Check hier alle E3 2021-content

Ghostbusters: The Video Game Remastered

 • Ontwikkelaar Saber Interactive
 • Eerste releasedatum 4 oktober 2019
 • Platformen Pc, PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch
 • Genre Actie
 • Gameliner score

Review: Ghostbusters: The Video Game Remastered - PlayStation 4

Ghostbusters, wie kent ze niet? Is het niet door de films, dan is het wel door dat nummer dat eindeloos te horen was in de jaren '80 en ’90. Veelal zijn games gebaseerd op films nou niet altijd je-van-het, maar het kan weleens voorkomen dat er een pareltje tussen zit. Zo’n game die niet gedreven is om het verhaal één-op-één over te zetten, maar een game die zijn eigen draai aan een fantastische franchise te geven. Iets dat in 2009 is gelukt met Ghostbusters: The Videogame. Remasters zijn hot vandaag de dag en een remaster van Ghostbusters: The Videogame kon dan ook niet uitblijven. En zie daar, Ghostbusters: The Videogame Remastered.

Ghostbusters Remastered 1

Is there something strange in your neighbourhood?

In Ghostbusters: The Videogame Remastered volgen we het verhaal van de recruit, de nieuwste telg binnen de Ghostbusters-crew. Aan zijn zijde staan Venkman, Stantz, Spengler en Zeddemore. Leuk, want de vier heren zijn ingesproken door dezelfde cast als in de films. Niet vreemd, want de gehele crew is betrokken geweest bij het maken van de game. Het is dan ook een beetje een onofficieel derde deel binnen de franchise. Jij als rookie bent nog niet koud binnen of de pleuris breekt uit in New York. De nieuwe Gozer tentoonstelling in het museum ontketent een ongekende ravage in de stad en het is aan jou om samen met de crew de stad schoon te vegen.

Tijdens jouw reis door dit avontuur kom je allerhande bekende figuren tegen. De bijdehante receptioniste, Slimer en natuurlijk Gozer zijn slechts een handjevol voorbeelden hiervan. De game biedt een filmische ervaring die je dichterbij de Ghostbusters dan ooit brengt. De ongeleide Proton Stream, de iconische PKE-meter en natuurlijk vrouwenverslindster Venkman zuigen je direct in de omgeving op. Je start met het vangen van Slimer, maar al snel jaag je de Stay Puft Marshmellowman op en stort je je in eindeloze slime douches. Kortom, een fantastische ervaring voor de echte fan van de franchise.

Ghostbusters Remastered

Whatever you do, do not cross the streams

Om je om te toveren tot een echte Ghostbuster is blijkbaar niet veel nodig. Geef de beste man een Proton Pack en je kunt van start. Gaandeweg het verhaal ontgrendel je verscheidene soorten opties om de Proton Pack mee aan te kleden, zo kan je het ongedierte afremmen met de Statis Stream en is een zwart goedje weg te spuiten met de Slime Stream. Om een spook te vangen, dien je deze eerst te verzwakken. Laat je Proton Stream de vrije loop en verzwak het spook dermate dat deze te vangen is in een Capture Stream. Gooi een valletje neer en sleep het spook ernaartoe. Presto, pasta, a ghost in a box. Eenmaal gevangen dien je de val op te rapen en hatsikidee, je bent weer een spook rijker. Helaas blijft het hier wel een beetje bij, qua variatie ben je er dan ook snel doorheen. Gelukkig sluit iedere chapter in de game af met een grootse boss battle waar je wel even zoet mee bent. Helaas veranderd er weinig qua gameplay, maar het is gewoon net wat intenser dan de standaard spoken.

Het gebrek aan variatie komt de game niet ten goede. Al snel sluipt het gevoel van herhaling erin en zijn het de acteurs die je door de game heen moeten loodsen. Begrijp me niet verkeerd, het is absoluut geen slechte game, maar wat betreft variatie had ik gewoon wat meer willen zien. Ook wat betreft de graphics had ik in deze remaster wat meer willen zien. Hier en daar is het opgepoetst, vooral de Proton Streams ziet er fantastisch uit wanneer er drie door de kamer suizen, maar de animaties voelen echter achterhaald aan, iets wat je voornamelijk ziet in de omgevingen en gezichtsanimaties. Zo is de lipsync ronduit belabberd. En dan toch zijn het de acteurs die je met hun chemie en acteertalent er doorheen weten te slepen.

Ghostbusters Remastered3

Het gebruikte beeldmateriaal is gecaptured tijdens onze speelsessie op de PlayStation 4

Het eindoordeel van Rudy Wijnberg

Als je een fan van Ghostbusters bent, dan is Ghostbusters: The Videogame Remastered absoluut een game die je moet spelen. Dit onofficiële derde deel brengt een leuk verhaal met zich mee. Daarbij is de inbreng van de originele cast een absolute plus. Helaas valt de game wel ietwat te snel in herhaling. Daarbij is er eigenlijk verdomde weinig ge-remastered, iets wat je wel verwacht dankzij de titel. Het enige nieuwe komt in de vorm van een memoriam aan Harold Ramis, maar daar houdt het dan ook wel een beetje op. Toch beleef je met Ghostbuster: The Videogame Remastered een aantal mooie, memorabele momenten. En dat is uiteindelijk de essentie van de game. Al met al is dit een game die een leuke fanservice te bieden heeft, verwacht echter niets speciaals.

 • Pluspunten
 • Originele cast
 • Vermakelijk verhaal
 • Memorabele momenten
 • Minpunten
 • Valt snel in herhaling
 • Weinig remastered aan
Gameliner Score
Voldoende

Community

Score
Log in om jouw beoordeling te kunnen geven.

Over auteur Rudy Wijnberg

Rudy Wijnberg Als het gaat om passief sporten is Rudy een kei gezien hij regelmatig menig vechtersbaas tegen de vloer nokt en tanden laat rapen. Toch is hij niet vies van andere genres. Onder het motto “je moet toch alles in je leven geprobeerd hebben” experimenteert onze Amsterdammer zo nu en dan eens wat. Niet altijd even succesvol, geduld is namelijk niet echt zijn sterkste punt, net als een gracieuze winnaar zijn gedurende menig fighter…

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid .

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?