Fantasy Strike

 • Ontwikkelaar Sirlin Games
 • Eerste releasedatum 25 juli 2019
 • Platformen Pc, PlayStation 4, Nintendo Switch
 • Genre Fighting
 • Gameliner score

Review: Fantasy Strike - Nintendo Switch

Fighting games zijn er genoeg. Je hebt de klassiekers zoals Mortal Kombat, Street Fighter en Tekken, maar ook fighting games met een ander sausje zoals Dragon Ball FighterZ. Deze games hebben een aantal dingen met elkaar gemeen. Zo hebben ze allemaal excentrieke karakters met vaak opvallende aanvallen en technieken, maar vaak heb je ook ingewikkelde knoppencombinaties of moet je bepaalde tactieken gebruiken om het een beetje fatsoenlijk te kunnen spelen. Fantasy Strike wil daar de middenweg in vinden. De karakters met gekke aanvallen zijn aanwezig, maar de ingewikkelde knoppencombinaties niet. De game belooft simpel genoeg te zijn zodat iedereen het kan spelen, maar ingewikkeld genoeg zodat er wel skilllevels aan te pas komen voor bijvoorbeeld toernooien. Ook worden er stabiele servers belooft. Fantasy Strike komt een heel eind, maar of het ver genoeg is ga ik je vertellen.

Fantasy Strike Opening screen

Mooie kleuren en snelle muziek

Fantasy Strike is een kleurrijke fighter, ontwikkeld door de lead designer van Super Street Fighter II Turbo HD Remix, David Sirlin. De game draait over het algemeen soepel, maar heeft soms wat moeite met opstarten op de Switch. De game heeft mooi vormgegeven karakters. De kleurrijke karakters spatten van het scherm en bewegen natuurlijk en soepel. De achtergronden zijn in dezelfde mooie stijl gemaakt en zorgen voor een goede sfeer. Het lijkt op een wereld waar over nagedacht is. De achtergronden zijn niet statisch en voegen echt wat toe.

De muziek is goed en lekker uptempo en de karakters hebben allemaal stemmen die redelijk goed bij ze passen. Sommige stemmen lijken wel een beetje op elkaar, maar oke dat zie ik door de vingers. Waar ik me wel aan dood heb geërgerd is het karakter Degrey dat honderd keer “assist” roept tijdens een gevecht of het gekreun van Grave wat maar niet ophoudt. Herhaling in de voicelines is logisch, maar ik merkte dat de herhaling hier wel heel snel plaatsvond. De karakters hebben een handje vol zinnen en dat begint na een tijdje te irriteren, maar neemt niks weg van de spelervaring.

Fantasy Strike face off

De kracht zit hem in het eenvoudige

Je kan in Fantasy Strike kiezen uit 10 karakters met elke hun eigen specialiteiten. Je hebt vier soorten karakters: Zoners, Rushdown, Grapplers en Wild Cards. Elk heeft zijn voor- en nadelen, maar een soort is niet per se sterker dan de ander. De besturing is zoals beloofd simpel en het instapniveau is ook redelijk laag. Dit maakt het voor beginnelingen ook interessant, maar om echt goed te zijn moet je er alsnog de nodige uren insteken. Je hebt eigenlijk zeven knoppen voor acties. Zo kan je lopen, springen, normale en speciale aanvallen uitvoeren, superaanvallen en gooien. Er is ook nog een speciale achtste ‘knop’, de Yomi Counter. Die voer je uit door letterlijk niks te doen als de tegenstander je wilt gooien. Het klinkt als een leuke toevoeging en over het algemeen is dat het geval. Echter is het soms niet heel goed te zien wanneer de tegenstander je wilt gooien, behalve als ze het spammen. En de minste beweging die je invoert zorgt er voor dat je de Yomi Counter niet kan uitvoeren. Het is leuk bedacht, maar het kost veel oefenen om de gooi animatie van elk karakter goed te kunnen onderscheiden. Verder lijken veel karakters qua movesets wel op karakters uit andere fighters en zijn daarmee niet heel vernieuwend.

De content is verder ook niet heel verrassend. Je kan single matches spelen, een arcade mode waarin elk karakter een kort verhaal krijgt, een survival mode en een boss rush. Dat het niet verrassend is, betekent niet dat het niet leuk is. De verschillende modi zorgen voor genoeg tijdverdrijf en laten je kennis maken met de karakters en hun movesets. Het is weliswaar vermakelijk, maar zoals ik eerder zei niet verrassend en daardoor opnieuw niet heel vernieuwend.

Fantasy Strike super attack

Het genot van stabiele servers

Ik heb het beste tot het laatst bewaard, het online gedeelte van de game. Er werden stabiele servers beloofd die horen te zorgen voor weinig input lag. Dat heeft David Sirlin met zijn team heel goed gedaan. Ik speelde weliswaar op tijdelijke servers die worden vervangen tijdens de officiële release, maar ik had een hele soepele online spelervaring. Het voelde allemaal heel soepel aan en ik merkte geen lag op. Het vinden van een tegenstander ging ook soepel en tot mijn verbazing best wel snel, gezien de game nog niet uit is. Als de servers zo stabiel blijven, dan is dat heel goed gedaan. Een hoop ontwikkelaars kunnen hier wat van leren.

Online kan je een single match spelen of ranked. In ranked kom je steeds in hogere divisies terecht wat het gelijk competitief maakt en ook wel uitdagend. In single match kan je kiezen of je tegen iemand van je eigen skilllevel wilt of een willekeurige tegenstander. Dit vind ik een goede toevoeging die de algehele ervaring gewoon fijner maakt.

Fantasy Strike archer

Het gebruikte beeldmateriaal in deze review is gecaptured tijdens onze speelsessie op de Nintendo Switch.

Het eindoordeel van Tim Holling

Fantasy Strike zit prima in elkaar. Het ziet er goed uit en afgezien van het opstarten loopt de game soepel. De controls zijn heerlijk simpel en voor iedereen te begrijpen. Toch zit er wel degelijk een learning curve in deze game, waardoor het toch uitdagend blijft. Er is genoeg content zowel online als offline om je mee te vermaken. Er zit wel een maar aan. De content is heel herkenbaar voor een fighter en dat is niet slecht, maar ook niet vernieuwend. Het is echter ook niet onderscheidend genoeg naar mijn mening. De simpele controls en de speciale Yomi Counter zijn leuk, maar zijn voor mij geen breekpunten waarom ik de game wel of niet zou halen. De servers zijn verder echt top en dat is eigenlijk mijn favoriete punt van deze game. De game doet best wel wat goed en niet echt iets slechts, maar het doet vooral een hoop gewoon prima. Het is het zeker waard om te kopen en er lol mee te hebben, maar de nieuwe standaard gaat het niet worden.

 • Pluspunten
 • Simpele controls
 • Goede servers
 • Goede variatie aan karakters
 • Minpunten
 • Niet heel onderscheidend
 • Zijn betere en leukere fighters
Gameliner Score
Prima

Community

Score
Log in om jouw beoordeling te kunnen geven.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid .

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?