Guardian Heroes

 • Ontwikkelaar Treasure
 • Eerste releasedatum 2 april 2013
 • Platformen Xbox 360
 • Gameliner score

Review: Guardian Heroes - Xbox 360

Guardian Heroes is van origine een game afkomstig uit het jaar 1996, de game was vroeger op de Sega Saturn speelbaar en het is een game die hoognodig een remake nodig had. Die remake is er ook gekomen en is nu op PlayStation Network en Xbox LIVE verkrijgbaar. Hieronder lees je of deze game nog altijd veel gameplezier oplevert.

Lange dialogen en epische gevechten

Je begint het verhaal door simpelweg een personage te kiezen die kan wat jij van hem verwacht. De personages hebben ieder net weer andere krachten. Als je alle personages helemaal bestudeert hebt, moet je voor de juiste persoon kiezen en dan begint het verhaal. Het verhaal gaat over een groep die een mysterieus zwaard gevonden heeft en deze graag willen houden. De koning van het land is het hier niet mee eens en stuurt zijn troepen naar de groep. Je krijgt nog voordat je daadwerkelijk op pad gaat een soort robot, die alleen aan jou loyaal is, aangesmeerd. Terwijl je op weg bent naar de koning kom je natuurlijk steeds ridders van de koning of andere belangrijke mensen tegen. Die ridders willen het zwaard, en je gaat gewoon het gevecht aan. De vijanden nemen vaak hun leider mee en dit leidt tot lange dialogen en epische gevechten. Die eindbazen gaan niet zomaar neer, nee je moet de knoppen uit je controller drukken om de juiste actie op het scherm te krijgen. Als je dan een bepaalde 'stage' afgerond hebt krijg je een keuze om te kiezen wat je nu weer wilt gaan doen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen om gewoon terug te gaan, om toch maar door te lopen, of je rent gewoon met man en macht op een kasteel af.

onbekend

Een game vol actie

De game is een beat 'em up, wat wil zeggen dat je al vechtend door de levels heen gaat en alles wat op je pad komt probeert te vernietigen. De game maakt gebruik van een systeem waarin je in drie verschillende paden kunt lopen. Je hebt drie weggetjes waar vijanden vandaan komen en jij probeert op het juiste weggetje de juiste persoon te raken. Dit werkt gemakkelijk, en zorgt voor een extra laag strategie. Je ziet bijvoorbeeld een vijand op de rij boven je: je springt er heen en je ramt met een of andere combo de vijand in tweeën. Je maakt mooiere combo's naarmate je de knoppen uit je controller drukt, de game is echt een 'buttonmasher', er zijn namelijk velden vol vijanden die jou af willen maken, en je kunt dit verhinderen door simpelweg op de knoppen te rammen.

Original of Remix

De game kent twee soorten modes, Original- en Remix-mode. Deze twee hebben met elkaar te maken dat ze allebei toffe gameplay bevatten. Original-mode geeft ons de gameplay terug die we van de Saturn-versie gewend waren en daar komt ook nog bij dat je de originele graphics weer terug krijgt. Bij de Remix-mode ga je aan de slag met een vernieuwde gameplay, en dit wordt allemaal gedaan in de vernieuwde HD-graphics. De game behoudt nog wel wat dingen van het origineel. Zo is bijvoorbeeld 'Game Over' is ook daadwerkelijk 'Game Over'. Je kunt hiervan houden of het haten, maar het is wel toepasselijk dat ze de oude elementen in het spel behouden weten te hebben. Dit geldt ook voor de lange dialogen die je voor je kiezen zult krijgen. Die zijn ook niet al te leuk maar het hoort er eigenlijk gewoon bij.

onbekend

1996 in een nieuw jasje

De remake van de originele game is weten te behouden en ze hebben het ook nog in een nieuw jasje gestoken. Er zitten namelijk veel nieuwe modes in, en er zit een co-op en multiplayer in. De online-multiplayer werkte bij mij niet helemaal geweldig want het liep af en toe vast en haakte af en toe. Het is wel leuk dat het er allemaal in zit, maar ook weer jammer dat de online-multiplayer niet helemaal tot zijn recht komt.

Het eindoordeel van Nathan Hersbach

De remake van deze klassieker is erg goed teruggekomen en het heeft zeker alles wat je van een game tegenwoordig mag verwachten. De vele modes waar je uit kunt kiezen, de originele personages en natuurlijk de hoeveelheid actie die in deze game niet weg te denken is. Het ziet er grafisch sterk uit en het is ook erg leuk dat je het in de originele-stijl kan spelen. Het enige minpuntje dat ik gevonden heb is de online-multiplayer, die helaas niet helemaal geweldig werkte.

 • Pluspunten
 • Buttonmashen
 • Epische gevechten
 • Veel actie
 • Original- 'n Remix mode
 • Minpunten
 • Online werkt niet fantastisch
Gameliner Score
Goed

Community

Score
Log in om jouw beoordeling te kunnen geven.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid .

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?