Check hier alle E3 2021-content

Juiced 2: Hot Import Nights

 • Ontwikkelaar Juice Games
 • Eerste releasedatum 26 oktober 2007
 • Platformen Pc, PlayStation 2, PlayStation Portable, Xbox 360, PlayStation 3, Nintendo DS
 • Gameliner score

Review: Juiced 2: Hot Import Nights - Pc

Gepimpte wagens, schaars geklede dames van dubieuze zeden en 50 Cent-kloonmuziek over je speakers, daar draait het om in Juiced 2: Hot Import Nights. De game is bekend van de consoles en handhelds, maar nu ook voor de mensen met alleen een pc beschikbaar gemaakt.

Porten: terreur voor de pc-gamer

Juiced 2 is een portgame. Dat wil zeggen, dat het origineel voor een console geschreven is, en vervolgens is aangepast om ook op de pc gespeeld te kunnen worden. Helaas is dat goed te merken. De consolecontroller beschikt namelijk aan de rechterzijde van de controller over vier knopjes. Een pc-toetsenbord heeft die toetsen ook. Mooi, dachten ze bij THQ, dan hoeven we daar in ieder geval niets aan te doen. Dat dit op een toetsenbord totaal niet handig werkt, was blijkbaar bijzaak. Een ondersteuning voor de muis kunnen we ook mooi vergeten. Besturing kan met het toetsenbord, of eventueel met een controller. Gelukkig kunnen de speeltoetsen wel veranderd worden.


The good"

Juiced 2 is een arcaderacer. Geen gedoe met leren rijden in iedere nieuwe auto die je koopt of wint, maar gewoon gassen en pijltje rechts of links bij de respectievelijke bochtenrichting. Helaas is de besturing behoorlijk inconsistent: bij iedere bocht is het maar weer raden hoe je auto nu weer gaat reageren op je panische pogingen de controle te behouden. Gelukkig is er alle ruimte om het met flinke regelmaat te verbokken, want 'moeilijk zijn' is 'n ding waar Juiced 2 niet beschuldigd van kan worden, zeker niet in het begin van je carrière. Als goedmakertje kan jouw auto naar keuze wel helemaal worden aangepast qua uiterlijk. Er zijn tal van mogelijkheden, waaronder stickers, uitlaten, verf, wielen, spoilers, raamtint en ga zo maar door.. Ook onder de kap kan er worden gepimpt. Helaas is het niet echt duidelijk wat er nu precies gebeurt bij het selecteren van een nieuwe tuningkit; je auto wordt gewoon beter. Nou ja" sneller vooral.


"the bad

Juiced 2 heeft een DNA-systeem, dat veranderd aan de hand van je rijstijl, lomp raggen of netjes sturen. Jammer is wel, dat het systeem vooral een spelopvulling zonder enig verder doel is. Buiten gewone races zijn er ook andere modi om je racelusten op bot te vieren. Bij het driften bijvoorbeeld mag je je bolide, vrij letterlijk, als een klontje boter door een hete pan glijden om zo een bepaalde score te verbreken. 'Last Man Standing' verbiedt je contact met de randen van de baan te maken, iets wat nog niet meevalt met de onvoorspelbare reacties van de besturing. 'Spectator Bets' laat je even bijkomen van je frustraties, door je een wedje te laten maken op 'n van de digitale coureurs in een AI-race. Dit is vooral makkelijk als je even wat krap bij de kas zit.

And the uhh" Best ok', eigenlijk

Qua graphics lijkt Juiced 2 nog ergens op. Het publiek is behoorlijk respectabel uitgevoerd in 3D en de banen zitten vol met franjes en leuke belichting. Kartelrandjes verpesten het hier en daar een beetje, maar dat is slechts minimaal. Het geluid is ook redelijk vol en divers, al moet je niet verwachten dat je auto ook daadwerkelijk klinkt als het origineel. De muziek is voornamelijk in de stijl van Need For Speed Underground, en laat voor de liefhebber hiervan ook weinig te wensen over. Van bugs is geen sprake, op een verkeerd gerenderd publiekje hier en daar na.

Het eindoordeel van Stephan Kuijsten

Juiced 2 is een slappe kloon van Need For Speed Underground, en voornamelijk bedoeld voor de mensen die niet kunnen wachten op het volgende deel daarvan. Helaas wordt de game geteisterd door een slechte besturing en een niet-boeiende gameplay, waarbij hij ook nog eens schaamteloos goedkoop geport is. Voor alle fans van goede racespellen, arcade of sim: doe ermee wat je met een verse drol op de stoep ook zou doen: lekker laten liggen.

 • Pluspunten
 • Graphics
 • Muziek
 • Minpunten
 • Besturing
 • Goedkoop geport
 • Gameplay niet boeiend
 • Driver DNA voegt weinig toe
Gameliner Score
Afschuwelijk

Community

Score
Log in om jouw beoordeling te kunnen geven.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid .

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?