Game & Wario

 • Ontwikkelaar Nintendo
 • Eerste releasedatum 28 juni 2013
 • Platformen Nintendo Wii U
 • Genre Party
 • Gameliner score

Review: Game & Wario - Nintendo Wii U

Deze week zal Wario zijn debuut maken op de Nintendo Wii U met Game & Wario. Afgelopen week kreeg ik de game al binnen om aan de tand te voelen. Weet Wario een mooi debuut te maken op de nieuwste console van Nintendo?

Big money

De game begint met Wario die in zijn huis naar de tv aan het kijken is. Hij is wat aan het zappen, wanneer hij plots een reclame ziet van een nieuwe console. De controller van deze console bevat een touchscreen, net als de Wii U zelf. Wario besluit om games voor deze console te maken om zo veel geld te verdienen. Hij is echter niet de enige met dat idee. Jij als speler gaat natuurlijk aan de slag met deze games.

onbekend

Twaalf in een dozijn

In je eentje kan je aan de slag met twaalf verschillende minigames. Je begint echter met 'n minigame, namelijk Arrow. In deze minigame schiet je met behulp van je GamePad pijlen naar vijanden op de tv. Wanneer je de eerste stage hebt voltooid, speel je de volgende minigame vrij.

Binnen ongeveer anderhalf uur had ik alle minigames 'n keer voltooid. Nu kan je minigames opnieuw spelen omdat je nieuwe stages vrijspeelt, maar ik had daar helemaal geen behoefte in. De meeste minigames zijn namelijk heel erg saai. Zo heb je bijvoorbeeld Design, waarin het de bedoeling is om lijntjes, cirkels en andere vormen zo netjes mogelijk te tekenen en ook nog met een bepaalde lengte. Dat is nou niet echt mijn idee van een leuke game.

Van de twaalf singleplayergames zijn er eigenlijk maar een paar die ik leuk vond om nog een keer te spelen. Een daarvan is Gamer. In deze game speel je met 9-Volt, een jongen die verslaafd is aan gamen. Zelfs wanneer hij hoort te slapen, wil hij nog doorgamen op zijn handheld vanuit bed. Op je GamePad speel je microgames zoals we die uit de WarioWare-games kennen. Echter wil je niet dat je moeder je betrapt tijdens het gamen. Daarom moet je de tv goed in de gaten houden, want hierop zie je de kamer van 9-Volt. Wanneer je moeder een kijkje komt nemen, moet je snel onder de dekens kruipen, zodat het lijkt alsof je slaapt. Dit is mijn favoriete minigame en het doet me ook heel erg aan vroeger denken toen ik zelf klein was.

onbekend

Speelgoedjes verzamelen

Door het spelen van de minigames verdien je tokens. Deze tokens kan je uitgeven bij Chick-N-Win. Dit is een capsulemachine in de vorm van een kip. Voor elke token die je erin stopt, poept de kip een capsule uit met daarin een speelgoedje. In totaal zijn er 240 speelgoedjes, dus de completionist is nog wel even bezig om alles te verzamelen. De speelgoedjes zelf zijn echter niet heel interessant. Zo zijn er veel kaartjes te vinden met tips voor een minigame. Er zijn ook wat interactieve speelgoedjes te vinden. Het stelt allemaal niet heel veel voor, maar sommige zijn best grappig. Zo is er een speelgoedje waarbij je jezelf op de tv ziet en een doos op je GamePad. Wanneer je de doos openmaakt, komt er een bokshandschoen uit en zie je jezelf misvormd op de tv.

Multiplayer

Het leukste van de WarioWare-games vond ik altijd de multiplayer. De besturing was simpel, dus iedereen kon het zo oppakken. De multiplayer in Game & Wario valt helaas behoorlijk tegen. Er zijn maar vier minigames aanwezig die je met meerdere personen kunt spelen. Voor de minigames heb je alleen maar 'n GamePad nodig, dus je hoeft geen extra accessoires in huis te halen. Eigenlijk is dat juist jammer, want hierdoor speel je alle games om de beurt. Daarnaast zijn ook deze games niet echt leuk om te spelen. In Fruit moet 'n speler op de GamePad als dief vier fruitstukken jatten. De andere spelers moeten dan goed op de tv letten, om na afloop op de GamePad de dief te selecteren. In Island is het de bedoeling om zo veel mogelijk punten te scoren door Fronks op een platform te lanceren. In Disco zitten twee spelers tegenover elkaar met de GamePad en moeten ze ritmes naar elkaar sturen door op de drie balken op de GamePad te tikken. Als laatste is er nog Artwork. Dit is eigenlijk precies hetzelfde als Pictionairy. Op de GamePad moeten spelers een woord tekenen, terwijl de andere mensen het woord moeten raden. Van deze minigame is ook nog een Miiverse-variant, maar die is op dit moment nog niet beschikbaar, aangezien de game nog niet uit is.

onbekend

Het eindoordeel van Justin Meijer

Wario hoopte met zijn minigames in Game & Wario snel geld in het laatje te brengen, en zo voelen de minigames ook aan. De meeste minigames missen gewoon de fun om ze te spelen. Daardoor ben je na 'n keer spelen er eigenlijk alweer klaar mee. Daarnaast zijn er ook niet zo heel veel minigames te vinden. De minigame Gamer is verreweg de leukste die er te vinden is, maar dan kan je eigenlijk beter een oudere WarioWare-game aanschaffen. Ook voor de multiplayer hoef je deze game niet aan te schaffen, want er is gewoon niet veel leuks om te doen. Jammer"

 • Pluspunten
 • Een paar leuke minigames
 • Veel speelgoedjes
 • Minpunten
 • Weinig minigames
 • Saaie minigames
 • Multiplayer niet interessant
Gameliner Score
Aardig

Community

Score
Log in om jouw beoordeling te kunnen geven.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid .

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?