Review: Joe Danger Special Edition Xbox 360

Geplaatst: 18 januari 2012 13:30

Joe Danger is een ex-stuntman die al een tijd zijn motor niet meer heeft aangeraakt. In dit nieuwe deel stapt hij toch weer op en je zult weer helemaal vanaf begin af aan moeten starten. Laat ik beginnen met een korte samenvatting: je leert gaandeweg de meest brute tricks, je wordt de allersnelste racer en het oogt ook nog eens prachtig.

Frisse start

Als je de game start, dan wordt je al meteen aan het werk gezet. Je gaat namelijk racen en hier vallen een aantal punten mee te behalen. De punten zijn te verdienen door de snelste te zijn of door de gaafste tricks uit te voeren. Deze eerste race is nog niet zo heel lastig, maar het wordt gaandeweg steeds moeilijker. Na deze race krijg je keuzes voor je kiezen: je kunt je motor aanpassen of je kunt je eigen baan maken. Uiteindelijk maakt het overigens niet uit wat je doet, want alles is even uitgebreid.

Wat ga je doen?

Je kunt gelijk met de actie beginnen door eerst heel de planning af te werken. Je hebt namelijk allerlei kalenders waarop belangrijke races staan vermeldt. Bij elke race kun je bijvoorbeeld zien wat voor soort race het is en daarnaast vind je nog meer bruikbare informatie over de race. Als je al deze races hebt uitgereden, zul je echter nog niet alle beschikbare opdrachten gehaald hebben. Je kunt de opdrachten namelijk per level overnieuw doen en je kunt het zo vaak proberen als je wilt.


De sandbox-mode

Een hele toffe mode in de game is de sandbox-mode. Je kunt hier als het ware zelf bepalen wat je wilt gaan doen. Je kunt bijvoorbeeld je eigen levels maken en testen. Klopt er iets niet, dan pas je het op hetzelfde moment nog snel even aan. Er is keuze uit misschien wel honderd verschillende objecten, die verschillen van dozen tot hoge schansen.

Ontdekken

Tenslotte is het nog mogelijk om de game met meerdere mensen te ontdekken. Otdekken ja, want deze Joe Danger-game bevat enorm veel content. Er zijn veel verschillende modes en je kunt heel veel aanpassen. Verder kun je dingen kopen met Microsoft-punten, die je vervolgens in de game weer kunt gebruiken. Zoals gezegd kun je deze game met twee man spelen; je kunt tegen elkaar racen op de door jou gemaakte parcours.

Het eindoordeel van Nathan Hersbach

Joe Danger heeft allereerst een te gekke stijl. Het is gewoon al leuk om er naar te kijken, want de game is grafisch geweldig. Dit kan komen omdat het erg simpel is, of misschien gewoon omdat de ontwikkelaar vond dat deze game het allerbeste verdiend. In het spel vind je ontzettend veel verschillende game-modes. Voor ieder wat wils dus. De Carreer-mode is erg uitgebreid en er zitten veel verschillende soorten races in. Het idee van de verschillende opdrachten in een race-game is goed uit de verf gekomen. Ik ben niks vervelends tegengekomen in deze speciale editie van Joe Danger, en dat is dan ook de reden waarom je bovenaan de review vijf mooie sterren ziet schijnen.

    Perfect
  • Leuk stijltje
  • Toffe graphics
  • Erg uitgebreid
  • Werkt verslavend
  • Leuke opdrachten
  • Geen minpunt tegen gekomen dus vijf sterren
Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Joe Danger Special Edition

Series

-

Uitgever

Xbox LIVE Arcade

Reviewscore

Platforms

Xbox 360

Releasedatum

1 november 2011

Ontwikkelaar

Hello Games

Gameliner Awards

-

Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord