Review: God Eater 3 PlayStation 4

Geplaatst: 11 februari 2019 18:00

In God Eater 3 mogen we wederom aan de slag met gigantische wapens om gigantische monsters om zeep te helpen. Dit deel brengt nieuwe vijanden, nieuwe wapens en nieuwe vaardigheden met zich mee. God Eater 3 is de eerste game in de God Eater-serie die niet ontwikkeld is voor handheld-apparaten. Dit nieuwste deel in de serie is ook de eerste die is ontwikkeld door studio Marvelous. Hebben deze twee grote veranderingen voor genoeg vernieuwing in de serie gezorgd, of is God Eater 3 toch meer van hetzelfde?

Aragami afslachten

God Eater 3 speelt zich af in de nabije toekomst. De wereld is voor het grootste gedeelte vernietigd door superieure levensvormen die Aragami heten. Zij verorberen alles wat op hun pad komt, totdat er niets meer over is. Deze Aragami kunnen alleen gedood worden door middel van speciale wapens die God Arcs heten. Deze God Arcs kunnen alleen gebruikt worden door God Eaters, mensen met bovennatuurlijke krachten die in staat zijn deze wapens te hanteren. De verwoeste wereld heeft in dit deel te kampen met een ramp die Ashlands genoemd wordt. Dit is een soort zandstorm die door de wereld raast en alles vernietigt wat het aanraakt. Mensen zijn hierdoor gedwongen terug te trekken in ondergrondse dorpen die Ports worden genoemd. Deze Ports hebben speciale God Eaters in dienst die beter bestand zijn tegen de Ashlands, zodat ze bovengronds tegen Aragami kunnen vechten. Deze God Eaters worden Adaptive God Eaters of AGE's genoemd. Je komt uiteindelijk een rondreizend schip tegen waar je je bij aansluit. Gaandeweg kom je erachter dat er een nieuwe soort Aragami is ontstaan, die Ash Aragami genoemd wordt. Dit zijn nog sterkere Aragami die dezelfde eigenschappen hebben als God Eaters. Het is aan jou en je andere AGE vrienden de taak om de Aragami uit te roeien en de mensheid te redden.

In deel drie van de God Eater-serie neem je de rol aan van een jonge Adaptive God Eater in dienst van Port Pennywort. Deze AGE is volledig naar eigen inzicht aan te passen. Je geslacht, je haar en zelfs je stem zijn te veranderen met tal van verschillende opties. Het verhaal over de strijd tussen goed en kwaad wordt in grote lijnen verteld door middel van geanimeerde cutscenes en dialogen. In deze cutscenes zie je dan ook je personage terug zoals jij die hebt aangemaakt. De twintig verschillende stemmen waar je uit hebt kunnen kiezen, hoor je buiten de gevechten echter niet. Je personage praat namelijk niet en communiceert alleen door te glimlachen of te knikken.

Monster Hunter met rondborstige mangameisjes

Naast glimlachen en knikken, is het natuurlijk ook de bedoeling dat je een paar Aragami de grond in mept. Dit gebeurt in de vorm van missies die je in teams van vier personages moet voltooien. Voor elke missie krijg je maximaal veertig minuten de tijd, wat echt ruim voldoende is. Je kunt een soort hub openen waar je uit verschillende missies kunt kiezen. Elke missie draait om het uitroeien van de Aragami in dat gebied. Dit kan gewoon een groepje kleinere Aragami zijn, maar ook een grote Ash Aragami die je kunt vergelijken met een eindbaas. Deze Aragami kunnen verschillende vormen aannemen. Zo zijn er Aragami die lijken op leeuwen, maar ook vogels, engelen en andere rare wezens. Vooral de grote Ash Aragami hebben een tof design. Het is dan ook erg indrukwekkend om zo'n groot monster voor je te zien staan, wanneer je personage zelf slechts tot zijn enkels komt. Elke Aragami heeft zijn eigen manier van vechten en een eigen aanvalspatroon.

Deze Aragami zijn alleen te verslaan door het gebruiken van God Arcs. Jij als AGE hebt dan ook een eigen God Arc die je volledig kunt aanpassen en verbeteren. De God Arc kent vier verschillende vormen. In de meeste gevallen wordt de God Arc gebruikt als melee wapen. Hiervoor heb je de keuze uit acht verschillende typen, waaronder een zwaard, een hamer, een zeis en dubbele dolken. Daarnaast kent je wapen ook nog een vorm voor langeafstandgevechten. Hiervoor heb je de keuze uit een jachtgeweer, een scherpschuttersgeweer, een aanvalsgeweer en een lasergeweer. Uiteraard draait het in God Eater 3 niet alleen om aanvallen. De God Arc kan daarom ook de vorm aannemen van een schild. Tot slot is er ook nog een speciale vorm die activeert wanneer je een Devour-aanval doet. Hiermee verandert je wapen letterlijk in een grote bek die een hap uit de Aragami neemt. Door Aragami te verorberen, kom je in de zogeheten Burst Mode. In deze modus zijn je aanvallen versterkt en krijgen ze speciale eigenschappen waarmee je de Aragami nog meer schade toe kunt brengen. Het effectief wisselen tussen de verschillende vormen van je wapen en het gebruikmaken en behouden van Burst Mode zijn van essentieel belang tijdens de gevechten.

Rinse, repeat

Wanneer je een paar missies hebt gedaan, merk je dat elke missie eigenlijk hetzelfde is. Je kiest een missie uit, je gaat op zoek naar de Aragami die je moet doden, je schiet, snijdt en steekt hem helemaal aan gort en je verzamelt alle loot die je kunt vinden. Daarna keer je terug naar je schip, gebruik je de verzamelde materialen om je God Arc te verbeteren en kiest de volgende missie uit. De omgevingen waar je in terecht komt, lijken ook allemaal erg veel op elkaar. Ondanks dat de omgevingen erg spectaculair zijn vormgegeven, is er niet veel variatie. Je hebt dan al gauw het gevoel dat een missie hetzelfde is als de vorige. Je moet echter wel elke verhaalmissie voltooien om het volgende hoofdstuk van het verhaal te ontgrendelen. Deze missies ontgrendel je echter niet automatisch. Het komt namelijk regelmatig voor dat je de volgende missie nog niet kunt spelen voordat je met een NPC hebt gepraat die jou dringend iets te vertellen heeft. Deze dialogen voelen erg geforceerd aan en onderbreken onnodig de natuurlijke flow van het verhaal.

Gelukkig hoeven we niet continu geforceerde dialogen te houden met NPC's. Het verhaal wordt voor het grootste gedeelte gewoon verteld door middel van cutscenes. Deze zijn levendig geanimeerd in Japanse anime-stijl en zijn voorzien van stemmen met zowel een Japanse als een Engelstalige optie. Het verhaal is niet heel diepgaand, maar de personages hebben wel genoeg persoonlijkheid om het aangenaam te maken. Met het verhaal kun je zo'n dertig uur zoet zijn en daarna kun je nog terug om missies opnieuw te spelen om materialen te verzamelen die je nodig hebt om de God Arc van je dromen te bouwen. Het is tevens ook mogelijk om online samen met anderen te spelen. Hiervoor is ook een speciale modus in het leven geroepen. In de zogenaamde Assault-missies, kun je samen met zeven andere spelers een missie spelen tegen een speciale Aragami. Voor deze missie krijg je maar een paar minuten de tijd, dus je moet met je team goed samenwerken en efficiënt te werk gaan. Hoewel de Assault-missies niet echt veel toevoegen qua gameplay, is het wel een leuke afwisseling ten opzichte van de missies die je in de singleplayer modus speelt.

Het eindoordeel van Claudia Tjia

God Eater 3 is een zeer vermakelijke game binnen het actie-RPG genre, ook voor mensen die niet bekend zijn met de serie. De gevechten bevatten veel snelle actie en je kunt zelf kiezen welke vechtstijl je wilt hanteren door middel van de vele opties die je hebt voor het personaliseren van je wapen. De game heeft een toffe visuele stijl die voornamelijk anime-fans aan zal spreken. De verschillende monsters hebben creatieve designs en de omgevingen zijn prachtig vormgegeven. Tussen de missies door kun je genieten van verschillende levendig geanimeerde cutscenes die het verhaal vertellen. De missies zelf dragen echter niet echt bij aan het vertellen van het verhaal, maar dat maakt het zeker niet minder leuk om ze te spelen. Het verhaal is niet heel diepgaand, maar dus wel goed te volgen wanneer je de vorige twee delen niet gespeeld hebt. God Eater 3 is zeker een aanrader, zelfs al moet je tussendoor geforceerd een babbeltje maken met de zoveelste NPC.

    Prima
  • Snelle actie
  • Tof vormgegeven, unieke vijanden
  • Heel veel opties om je wapen te personaliseren
  • Geanimeerde cutscenes met Japanse stemmen
  • Verhaal is niet heel diepgaand
  • Geforceerd praten met NPC's
  • Weinig variatie
Claudia Tjia Redacteur

Onze eigen Cloud heeft een hele andere missie dan Cloud uit Final Fantasy VII. Het is haar doel om je continu te voorzien van het meest verse en sappige nieuws. Is ze niet aan het tikken, dan slacht ze monsters, bevrijdt ze koninkrijken en komt ze jonkheren te hulp in epische JRPG’s.

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot God Eater 3

Series

-

Uitgever

Bandai Namco

Reviewscore

Platforms

Pc, PlayStation 4, Nintendo Switch

Releasedatum

8 februari 2019

Ontwikkelaar

Bandai Namco Studios

Gameliner Awards

-

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord