Hitman 2: Hantu Port

 • Ontwikkelaar IO Interactive
 • Eerste releasedatum 26 maart 2019
 • Platformen Pc, PlayStation 4, Xbox One
 • Genre Actie, Stealth
 • Gameliner score

Review: Hitman 2: Hantu Port - PlayStation 4

Het is alweer een aantal maanden geleden toen ik met Hitman 2 aan de slag ging. Ontwikkelaar IO Interactive ondersteunt de game net als zijn voorganger met maandelijkse gratis content waaronder Elusive Targets en Challenge Packs. Van echte DLC is, op wat Costume Packs, nog geen sprake geweest. Tot nu toe dan. De eerste DLC-missie is namelijk uitgebracht en komt in de vorm van de Sniper Assassin Map Hantu Port. Nu is natuurlijk de vraag: is het een schot in de roos?

Hitman 2 Hantu Port 1

Death to the defectors

De nieuwe Sniper Assassin missie heet The Pen and the Sword en draait om de twee overlopers Han en Mina Ldong. Deze zijn gevlucht uit een dictatoriale staat en onder bescherming van de Amerikaanse overheid geplaatst. De dictator in kwestie stelt dit echter niet zo op prijs en laat ze ontvoeren uit hun huis in Amerika. Voor ze echter bij de dictator terecht komen, moet er nog een stop in de haven van Singapore worden gemaakt. Gelukkig voor de familie Ldong is Agent 47 afgereisd naar Hantu Port en uiteraard heeft hij zijn koffertje met daarin zijn sluipschuttersgeweer weer meegenomen.

Welcome to Singapore

Hantu Port speelt hetzelfde af als de eerste Sniper Assassin Map, Himmelstein, en maakt gebruik van hetzelfde concept. Als Agent 47 zit je met je sluipschuttersgeweer op een hoog gelegen positie vanwaar je een goed uitzicht hebt over de map. Wederom zijn er drie doelwitten, die binnen vijftien minuten het loodje moeten leggen. Ook moeten er zoveel mogelijk bodyguards worden gedood, het liefste natuurlijk allemaal en zo onopvallend mogelijk. Nieuw is ditmaal de aanwezigheid van gijzelaars, alhoewel dit weinig toevoegt. Alleen als je ontdekt wordt, proberen de vijanden ze te doden, maar aangezien deze modus om stealth draait, komt dit niet echt goed uit de verf. Dat is ook meteen het probleem van Hantu Port. Het is niet echt vernieuwend ten opzichte van de eerste map. Het voelt aan als een re-skin, terwijl er echt meer potentie in de modus zit. De haven is als locatie ook wat minder aantrekkelijk dan Himmelstein. Waarbij die kleurrijke map vanwege de grootschalige bruiloft nog genoeg gebeurde, is het hier allemaal wat grauw en voorspelbaar. Er lopen in de haven nog wat monteurs en andere werknemers rond, maar veel meer actie is er niet.

Kim Jung Kwai?

De drie doelwitten in Hantu Port zijn wel een stuk interessanter dan in Himmelstein. Het gaat om kolonel Jin Noo, kapiten Re Thak en kapitein Lhom Kwai. De inspiratie voor de missie in ongetwijfeld gehaald uit de situatie met Noord-Korea, wat met name bij kapitein Lhom Kwai te zien is. Deze lijkt bijzonder veel op een bekend individu uit deze regio... Niet alleen de doelwitten zijn bijzonder leuk, ook de mogelijkheden om deze te elimineren. In de Sniper Assassin-modus draait het net als in de hoofdgame om het zo stilletjes mogelijk uitvoeren van de missie. Dat geeft niet alleen meer voldoening, maar zorgt ook voor een hogere score. Het leren van de routines van de NPC’s is weer de uitdaging om vervolgens met gebruik van de omgeving toe te slaan. Ditmaal kun je deuren van containers en cargodeuren openschieten om lichamen te verbergen, of je schiet op de besturing van een hijskraan en laat een container op iemands hoofd vallen. Stuk voor stuk vermakelijke en originele opties. Mocht je dan in je eentje op de map zijn uitgekeken dan kun je ook nog in co-op, als Agent Knight en Agent Stone, aan de slag. Met zijn tweeën is de modus misschien nog wel leuker, omdat je niet alleen samen kan werken, maar stiekem toch ook elkaar probeert af te troeven om zo de beste Sniper Assassin te zijn.

Hitman 2 Hantu Port 2

Het eindoordeel van Kees Wijnhorst

De Sniper Assassin-modus van Hitman 2 is een leuk tussendoortje naast de gebruikelijke missies en dat is bij Hantu Port niet anders. Een speelbeurt kost maximaal vijftien minuten, maar als je de Silent Assassin ranking en alle challenges wil halen, ben je hier toch de nodige uurtjes zoet mee. Het is jammer dat de map niet zo interessant is, doordat deze grauw oogt en er weinig in gebeurt. Ook voelt de map als meer van hetzelfde ten opzichte van Himmelstein. De doelwitten zijn wel leuk en dan niet alleen door hun achtergrondverhaal en hoe ze er uitzien, maar ook door de interessante manieren om ze te doden met gebruik van de omgeving. Hantu Port is vooralsnog een leuk tussendoortje, maar het wachten is voor nu toch echt op een DLC-locatie voor de echte Hitman-ervaring.

 • Pluspunten
 • Leuke doelwitten
 • Origineel gebruik van omgeving
 • Co-op
 • Minpunten
 • Map niet zo interessant
 • Weinig vernieuwing
Gameliner Score
Voldoende

Community

Score
Log in om jouw beoordeling te kunnen geven.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid .

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?