Hungry Shark World

 • Ontwikkelaar Ubisoft
 • Eerste releasedatum 17 juli 2018
 • Platformen PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch
 • Genre Actie
 • Gameliner score

Review: Hungry Shark World - Xbox One

Haaien zijn stoer. Haaien hebben altijd honger. De term “Hungry Shark” valt dan eigenlijk wel te bestempelen als een pleonasme. Dat mag echter de pret niet drukken in Hungry Shark World. Je speelt namelijk zelf een haai, die heel de zee ziet als een all-you-can-eat sushi-buffet. Het leek mij in ieder geval een waar feest (of feast), dus ik heb mijn jaws eens even in deze game gezet.

HUNGRY SHARK WORLD1

Mobile Shark

Hungry Shark World is van origine een mobile game. Dit zal bij menig fervent gamer gelijk zorgen voor een vinnige reactie. Ik ben persoonlijk ook geen fan van de meeste mobile games, laat staan die micro-transaction plaag waar de meeste aan lijden. Toch zijn er zat uitzonderingen te noemen, waarbij ik ook elke keer vurig hoop dat de echt goeie games ook op de consoles en/of handhelds uitkomen. De PS Vita is er perfect voor geweest al die jaren, maar helaas is dit slechts sporadisch gebeurd. Het meest zorgwekkende is nog dat oudere mobile games uiteindelijk verloren gaan. De nieuwe toestellen zijn vroeg of laat niet meer compatible, wat er op den duur voor zorgt dat een game uit de stores wordt gezet. Dit is eeuwig zonde voor die enkele echt goede mobile game. De Dead Space mobile game is bijvoorbeeld een geweldige titel met een uniek verhaal dat inhaakt op Dead Space 2. Deze werkt al een paar jaar nog enkel op oudere smartphones en tablets, en EA is echt niet van plan om de game ergens te “preserveren”. Daarom een hulde aan Ubisoft dat zij ervoor hebben gezorgd dat Hungry Shark World nu naar de consoles is gezwommen!

Gamesharkplay

In Hungry Shark World bestuur je een haai die zoveel mogelijk moet eten binnen een bepaald gebied. Dit doe je voor een dikke score, maar eigenlijk doe je het voornamelijk om te overleven. De energiemeter van je haai slinkt voortdurend, maar stijgt ook weer met iedere hap die je neemt. De haai is (soms helaas) ook niet bepaald onoverwinnelijk. De zee voelt ook al snel als je vijand gevuld met giftige vissen, gevaarlijke andere haaien, duikers met harpoenen en zeemijnen. De gameplay is verder heerlijk simpel. Je hebt naast de standaard besturingsopties (dat is toch wel fijn) enkel een toets om te boosten en een toets om een shark-attack te maken waarmee je de grotere vijanden aanvalt. In hoofdzaak gaat het om zo lang mogelijk overleven, waarbij het gebied steeds gevaarlijker wordt naarmate je langer bezig bent met je feeding frenzy. Je hebt daarnaast ook challenges, welke verschillen per zeegebied en haai, zoals bepaalde dingen vinden in het gebied. Uiteindelijk speel je daarmee extra haaien, accessoires en gebieden vrij.

HUNGRY SHARK WORLD2

Zeeslepend

Hungry Shark World is dus heel simpel in zijn opzet en speelt daardoor lekker weg. Het duurt nooit lang voordat je haai zelf zijn eigen zeemansgraf opzoekt, maar je speelt ook heel snel nieuwe haaien en gebieden vrij. Daarnaast kun je dermate veel accessoires voor de haaien verzamelen en vrijspelen dat elke speelsessie wel weer iets oplevert. De accessoires zijn allemaal melige dingen die jouw haaien kunnen dragen, zoals snorren, hula rokjes en kettingen. Dit past ook goed bij de mooie grappige art-style van de game. Deze accessoires zorgen ook voor pluspunten in je stats, zoals sneller kunnen zwemmen of dat je meer punten scoort. De haaien die je vrijspeelt worden steeds toffer, en het zijn er dermate veel dat ik de tel ben kwijtgeraakt. Klinkt allemaal goed, maar er zijn wel wat minpunten. Er zit niet echt een verhaal in de game, wat op zich begrijpelijk is, maar toch jammer. Daarnaast zijn de laadtijden ook soms best lang. Jammer, want dat zou je niet verwachten met een relatief simpele game als deze.

Het eindoordeel van Peter Scheffer

Hungry Shark World is een simpele game die perfect geschikt is is voor korte speelsessies. Daarnaast biedt de game de typische verslavende “ah, nog één rondje dan”-factor, en je kunt dermate veel haaien en spullen vrijspelen dat het duizelingwekkend is. Verwacht bij Hungry Shark World geen diepgaand verhaal of super diverse gameplay. Uiteindelijk is het ook wel echt wat het is: een simpel korte-sessie mobile game die opgepimpt is naar een console versie. het is allemaal netjes gedaan zonder micro-transacties en dergelijke onzin. Ik hoop dan ook echt dat meer mobile games een console versie krijgen, al is het alleen al om ze niet te laten verzuipen in de immer stijgende zee van digitale meuk.

 • Pluspunten
 • Goeie conversie naar consoles
 • Leuk, simpel en verslavend
 • Ongelooflijk veel vrij te spelen
 • Perfect voor korte speelsessies
 • Minpunten
 • Blijft het simplisme van een mobile game hebben
 • Soms lange wachttijden
Gameliner Score
Voldoende

Community

Score
Log in om jouw beoordeling te kunnen geven.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid .

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?