Fusion: Genesis

  • Ontwikkelaar Starfire Studios
  • Eerste releasedatum 9 november 2011
  • Platformen Xbox 360
  • Gameliner score

Review: Fusion: Genesis - Xbox 360

Vergeet de stoerdoenerij van Mass Effect. Vroeger waren spacegames een genre voor de niche. Simulatiespellen waarbij handel drijven de core gameplay was. Fusion Genesis doet erg denken aan dit vergeten genre, maar zit ik hier nou echt op te wachten?

onbekend

Drop in, drop out

Fusion Genesis gooit je vrij snel in de actie door een invasie die direct gaande is op je thuisbasis. Jij weet als enige te overleven en vlucht naar een vriendelijke buurtbasis. Zo zijn er verschillende facties met verschillende standpunten tegenover elkaar. Het idee is tof, de uitwerking wat minder. Een heleboel schepen lijken op elkaar waardoor ik niet het idee kreeg dat ik en mijn vijanden veel van elkaar verschilden.
Het toffe aan Fusion Genesis is het drop in, drop out-systeem. Terwijl je aan het spelen bent, kunnen andere spelers in je game komen om met je te spelen. Mits je Xbox Live Gold hebt, natuurlijk. De game wordt niet gepauzeerd en de medespeler komt er gewoon bij. Het werkt heerlijk. Je kunt zelfs PvP aanzetten en vechten tegen elkaar!

Boodschappenjongen

Wat ik voornamelijk in Fusion Genesis deed, was het volgende; Ik vlieg in een slakkentempo naar een bay waar ik missies kan aannemen en mijn ruimteschip kan upgraden. Ik doe een nietszeggende quest waar ik een paar nietzeggende ruimteschepen moet neerhalen en keer weer terug. En dat iedere quest die ik deed. Ik voel me een boodschappenjongen in deze game en dat is niet de bedoeling.

onbekend

Het eindoordeel van Wouter van der Putten

Fusion Genesis weet weinig terug te brengen aan het vergeten space sim-genre. De verschillende facties lijken allemaal op elkaar en de quests zijn ontzettend nietszeggend. Ik vond het drop-in systeem goed werken. Het stoorde niet tijdens het spelen en ik had een helpende hand, maar daarmee is de pret ook wel op. Jammer.

  • Pluspunten
  • Drop in-systeem
  • Minpunten
  • Saaie quests
Gameliner Score
Onvoldoende

Community

Score
Log in om jouw beoordeling te kunnen geven.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid .

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?