For Honor: Marching Fire

 • Ontwikkelaar Ubisoft Montreal
 • Eerste releasedatum 16 oktober 2018
 • Platformen Pc, PlayStation 4, Xbox One
 • Genre Actie, Fighting
 • Gameliner score

Review: For Honor: Marching Fire - PlayStation 4

Eergevoel is in huize Wijnberg af en toe ver te zoeken. Dan ben ik dat weer aan het verzamelen en eer je het weet ben ik alweer overgestapt op de volgende obsessie. Zo ging dat ook met For Honor. Ubisoft wist vorig jaar een uitstekende game neer te zetten die echt iets anders wist te doen. De player vs player combat was ingenieus en zorgde voor intense momenten. Toch kakte de game op een gegeven moment in. Het geringe aantal modi en de ietwat crappy servers wisten mijn aandacht niet vast te houden en voor ik het wist liet ik mijn Samurai-factie links liggen. Nu leg ik de Samurai het vuur aan de schenen. De game is namelijk terug met een grote uitbreiding in de vorm van For Honor: Marching Fire.

For Honor2

Tiger style

Gaandeweg het jaar heeft For Honor flink wat kleine uitbreidingen gezien. Ik haakte al vrij snel af en heb met slechts een handjevol nieuwkomers gespeeld. Daarom was het ook een aangename verrassing om te zien dat het roster van strijders flink is aangevuld gedurende mijn afwezigheid. De nieuwe uitbreiding gaat echter volledig om de Chinese Wu Lin-factie. Deze factie brengt vier unieke strijders ten tonele die het op moeten nemen de Vikings, Ridders en Samurai. Een taaie klus, maar de Chinezen staan hun mannetje.

Voor ieder type speler is er een Wu Lin-strijder bijgekomen. De Tiandi is een veelzijdige strijder en een lekker instapmodelletje. De Jiang Jun is een kolos van een kerel en vergt wat meer oefening. De Nuxia, mijn persoonlijke favoriet, is een sluipmoordenaar die tegenstanders weet te grijpen met hookswords. En dan hebben we wellicht nog de meest iconische vechter, de Shaolin. Deze strijder komt gepaard met een lange staff en vergt flink wat oefening. De strijders zijn geheel uniek en vechten ook daadwerkelijk anders dan diens voorgangers. Zo heeft de Shaolin de mogelijkheid om bepaalde aanvallen op de laden gedurende een combo om vervolgens een verrassingsaanval te doen. De Nuxia grijpt haar tegenstanders met een van de zwaarden en trekt ze vervolgens een bepaalde kant op. Het zijn de kleine dingen die de personages echt anders doen aanvoelen. Daarbij oogt ieder personage wat anders. De game heeft namelijk een update wat betreft de visuals gekregen. Alles ziet er net wat scherper uit terwijl de game er al erg goed uit zag.

Ook nog gratis content

Veel van de verschenen For Honor-content is gratis speelbaar. Zelfs de nieuwe strijders zijn voor flink wat staal aan te schaffen. Dit is ook van toepassing op de Marching Fire-content. Alle Wu Lin-strijders zijn aan te schaffen voor 15.000 staal per stuk. Leuk voor de grinders, maar voor mij is een aanschaf van de uitbreiding wat makkelijker. De nieuwe factie is echter niet het enige dat de uitbreiding te bieden heeft. Alle spelers kunnen namelijk ook van start met de langverwachte Breach-modus. In Breach zijn we eindelijk in staat om kastelen en paleizen te veroveren van de tegenstander. Deze 4 vs 4-modus schaart spelers aan de verdedigende- of de aanvallende kant. De aanvallende kant wordt achter een grote stormram geplaatst. Met deze ram dien je twee poorten te vernietigen alvorens je het op kunt nemen tegen een kapitein. Deze kapitein heeft gigantisch veel health en biedt flink wat weerstand. De verdedigende kant dient de stormram te vernietigen en de tegenstand uit te schakelen. Hiervoor dien je een x aantal andere spelers te doden. Dit is de modus die ik graag wilde zien in For Honor. Een grootschalig gevecht met daadwerkelijke objectives!

Goed, wat blijft er dan over waarvoor spelers de content moeten aanschaffen? Alles is immers gratis speelbaar (mits je wat staal hebt voor de Wu Lin). Mensen die de uitbreiding aanschaffen, krijgen toegang tot Arcade. Deze modus is exclusief beschikbaar voor de mensen die de DLC kopen, gratis gebruikers krijgen dus geen toegang. In Arcade doorloop je een aantal random aangemaakte missies. De variatie komt veelal in de vorm van buffs of debuffs. Zo start je met bijvoorbeeld minder leven, sta je in de brand of richt je tegenstander meer schade aan. Al deze missies zijn co-op speelbaar. Je vecht niet tegen spelers, maar tegen de AI. Na het voltooien verdien je XP en speciale loot wat deze modus perfect geschikt maakt voor flink wat grindwerk. Het is een leuke optie om wat lol te trappen met een maatje. Of het de aanschaf ook daadwerkelijk waard is, ligt een beetje aan wat jij graag wil doen. De missies zijn niet super bijzonder en de co-op is enkel online beschikbaar. Wil jij de singleplayer echter wat oprekken, dan heb je aan Arcade een goede toevoeging.

Het gebruikte beeldmateriaal is gecaptured tijdens onze speelsessie op de PlayStation 4

Het eindoordeel van Rudy Wijnberg

For Honor: Marching Fire is een uitstekende toevoeging. Ik moet eerlijk bekennen dat ik de game al lang links heb laten liggen, maar Marching Fire heeft mij toch weer de charme van de game doen inzien. Het is echter jammer dat de Wu Lin niet deelneemt aan de Faction War. Arcade is een leuke toevoeging, maar is voor mij de aanschaf van de uitbreiding niet waard. Breach trekt mij dan weer veel meer aan, maar die is gratis te spelen. De Wu Lin is een leuke toevoeging aan het roster, maar ook deze is gratis te krijgen mits je al je staal wil overhandigen. Marching Fire is een uitstekende toevoeging en ik zou de game dan ook zeker nog even spelen voor de Breach modus. Desalniettemin besluipt het gevoel van herhaling mij wederom. Ik adviseer je echter om de game zeker weer even te downloaden, de gratis content is namelijk erg goed. Als ik echter een cijfer moet geven voor het betaalde aspect, dan komt de game wat lager uit. Dus check die Breach modus en bepaal aan de hand daarvan of je overgaat tot de aankoop van de Marching Fire-uitbreiding, het beste van deze DLC is namelijk gratis verkrijgbaar.

 • Pluspunten
 • Breach is een gave modus
 • De Nuxia is een dodelijke verleidster
 • Arcade verlengt de singleplayer
 • Het beste is gratis speelbaar
 • Minpunten
 • Het beste is gratis speelbaar
 • Arcade voegt niet bijster veel toe
 • Uiteindelijk toch meer van hetzelfde
Gameliner Score
Prima

Community

Score
Log in om jouw beoordeling te kunnen geven.

Over auteur Rudy Wijnberg

Rudy Wijnberg Als het gaat om passief sporten is Rudy een kei gezien hij regelmatig menig vechtersbaas tegen de vloer nokt en tanden laat rapen. Toch is hij niet vies van andere genres. Onder het motto “je moet toch alles in je leven geprobeerd hebben” experimenteert onze Amsterdammer zo nu en dan eens wat. Niet altijd even succesvol, geduld is namelijk niet echt zijn sterkste punt, net als een gracieuze winnaar zijn gedurende menig fighter…

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid .

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?