Hunted: The Demon's Forge

 • Ontwikkelaar InXile Entertainment
 • Eerste releasedatum 3 juni 2011
 • Platformen Pc, Xbox 360, PlayStation 3
 • Gameliner score

Review: Hunted: The Demon's Forge - PlayStation 3

Hunted: The Demon's Forge was een titel waar redelijk wat co-op gamers op zaten te wachten, inclusief ikzelf. Het zou een game worden met een mix van rpg, hack and slash en third person shooter met een hoog Gears-gehalte. De combinatie van deze elementen werd in twijfel getrokken, maar was dat wel echt nodig?

Het verhaal

In Hunted speel je met twee huurlingen: Caddoc, een spierbundel met een humeurtje, die gek is van slagwapens en E'lara, een elf die wel van wat actie houdt en haar pijl en boog dan ook niet graag laat rusten. De twee gaan opzoek naar een artefact waar Caddoc een visioen over heeft gehad. Tijdens deze quest neemt het verhaal een heel andere wending dan de twee eigenlijk hadden verwacht. Ze komen in een dorp aan dat overspoelt wordt door Wargar (orks), die de hele bevolking daar gevangen nemen als slaven. Ze worden ingehuurd door de burgemeester om zijn dochter te vinden die ook een van de gevangenen is. Tijdens deze missie ontrafelen de twee huurlingen dat het allemaal wat grootschaliger is dan alleen dit dorpje dat overspoeld wordt en het is aan deze twee om, het zal ook niet, de wereld te redden. Maar zien zij het zelf wel zitten om echte helden te worden en niet om het geld, maar om de eer en humanitaire redenen verder te gaan?

Het rpg gevoel

De game laat je met een vrij standaard uitrusting beginnen: een zwaard, pijl en boog en een schild. Maar naarmate je verder komt krijg je meer wapens die ook sterker zijn en moet je zelfs gaan kiezen of je voor krachtige wapens gaat of juist snellere wapens. Deze keuze is gebaseerd op wat voor vijanden je tegenover je hebt staan en hoeveel. Naast de wapenuitrusting krijg je ook nog speciale krachten zoals vuurbollen, pijlen waarmee je de vijand bevriest en bliksemschichten waarmee je het de vijand behoorlijk moeilijk kunt maken. Maar krachten kosten mana en daar heb je ook niet altijd genoeg van. De wapens en krachten kunnen allemaal worden geüpgrade door middel van het uitgeven van kristallen. Maar er zit wel een addertje onder het gras, want hoe krachtiger je iets maakt, des te meer mana het je zal kosten. Deze keuzes maak je constant tijdens het spelen van Hunted.

Gameplay

De game is bedoeld voor co-op en dat merk je in alles. Hordes met vijanden komen op je afgestormd en dan weet je gelijk al: zonder partner red ik dit nooit. En dit is waar je merkt dat de AI van je partner (als je alleen speelt) goed werkt, op zo af en toe een bug na dan. Je opent samen deuren, lost samen puzzels op en beukt er samen flink op los. De twee huurlingen vullen elkaar goed aan, de een op de lange afstanden en de ander voor de close combat. Daarnaast help je elkaar ook met de krachten die ingezet kunnen worden. Zo kan A'lara een tegenstander bevriezen en beukt Caddoc deze vervolgens uit elkaar met zijn bijl. Het vechten verloopt soepel en de auto-aim op de pijl en boog werkt ook vijlloos. Er is eigenlijk nooit een moment waarop het spel te moeilijk wordt, maar ook zeker niet te makkelijk. Dit alles is ook online en via systemlink met een partner te spelen, wat voor een nog hoger fun-gehalte zorgt en bepaalde situaties kunnen dan strategisch gezien beter worden aangepakt. Naast het hack and slash-werk is er ook nog speurwerk, want er valt heel wat te verzamelen door de levels en dungeons heen, zoals kristallen, deathstones en geld. Dit alles gaat natuurlijk een stuk gemakkelijker met twee paar ogen dus een co-op partner is hier dan ook bijna wel een must.

Het eindoordeel van Michael Brussee

Naar mijn mening is de combinatie van de verschillende elementen gelukt, al vond ik het rpg-element wat aan de matige kant. De graphics zijn niet meer helemaal van nu, maar de levels zijn wel ontzettend mooi vormgegeven en voelen grootschalig aan. Hunted: The Demon's Forge sleept je mee van begin tot het eind en niet om het verhaal, maar wel om de fun en de actie die de game je te bieden heeft. Wil je optimaal van het spel kunnen genieten, zorg dan dat je een co-op partner hebt, want dan is het spel letterlijk twee keer zo tof. Dit is een game waar je zeker wel een tijdje mee bezig bent en waar je absoluut wel meerdere malen doorheen wilt gaan. Daarnaast biedt Hunted ook nog eens de Crucible-modus, waarin je zelf een aantal arena's aan elkaar kunt koppelen om zo in je eigen gemaakte levels hordes met vijanden te lijf te gaan. Deze levels kun je dan vervolgens ook nog eens online zetten.

 • Pluspunten
 • Leuke personages
 • Co-op
 • Droge humor
 • Veel actie
 • AI
 • Minpunten
 • Grafisch ietwat gedateerd
 • Redelijk wat bugs
 • Trophies werken niet altijd goed
Gameliner Score
Goed

Community

Score
Log in om jouw beoordeling te kunnen geven.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid .

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?