inFAMOUS: First Light

 • Ontwikkelaar Sucker Punch
 • Eerste releasedatum 27 augustus 2014
 • Platformen PlayStation 4
 • Genre Actie, Open-World
 • Gameliner score

Review: inFAMOUS: First Light - PlayStation 4

In maart kwamen Sony en ontwikkelaar Sucker Punch met het geweldige inFAMOUS: Second Son voor de PlayStation 4, die door ons beloond werd met vier en een halve ster. Nu, ongeveer vijf maanden later, verschijnt er met inFAMOUS: First Light alweer een nieuw deel in de serie en in deze review lees je of dat goed nieuws is of niet.

ontbrekende afbeelding

Vaarwel Delson, welkom Fetch

inFAMOUS: First Light is geen compleet nieuw deel in de inFAMOUS-serie, maar speelt zich af in dezelfde stad als inFAMOUS: Second Son, of eerlijk gezegd alleen het noordelijkste gedeelte hiervan. In de game ga je niet aan de slag met Delson Rowe, maar kruip je in de huid van de stoere chick Abigail Walker beter bekend als Fetch, die we al tegenkwamen in inFAMOUS: Second Son. In inFAMOUS: First Light wordt Fetch vastgehouden door Brooke Augustine, de leider van de Department of Unified Protection. Zij wil meer te weten komen over Fetch en over de krachten die zij bezit. Het grootste gedeelte van het verhaal speelt zich dan ook af tijdens flashbacks. Nadat de ouders van Fetch haar hebben aangegeven vanwege haar krachten, vlucht ze met haar broer en leiden ze een zwerversbestaan op straat. Fetch moet haar broer beloven haar krachten nooit meer te gebruiken, maar als deze ontvoerd wordt door Russische gangsters, heeft ze echter geen andere keuze.

ontbrekende afbeelding

Pink Power

Het verhaal van inFAMOUS: First Light is redelijk eenvoudig en voorspelbaar, maar is prima geschikt als kapstok voor alle actie. De missies zijn niet al te lang en spelen lekker weg. Tussen de flashbacks door mag Fetch haar krachten demonstreren in speciale Battle Arena's, waar ze het opneemt tegen holografische DUP-soldaten en andere vijanden. Fetch is een veel toffer personage dan Delson en heeft ook meer persoonlijkheid. Fetch is behoorlijk bad-ass met haar roze neonkrachten, die ze oplaadt door energie uit neonverlichting te halen.

Fetch kan zich verder razendsnel door Seattle voortbewegen door zich over de grond, door de lucht en tegen gebouwen te laten flitsen, wat er zeer spectaculair uitziet. Mocht dit nog niet snel genoeg zijn, dan kan ze tijdens het flitsen ook door speciale poorten manouveren, waardoor ze binnen no-time op haar plaats van bestemming is. Tussen de missies door kun je de stad verkennen en drie soorten minigames voltooien waarmee je extra XP verdient om Fetch sterker of wendbaarder te maken. De minigames bestaan uit Lume-races, het uitschakelen van camera-drones en het spuiten van graffiti, wat we al tegenkwamen in inFAMOUS: Second Son, en wat Fetch doet door middel van haar neonkrachten.

ontbrekende afbeelding

Battle Arena

inFAMOUS: First Light is geen heel pittige game, omdat je het voornamelijk opneemt tegen gangsters en voetvolk van DUP. De gevechten zijn helaas wat kleinschaliger en minder spectaculair dan bij inFAMOUS: Second Son, maar toch speelt de game lekker weg, wat komt door de vloeiende actie en de niet al te lange missies. In een kleine vier uur zal je de eindcredits voorbij zien komen en kun je daarna nog free-roamen door Seattle en hier wat zijmissies doen, burgers redden of je krachten gebruiken tegen de DUP-soldaten, die door de stad verspreid zijn. Daarnaast zijn er nog de Battle Arena's, die je na het uitspelen van het verhaal vrijspeelt. Hier neem je het op tegen holografische vijanden en moet je je zoveel mogelijk rondes staande houden of gijzelaars bevrijden. Mocht je inFAMOUS: Second Son in je bezit hebben, dan kun je niet alleen als Fetch deze Battle Arena's doorlopen, maar ook als Delson Rowe. Voor het uitspelen van een Battle Arena krijg je een score, die je vervolgens kunt vergelijken met die van vrienden of andere spelers.

Het eindoordeel van Kees Wijnhorst

inFAMOUS: First Light is een leuk tussendoortje en een aanrader als je na inFAMOUS: Second Son nog verder wilt met superkrachten in Seattle. Fetch is een leuker en interessanter hoofdpersonage dan Delson Rowe, die in inFAMOUS: Second Son toch een beetje onsympathiek overkwam. De actie is nog steeds tof, ondanks dat de gevechten wel wat kleinschaliger zijn. Gelukkig kun je de volledige krachten van Fetch goed tot uiting laten komen in de speciaal daarvoor ontworpen Battle Arena's, die ook de speelduur verlengen.

 • Pluspunten
 • Fetch leuker dan Delson Rowe
 • Vette actie
 • Battle Arena's
 • Minpunten
 • Kleinschaligere gevechten
Gameliner Score
Goed

Community

Score
Log in om jouw beoordeling te kunnen geven.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid .

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?