Good Job!

 • Ontwikkelaar Paladin Studios
 • Eerste releasedatum 26 maart 2020
 • Platformen Nintendo Switch
 • Genre Puzzel
 • Gameliner score

Review: Good Job! - Hoe de slechtste werknemer naar de top kan klimmen - Nintendo Switch

Vorige week werd ik blij verrast met een plotselinge Nintendo Direct Mini. Hoewel de presentatie vooral ging over games die al aangekondigd waren of al uit waren, zijn er ook een aantal nieuwe games aangekondigd. Eén van deze games is Good Job! een nieuwe puzzelgame van de Nederlandse ontwikkelaar Paladin Studios. Word ik de nieuwe CEO van het bedrijf of is het bedrijfsleven gewoon niet voor mij weggelegd?

Maak je vader trots

Het verhaal van Good Job! is simpel. In de game ben je het kind van de CEO van een groot bedrijf. Het is overduidelijk dat papa jou later het bedrijf wil laten overnemen, maar door je overduidelijke klungeligheid en incompetentie ziet hij in dat je eerst nog moet groeien. Daarom start je op het laagste departement en moet je van daaruit zien op te klimmen naar de executive suite van je vader.

Het is eerste wat ik dacht, toen ik deze openingsscène zag, was dat ik wel heel erg op deze werknemer lijk. Ik heb er ook een handje van om klungelig te zijn, dus ik was benieuwd hoe ik stand ging houden in het eerste departement, Financiën. Disclaimer: het ging niet goed, totaal niet goed.

Good Job1

Snelheid of netheid

De gameplay van Good Job! gaat als volgt: elk departement heeft vier levels, drie gewone en een eindlevel, waar een promotie naar het volgende departement verdiend kan worden. Bij elk level krijgt de speler een opdracht, die vervuld moet worden met mechanieken die verschillen per departement. Alleen kan dat op twee manieren. Op de nette langzame manier of de snelle manier die pure chaos veroorzaakt op de werkvloer. De levels staan vol met breekbare voorwerpen en als die kapot gaan, wordt dat aan het einde van het level van je punten afgetrokken. Nu is het wel zo dat als je de klus snel klaart met veel schade, spelers alsnog het level halen, omdat de snelheid de schade rechttrekt in het totale puntenaantal. Het is dus aan de speler op welke manier de game wordt gespeeld.

Je vraagt je nu misschien af hoe ik de game heb gespeeld, nou… Ik wilde eigenlijk op de ‘nette’ manier spelen, maar zoals ik zelf al eerder aangaf, ben ik niet de handigste. In het eerste level stootte ik in de eerste tien seconden een computer van vijfhonderd dollar om. Sinds dat moment wist ik dat de nette manier er voor mij niet in zat en ging ik door met het motto: “Ik ram die printer maar door de muur. Het maakt toch niets uit!” Het lag niet aan de controls, die werken echt prima en zijn echt fijn in de game, maar echt aan mijn ongeduld en klungeligheid.

Good Job2

Simpele graphics met gevoel voor humor

In de trailer van de Nintendo Direct Mini was al duidelijk dat de graphics niet baanbrekend zijn, maar dat is niet erg, want het ziet er gestroomlijnd uit en past goed bij deze game. Wel haperde de game af en toe een beetje bij het oppakken van bepaalde voorwerpen, maar eerlijk gezegd ergerde ik mij daar niet aan. Wat ik wel kon waarderen was de humor in de game. De humor in de game is volledig gebaseerd op zelfspot, want jij bent de enige in de hele game die stomme capriolen uithaalt om de taak te volbrengen, terwijl je collega’s gewoon hun ding blijven doen. Ik heb meerdere keren stom zitten gniffelen op de bank, omdat ik een werknemer succesvol door de muur ramde, om hem vervolgens weer aan het werk te zetten of een vaas van tienduizend dollar omstootte met een heftruck.

Het is duidelijk te zien dat er passie in deze game zit, elk departement heeft iets unieks wat gebruikt kan worden om puzzels op te lossen. Ik ben zelf niet de beste puzzelaar en de puzzels in Good Job! zijn uitdagend, maar niet oneerlijk. Met een beetje geduld of heel veel gesloopte muren kan elke puzzel opgelost worden. Good Job! is een vermakelijke puzzelgame, waar je je zeker een aantal dagen mee kunt vermaken. Alleen kunnen mijn werkgevers mij deze game maar beter niet zien spelen…

Good Job3

Het eindoordeel van Jolien Mauritsz

Good Job! is een vermakelijke puzzelgame. De puzzels zijn uitdagend, maar niet oneerlijk. De game ziet er gestroomlijnd uit op een paar haperingen na en de controls zijn echt fijn op de Nintendo Switch en makkelijk onder de knie te krijgen. Good Job! laat aan de speler de keuze of de puzzels op de normale manier worden opgelost of door lekker veel chaos te creëren op de werkvloer. De humor en de game is leuk, omdat de game je eigenlijk om jezelf laat lachen. Als je niet van puzzelgames houdt dan zou ik deze game niet aanraden, maar ik heb mij in ieder geval goed met deze vermaakt.

 • Pluspunten
 • Uitdagende en vermakelijke puzzels
 • Fijne controls
 • Elk departement heeft iets unieks
 • Game gevuld met humor
 • Minpunten
 • Game blijft af en toe een beetje hangen
Gameliner Score
Prima

Community

Score
Log in om jouw beoordeling te kunnen geven.

Over auteur Jolien Mauritsz

Jolien Mauritsz Jolien mag dan wel poeslief ogen, maar onder dat schattige laagje zit een ongekende nieuwstijger. Deze dame weet van alles wel wat en schuwt er geen moment voor om haar mening keihard op een presenteerblaadje te serveren. Televisie, films, games, series of zelfs talkshows, Jolien weet letterlijk alles. Nee nee, echt alles! Geloof je ons niet? Stel d’r maar op de proef!

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid .

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?