Grow: Song of the Evertree

 • Ontwikkelaar Prideful Sloth
 • Eerste releasedatum 16 november 2021
 • Platformen Pc, PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch
 • Genre RPG, Simulatie
 • Gameliner score

Review: Grow: Song of the Evertree- Een ultieme feelgood game - Pc

Soms glippen games langs je heen. Zoals jullie weten ben ik een groot fan van farming sims als Stardew Valley en Story of Seasons. Een levenssimulatie als De Sims en Animal Crossing speel ik ook altijd met veel plezier. Daarom was ik verbaasd dat ik nog nooit van Grow: Song of the Evertree had gehoord, totdat ik ingedeeld werd voor de review. Een game die al mijn favoriete genres combineert. Dit en de prachtige wereld trok mij aan en zorgde ervoor dat ik nieuwsgierig aan het avontuur begon.

Red de Evertree

Het plot van Grow: Song of the Evertree is simpel, maar ook weer niet. Je speelt als een jonge alchemist in een wereld genaamd Alaria. Deze wereld komt voort uit de Evertree, een magische boom die op het moment dat de game start het niet zo makkelijk heeft. De boom haalt zijn kracht namelijk uit het lied dat de volken, die hij gecreëerd heeft, zingen. Alleen een paar jaar geleden werd de band tussen de mensen en het lied verbroken, waardoor de boom zijn krachten verloor. Hierdoor is the Whitering ontstaan die het land van Alaria langzaam maar zeker overneemt.

De enige die in Alaria blijven na de val van de boom zijn de jonge alchemist, een levend boek en de koperen pot die toepasselijk Book and Copperpot worden genoemd. Deze personages hebben de alchemist opgevoed en samen voor het eerst in jaren een Evertree Seed gemaakt die een stuk land van the Withering kan terugnemen. Een soort van terugnemen, want de mysterieuze doornen doen er alles aan om de macht terug te krijgen. Om dit op te lossen moet de alchemist verschillende planten onderhouden om de kracht van de Evertree weer te herstellen.

Grow song of the Evertree3

Traag begin met een grote beloning

Grow: Song of the Evertree start zoals veel andere farming en levenssimulaties met een grind om alles op te zetten en erin te komen. Op basis van andere games vond ik deze start één van de traagste in een game. Het was voor mij even inkomen, omdat het echt even duurde voordat je de basis had vrijgespeeld. Zo deed je de eerste drie dagen alleen maar dingen zoals planten en opruimen wat al vrij snel eentonig begon te worden. Dat is totdat je de Everkin vrijspeelt, een ras van kleine, schattige wezentjes die al het werk van de alchemist gezien hebben. Zij willen helpen de wereld van de Evertree te herstellen naar de oude staat.

Al snel na de introductie van de Everkin komt de game op gang, want kort na de vondst van de Everkin en wat meer werk aan de Evertree, speel je een groot nieuw gebied vrij. Daar bevindt zich de luchthaven, die de Everkin voor je repareren. Eenmaal gemaakt keren er voor het eerst in jaren andere mensen terug naar Alaria. Alleen deze mensen hebben natuurlijk onderdak en werk nodig om zich officieel te vestigen en daar komt de alchemist weer in het spel om dat op te lossen.

Grow song of the Evertree

Manage de Evertree en je dorp

Dit doe je via het building en management menu. Hier krijg je een worldview te zien waar je het stuk land kan inrichten en je inwoners kunt managen zoals je wilt. Elke inwoner heeft een unieke persoonlijkheid die ze geschikt maakt voor verschillende banen. Nu kan je een klootzak zijn en iedereen een baan geven die ze haten, maar dan heb je de kans dat ze weer uit je dorp vertrekken. Dit is dan alleen een optie die je kan gebruiken om inwoners die je niet leuk vindt weg te krijgen. Zo was de eerste inwoner die ik kreeg een vrouw die graag in de herberg wilde werken en die had ik toen net nodig.

Vergeet alleen niet dat de Evertree ook nog je hulp nodig heeft met het verwijderen van de Withering en het herstellen van zijn krachten. Daar komt nog bij dat je insecten en vissen moet vangen en ook nog Everkin moet bezoeken naast je verplichtingen in het dorp. Dit kan soms een beetje onoverzichtelijk worden en zorgt ervoor dat de speler een goede tijdsindeling moet maken om de dag zo effectief mogelijk te besteden. Gelukkig zorgen de quests in de game voor het benodigde overzicht, maar als iemand die weinig geduld heeft, wil ik het liefst zoveel mogelijk dingen voor elkaar krijgen in een dag. Toch sluit elk facet van de game en het verhaal perfect op elkaar aan en wil je verder komen om nieuwe mogelijkheden te ontdekken.

Grow song of the Evertree1

Prachtige game

Laten we in ieder geval vooropstellen dat Grow: Song of the Evertree een prachtige game is, zowel op visueel als op gameplay vlak. De kleuren spatten onderhand van je scherm af en de wereld is gevuld met unieke wezens die vragen om geknuffeld te worden. Dit wordt allemaal vergezeld door een prachtige soundtrack die perfect bij de wereld past. De controls zijn fijn en perfect ingedeeld op de pc. Ik hoefde alleen de bewegingscontrols te veranderen aangezien ik linkshandig ben en de muis daarom links bij mij zit en de WSAD-keys daardoor niet zo handig voor mij werken.

Achter het trage begin zit een schat van een game verborgen, gevuld met unieke personages. Voornamelijk Book en Copperpot stelen de show met hun dialogen. Deze personages vullen elkaar perfect aan en hebben er een paar keer voor gezorgd dat ik hardop moest lachen over wat ze zeiden. Ik geef toe dat deze game niet voor iedereen geschikt is. Er zit veel grinden in en geen gevechten of onvergetelijke boss fights. Als je van games houdt zoals Stardew Valley of Animal Crossing, is het een ultieme feelgood game als je eenmaal door het trage begin heen bent.

Grow song of the Evertree2

Het eindoordeel van Jolien Mauritsz

Grow: Song of the Evertree is een schat van een game verborgen achter een traag begin. De game mengt verschillende simulatie genres samen op een goede manier wat het tot een leuke ervaring maakt. Grow ziet er prachtig uit en wordt vergezeld door leuke personages en een mooie soundtrack. Voor fans van simulatiegames is deze game een echte aanrader.

 • Pluspunten
 • Game ziet er prachtig uit
 • Mooie soundtrack
 • Leuke personages
 • Fijne controls
 • Interessant verhaal
 • Perfecte mix tussen een farming en levenssimulatie
 • Minpunten
 • Traag begin
Gameliner Score
Uitmuntend

Community

Score
Log in om jouw beoordeling te kunnen geven.

Over auteur Jolien Mauritsz

Jolien Mauritsz Jolien mag dan wel poeslief ogen, maar onder dat schattige laagje zit een ongekende nieuwstijger. Deze dame weet van alles wel wat en schuwt er geen moment voor om haar mening keihard op een presenteerblaadje te serveren. Televisie, films, games, series of zelfs talkshows, Jolien weet letterlijk alles. Nee nee, echt alles! Geloof je ons niet? Stel d’r maar op de proef!

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid .

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?