaos te veroorzaken. Dit doe je door als een malloot alles om je heen neer te halen. Het neerhalen van oliepots, radiotorens, nucleaire powerplants en satellieten. Deze moet je vernietigen om verder te komen in het verhaal. Het is vrij basic allemaal, maar daarom niet minder leuk.
Rico heeft een oortje in en krijgt van zijn teamgenoot, welke achtergebleven is in de helikopter, de missies door. Tussen de missies door krijg je korte cutscenes te zien.

Grijphaak maakt heel wat goed

Het belangrijkste wapen van Rico is de grappling hook. Voor diegene die geen idee hebben wat daarmee bedoeld wordt: Het is een soort grijphaak, welke je afvuurt om op plaatsen te komen, waar je zonder niet kunt komen. In combinatie met je parachute kun je je al zwevend verder optrekken in het verhaal.
Het leuke van dit wapen is dat je het niet alleen voor deze handelingen kunt gebruiken, maar dat je het bijvoorbeeld ook kunt gebruiken om twee objecten aan elkaar te verbinden. Zo kun je bijvoorbeeld een rijdende jeep vast maken aan een boom. De mogelijkheden zijn extreem en erg vermakelijk. Tussen de missies is er voldoende vrijheid om met deze grappling hook aan te kloten.
Naast het gekloot met de grijphaak ben je ook al een poos zoet wanneer je op zoek gaat naar auto-onderdelen, upgrades van wapens en drugs.

Het eindoordeel van Alex Zweers

De game laat grafisch gezien nogal wat te wensen over, maar het is zeker niet slecht. Het geweld, de actie en het aanklooien met alleen al de grappling hook maken van Just Cause 2 een vermakelijke game. Echter vraag ik me af hoelang ik het nog leuk ga vinden. Als ik de ontwikkelaar mag geloven zijn we nog lang niet uitgegamed met Just Cause 2, want er gaat nog diverse downloadable content verschijnen, om maar bezig te blijven op het eiland.

 • Pluspunten
 • Grappling hook
 • Actie en geweld
 • Ongekende vrijheid
 • Minpunten
 • Afwezigheid van muziek
 • Missies zijn wat matig
Gameliner Score
Goed

Community

Score
Log in om jouw beoordeling te kunnen geven.

Over auteur Alex Zweers

Alex Zweers Wat ooit begon met een liefde voor Donkey Kong Country: Diddy Kong’s Quest liep uit tot het managen van zijn eigen gamesite. Vandaag de dag waagt Alex zich echter voornamelijk aan “hier krijg ik echt een God-complex van”-games. Onze regelneef - ook wel Captain Plannert genoemd - heeft altijd wel zijn mening klaarliggen, zeker als het gaat om zijn grote passie; gaming.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid .

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?