Immortals Fenyx Rising: The Lost Gods

 • Ontwikkelaar Ubisoft Quebec
 • Eerste releasedatum 22 april 2021
 • Platformen Pc, PlayStation 4, Xbox One, Google Stadia, PlayStation 5, Xbox Series
 • Genre Actie, Avonturen, Open-World
 • Gameliner score

Review: Immortals Fenyx Rising: The Lost Gods - Een prima sluitstuk - PlayStation 4

Met The Lost Gods heeft Ubisoft Quebec alweer de derde en laatste uitbreiding voor Immortals Fenyx Rising uitgebracht. De game was verrassend goed, maar de dlc's A New God en Myths Of The Eastern Realm die daarop volgden lieten beide te wensen over. Met The Lost Gods heeft Ubisoft nog een kans om een uitbreiding uit te brengen die voortborduurt op de fantastische open wereld game dat Immortals Fenyx Rising is. Daarvoor hebben ze ook dit keer weer gekozen voor een andere aanpak dan we hebben gezien in de main game.

Immortals Fenyx Rising The Lost Gods review

Terug naar start

Van het vreemde oosterse uitstapje van Myths Of The Eastern Realm zien we in deze uitbreiding gelijk al niets meer terug. In plaats daarvan gaat het verhaal van The Lost Gods verder waar de uitbreiding A New God gebleven was. Ubisoft Quebec zou Ubisoft Quebec niet zijn als ze ook voor deze uitbreiding weer met een opvallende keuze komen. Dit keer geen compleet nieuwe omgeving, maar een nieuw perspectief. De hele uitbreiding heeft namelijk een top-down view, waar de main game en de daaropvolgende uitbreidingen te spelen zijn in een third-person perspectief. De keuze op zichzelf is niet verkeerd en sluit ook aan bij het verhaal, waar ik straks wat dieper op inga. Alleen het nadeel hieraan is dat je al talloze uren gewend bent dat je zelf de camera kunt bewegen en dat nu dus niet meer kunt doen.

Na de gebeurtenissen van A New God biedt deze uitbreiding Fenyx eindelijk het podium om haar status als god in de praktijk te brengen. Helaas is er een disbalans ontstaan in de wereld van de goden en zijn er een aantal goden vertrokken naar een eiland omdat ze wat problemen met Zeus hadden. Fenyx staat voor de taak die balans weer terug te doen keren, maar wordt hierin beperkt door Zeus die het niet ziet zitten. Om het toch voor elkaar te krijgen zet ze haar goddelijke krachten in en overtuigt ze Ash om haar te helpen de goden die zijn weggelopen van Olympus weer terug te krijgen. Nu staan Poseidon, Hades en Demeter niet direct te trappelen, dus moet Ash er alles aan doen om ze te overtuigen.

Immortals Fenyx Rising The Lost Gods review2

Upgraden tot je erbij neervalt

Ook deze uitbreiding bevat weer de bekende Immortals-humor. Helaas heeft Ash ontzettend veel weg van Fenyx en dat is zeker in het begin ook goed te merken. Hierdoor voelt het dus niet echt of je met een nieuw personage aan het spelen bent. Zeker als je in de main game ook als vrouw hebt gespeeld is dit verschil nauwelijks merkbaar. Ook in haar doen en laten is Ash praktisch een zelfde soort personage als Fenyx. Dit zorgt ervoor dat het begin erg traag aanvoelt. Doordat je een nieuw personage hebt, moet je namelijk weer helemaal van voor af aan beginnen. Dus al je krachten en skills die je eerder hebt verworven ben je nu weer kwijt en moet je dus allemaal eerst weer bijeen zien te verzamelen.

De verandering zit hem hierin vooral in de manier waarop je die krachten weer moet verzamelen. Deze krijg je namelijk van de goden door te bidden bij altaars. Deze altaars zijn een belangrijk onderdeel van de uitbreiding, want daar moet je ook allerlei voorwerpen inwisselen om Ash te upgraden. Deze voorwerpen vergaar je door vijanden te verslaan en zijmissies te voltooien. Zelfs het opslaan van je game kun je alleen doen door voorwerpen bij een altaar aan te bieden. Hetzelfde geldt voor het veranderen van de dag/nacht cyclus of het fast travelen. Ook het upgraden van je skills moet gedaan worden bij een altaar en doe je door gebruik te maken van essences. Het maakt het ontwikkelen van je personage een stuk complexer en dat is een goede toevoeging. Op wat nieuwe vijanden na zijn de puzzels en gevechten zeer gelijk aan die van de main game, dus verwacht daar niet te veel verandering in.

U bent niet bevoegd

Ondanks dat de kleurenschema's van de omgeving doen vermoeden dat je je nog steeds op de Golden Isle bevindt, is niets minder waar. Pyrieteiland is de omgeving waar je moet proberen de goden terug naar Olympus te krijgen. Anders dan de Golden Isle heb je niet direct overal toegang. Pyrieteiland bestaat eigenlijk uit veel kleine eilandjes en om in bepaalde gebieden te kunnen komen moet je beschikken over een bepaalde skill, anders kun je er simpelweg niet komen. Dit maakt het ontdekken van de nieuwe omgeving een stuk meer lineair. Al heb je natuurlijk binnen de grenzen die er zijn altijd de mogelijkheid om te exploreren en op ontdekking uit te gaan.

Immortals Fenyx Rising The Lost Gods review1

Het eindoordeel van Patrick Lamers

Immortals Fenyx Rising: The Lost Gods is het sluitstuk van een niet al te sterke reeks aan uitbreidingen. Waar de hoofdgame zich erg goed heeft gepresenteerd, is dat de dlc pakketten minder goed gelukt. Dat neemt niet weg dat ook The Lost Gods prima te pruimen is. Door bepaalde elementen anders in de game te presenteren - zoals bijvoorbeeld het upgraden van je personage - krijgt de game weer een nieuw elan. Ook de top down view speelt prettig, al is het wel lastig dat je van de main game nog gewend bent aan een ander camerabeeld. The Lost Gods is niet voor iedereen aan te raden, maar als je maar geen genoeg kunt krijgen van Immortals Fenyx Rising dan is dit zeker de moeite waard.

 • Pluspunten
 • borduurt verder op Fenyx-verhaal
 • nieuwe goden
 • humor weer goed aanwezig
 • customization uitgediept
 • Minpunten
 • komt traag op gang
 • even wennen aan camerapunt
Gameliner Score
Prima

Community

Score
Log in om jouw beoordeling te kunnen geven.

Over auteur Patrick Lamers

Patrick Lamers Als Hoofdredacteur zijnde is Patrick altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes. Denk jij met een dikke scoop te komen, dan is Patrick je geheid al voor. Deze turbopapa’s gameverslaving begon ooit met DKC en The Legend of Zelda, maar kent vandaag de dag geen grens! Zelfs een tweeling in de luiers weet hem niet van zijn passie weg te houden.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid .

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?