Check hier alle E3 2021-content

Guitar Hero: World Tour

 • Ontwikkelaar Neversoft Interactive
 • Eerste releasedatum 7 november 2008
 • Platformen Pc, PlayStation 2, Xbox 360, PlayStation 3, Nintendo Wii
 • Gameliner score

Review: Guitar Hero: World Tour - Xbox 360

Met plastic instrumenten in onze handen, zijn we klaar om de wereld te veroveren met onze geweldige nummers en solo's. Ik zit in een band genaamd Tossel Elite en ben de zanger. Daywalker is de drummer, Magmaman de gitarist en Plaspop is de bassist. Welkom bij ons geweldige optreden in Guitar Hero: World Tour!

Goede instrumenten zijn het halve werk

Toen we de gigantische doos openden en alles in elkaar gezet hadden zagen we de pracht van de instrumenten en vooral het drumstel. Deze ziet er zeer luxe uit en je voelt je ook echt de man achter het mooie kitje. Ik ben wat minder te spreken over de gitaar. Ok', de gehele gitaar is groter en ook de strumbar en whammy bar zijn gegroeid. Helaas voelt het gitaartje niet zo robuust aan als die van Guitar Hero III. Ik moet wel toegeven dat hij de mooiste look heeft van alle Guitar Hero gitaren tot nu toe.

Dan komen we bij de microfoon. Niet zoveel nieuws aan, maar zeker wel een hoogstandje en goed in de hand liggend. Helaas versterkt de microfoon je stem niet en daar is een microfoon toch voor? Wat ik ook jammer vind, is dat je geen drumstoeltje bij het drumstel krijgt. Dat zou toch wel handig zijn geweest.

'Pardon, van welk perron vertrekt de Crazy Train?'

De tracklist in de game is de grootste ooit. Deze bevat veel klassieke rocktracks met af en toe een nieuw hitje er tussendoor. Wat ik wel vreemd vind, zijn de nummers in andere talen. We kennen natuurlijk allemaal La Bamba, maar we hebben geen idee hoe we in het Spaans moeten zingen. Een domme actie. Ook zijn sommige nummers ook al in Rock Band verschenen, maar Guitar Hero weet zich wel goed te distantiëren van zijn rivaliserende ritmegame. Rock Band bevat meer de nieuwe nummers, terwijl Guitar Hero teruggrijpt naar de klassiekers. Al vind ik het wel vreemd dat de game nog steeds Guitar Hero heet, omdat het zich meer richt op het hele band gedeelte.

Zoveel mogelijkheden, zo weinig tijd

Na alle nummers doorgespit te hebben kun je ook nog je eigen rocker maken en zelfs je eigen instrument maken. Dit duurt allemaal erg lang en dan vraag ik me af: Wat wil de game nou? Een diepe RPG zijn, of een game die je even snel opstart? De Music Studio vraagt ook veel aandacht om te snappen. Ik gun de nieuwe functies het van harte, maar volgens mij zit Guitar Hero een beetje in een identiteitscrisis. Het weet niet wat het wil zijn en probeert daarom alles te zijn.

Het eindoordeel van Wouter van der Putten

Guitar Hero: World Tour is alweer een geweldige ritmegame die zich goed weet te onderscheiden tussen het gros van de ritmegames die er nu uitkomen. Het heeft een grote setlist vol met klassieke nummers. Mooi om de oude rot mee blij te maken, maar ook de jonge rocklegende zal hiermee nieuwe muziek leren kennen. Helaas zitten er ook veel buitenlandse tracks in de game, waarvan je niet weet wat je ermee moet. Ook de grote hoeveelheid mogelijkheden is mooi, maar wat wil de game nou precies zijn? Een goede ritmegame en dat is het ook, ook zonder al die extra mogelijkheden.

 • Pluspunten
 • Grote tracklist
 • Veel mogelijkheden
 • Een eigen stijl
 • Goede instrumenten
 • Minpunten
 • Buitenlandse nummers in de tracklist
 • Te veel mogelijkheden voor een game met een simpel idee
 • Gitaar is iets minder
Gameliner Score
Goed

Community

Score
Log in om jouw beoordeling te kunnen geven.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid .

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?