Check hier alle E3 2021-content

Hitman - Episode 5: Colorado

 • Ontwikkelaar IO Interactive
 • Eerste releasedatum 27 september 2016
 • Platformen Pc, PlayStation 4, Xbox One
 • Genre Actie, Stealth
 • Gameliner score

Review: Hitman - Episode 5: Colorado - PlayStation 4

Na vier episodes kan onze kale huurmoordenaar zichzelf een ware wereldburger noemen. Frankrijk, Italië, Marokko en Thailand zijn al aangekruist en nu zoekt de kale knikker het wat dichter bij huis. In Hitman: Episode 5 reist Agent 47 namelijk af naar Noord-Amerika om daar een bezoekje te brengen aan de stad Colorado. Hier infiltreert hij een verlaten boerderij, die is omgetoverd tot een trainingskamp voor een privé-leger. Agent 47 gaat aan de slag en zingt ondertussen: Old Macdonald had a farm, E-I-E-I-O. And on his farm he had some terrorist, E-I-E-I-O.

onbekend

De Shadow Client

Agent 47 en zijn contactpersoon Diana zijn erachter gekomen dat de ICA is gemanipuleerd door een man, bekend onder de naam: 'Shadow Client'. Deze blijkt verantwoordelijk te zijn geweest voor het geven van opdrachten aan de ICA, zonder dat de 'echte klanten' dit door hadden. De Shadow Client heeft nu een klein leger samengebracht in Colorado, dat onder leiding staat van de terrorist Sean Rose. Ditmaal is Agent 47 op pad gestuurd om de meest belangrijke leden van dit leger uit te schakelen en om meer te weten te komen over de mysterieuze Shadow Client. Het is te merken dat het overkoepelende verhaal langzaam tot een einde komt en dit is dan ook een groot pluspunt van Hitman: Episode 5.

onbekend

Hitman: Absolution

IO Interactive noemt Episode 5 de moeilijkste locatie van Hitman: Season 1. Er zijn namelijk vier doelwitten, waaronder: Sean Rose, de voormalig Mossaad-agent Ezra Berg (met creepy Halloween-masker), ex-Interpol agente Penelope Graves en huurmoordenaar Maya Parvati. Wat de missie ook moeilijker maakt is het feit dat je niet start in een publieke omgeving, maar dat je je direct op verboden terrein bevindt. De locatie zelf is een stuk minder dan de voorgaande episodes en een beetje eentonig. De boerderij is omheind door een groot hek en bestaat voornamelijk uit schuren en een groot huis. Op de boerderij lopen alleen maar militairen rond, weliswaar van verschillende rangen, maar toch mis je hierbij afwisseling in de vermommingen. Hierdoor voelt deze episode meer aan als de militaire levels van Hitman: Codename 47 en Hitman: Absolution, en dat gaat niet iedere fan kunnen waarderen.

Op de boerderij plant het privé-leger verschillende operaties en dit zorgt uiteraard voor mogelijkheden om de doelwitten uit te schakelen. Er zijn ditmaal zes Opportunities aanwezig, wat eerlijk gezegd een beetje weinig is voor vier doelwitten. De Opportunities zijn ook niet zo origineel als in de voorgaande episodes, alhoewel er nog een paar interessante tussen zitten zoals het laten ontploffen van een horloge. Gelukkig zijn er ook genoeg simpele methodes om de leden van het leger te doden. Uiteraard zijn er de standaard wapens en is het mogelijk om de omgeving te gebruiken. Zo kan Agent 47 één van de doelwitten pletten onder een auto of een strobaal van grote hoogte laten vallen. Het is in ieder geval prettig dat er ditmaal vier doelwitten zijn, waardoor er genoeg replay-value in deze episode zit.

onbekend

Donald Trump

In Episode 5 zijn er tevens een aantal leuke easter eggs te vinden. Zo hebben twee soldaten een gesprek over een rijke presidentskandidaat met een iconisch kapsel, waar uiteraard Donald Trump mee wordt bedoelt. In een andere easter egg neemt IO Interactive hun eigen Kane & Lynch 2 op de hak. In het huis wordt deze game gespeeld door twee soldaten. Tijdens hun speelsessie komt er een hacker langs, die laat weten dat dit maar een slechte game is. De laatste easter egg komt in de vorm van een vermomming. Het gaat om de vogelverschrikker-outfit, die eerder al voorbij kwam in Hitman: Absolution. Ik ben ervan overtuigd dat deze vermomming genoeg voorbij gaat komen in de door spelers gemaakte Contracten.

onbekend

Het eindoordeel van Kees Wijnhorst

Hitman: Episode 5 is anders qua opzet dan de vorige episodes, en dat gaan niet alle fans waarderen, zeker niet de fans van Hitman: Blood Money. De locatie speelt zich niet af in een publieke omgeving en is helaas wat eentonig. Doordat deze wordt bevolkt door soldaten is er ook een gebrek aan afwisseling in de vermommingen, die toch een belangrijke rol vertolken in de Hitman-games. Het interessante verhaal en de vier doelwitten maken echter een hoop goed. Toch kan deze episode niet aan de kwaliteit van Parijs of Sapienza voldoen, en ik hoop dat IO Interactive nog even wat vuurwerk laat zien met de laatste bonus episode en de Japanse locatie van Episode 6.

 • Pluspunten
 • Verhaal
 • Vier doelwitten
 • Leuke easter eggs
 • Minpunten
 • Locatie ietwat eentonig
 • Weinig vermommingen
Gameliner Score
Prima

Community

Score
Log in om jouw beoordeling te kunnen geven.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid .

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?