Grand Theft Auto IV: Episodes from Liberty City

 • Ontwikkelaar Rockstar North
 • Eerste releasedatum 29 oktober 2009
 • Platformen Pc, Xbox 360, PlayStation 3
 • Genre Actie, Open-World
 • Gameliner score

Review: Grand Theft Auto IV: Episodes from Liberty City - PlayStation 3

Het heeft even geduurd, maar de exclusieve episodes van Grand Theft Auto: IV zijn dan eindelijk aangekomen op de pc en PlayStation 3. Weet Liberty City ons weer te verrassen of zijn ze te laat gekomen?

The Lost And Damned

In The Lost And Damned ga je aan de slag met biker Johhny Klebitz, die vice-president is bij The Lost. De president van The Lost is Billy Grey, die je bij het begin van het verhaal moet ophalen bij een afkickkliniek. Na het ophalen van Billy beginnen de confrontaties gelijk en dat zorgt voor een interessant verhaal dat bestaat uit zo'n twintig hoofdmissies. Deze missies kan je allemaal alleen doen, maar met twee drukken op de knop zijn je broers gebeld en rijden ze binnen no-time achter je.

Motoren!

Een van de grootste veranderingen in de gameplay zijn de motoren. Niet alleen zijn er heel wat nieuwe toegevoegd, maar ook zijn ze stukken beter te besturen. Zo slingert je motor niet meer alle kanten op als je door een bocht gaat, en zul je niet bij het omver rijden van een paaltje gelijk van je motor afvallen, wat het rijden op een motor stukken aantrekkelijker maakt.

Nieuw in de game

Naast de nieuwe motoren heb je ook nog enkele andere nieuwe voertuigen en natuurlijk nieuwe wapens. Zo kan je iemand nu met een biljartkeu in elkaar slaan, granaten naar iemand toeschieten en heb je leuke shotguns en een automatisch pistool, waarmee je de stad kan terroriseren met de teruggekeerde gangwars. Wat moet je anders doen als je de storyline af hebt? Je kan armpje drukken of wie heeft de hoogste kaart spelen. Deze mini-games zorgen voor de nodige afwisseling, maar zullen je niet heel lang bezig houden.

De multiplayer

Rockstar heeft zich gelukkig ook niet ingehouden op de multiplayer, want naast de gebruikelijke deathmatch modi zijn er ook nieuwe toegevoegd. Zo kan je in Club Business samen met je broeders van The Lost vuile klusjes opknappen, in Lone Wolf Biker proberen te ontsnappen aan de rest, in Chopper vs Chopper strijden met een helikopter terwijl je op je motor rijd, bij Witness Protection verschillende gevangen proberen te kapen of beschermen en in Own The City is het de bedoeling dat je zoveel mogelijk punten overneemt in Liberty City.

The Ballad Of Gay Tony

In de tweede episode die de disc bevat ga je aan de slag met Luis Lopez. Deze charmante heer is mede-eigenaar van de twee grootste nachtclubs in Liberty City, beheerd door Gay Tony Price. Tony heeft een deal gesloten achter jouw rug om en aan jou de taak om dit recht te zetten. Dit doe je verspreid over zo'n 25 hoofdmissies, die allemaal veel over de top actie bevatten.

Helemaal over de top

De verhaallijnen van GTA IV en Lost And Damned waren nogal serieus, maar dit gooien ze in The Ballad Of Gay Tony helemaal overboord. Mega explosies, nog dikkere wapens en nog vettere voertuigen zitten namelijk in deze episode. Helaas zijn sommige wapens erg overpowered; zo kan je met een shotgun een helikopter naar beneden halen, terwijl het bereik soms echt immens is. In de singleplayer werkt dit in je eigen voordeel, maar in de multiplayer kan dit voor frustratie zorgen. Gelukkig maken zaken als parachute springen een hoop goed, want zeg nou zelf: Wie wil er nou niet een prachtig uitzicht op de skyline van Liberty City hebben?

Ander perspectief

Wie alle verhalen van Grand Theft Auto: IV heeft gespeeld zal geregeld personages tegenkomen die je eerder hebt gezien. Zo kan het voorkomen dat je eenzelfde missie nogmaals moet spelen, alleen bekijk je hem ditmaal door de ogen van iemand anders. Dit voegt niet alleen info aan het huidige verhaal toe, maar ook aan de verhaallijn die je eerder heb gespeeld.

Magere multiplayer

In tegenstelling tot The Lost And Damned bevat The Ballad Of Gay Tony een erg magere multiplayer. Zo kan je als vanouds lekker deathmatchen en racen, maar dat is het dan ook. Natuurlijk kan je lekker basejumpen met je vrienden in de freemode, maar hoe lang zou dat leuk blijven? Misschien 'n a twee maanden, maar dan heb je het denk ik ook wel gehad.

Het eindoordeel van Roy Zonneveld

The Episodes Of Liberty City is een leuk excuus om terug te keren naar Liberty City, maar is in mijn ogen te laat naar de PlayStation 3 en pc gekomen. Beide verhalen zijn tof om te volgen met hun nieuwe hoofdpersonages. Ook de nieuwe en terugkerende features zijn leuk verwerkt in de DLC, al hadden sommige er al in het origineel in moeten zitten. De missies zijn nog altijd in GTA-style en voegen niet alleen info toe aan het verhaal waarin je speel, maar ook aan de verhaallijn van een andere GTA. Helaas kampt de multiplayer, net als in origineel, nog steeds met veel verbindingsproblemen en is deze in het geval van TBOGT erg mager.

 • Pluspunten
 • Liberty City
 • Andere kijk op missies
 • Leuke nieuwe voertuigen
 • Minpunten
 • Aan de korte kant
 • TBOGT: beperkte multiplayer
 • Te laat uitgekomen
Gameliner Score
Goed

Community

Score
Log in om jouw beoordeling te kunnen geven.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid .

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?