Enslaved: Odyssey to the West: Pigsy's Perfect 10

 • Ontwikkelaar Ninja Theory
 • Eerste releasedatum 23 november 2010
 • Platformen Xbox 360, PlayStation 3
 • Gameliner score

Review: Enslaved: Odyssey to the West: Pigsy's Perfect 10 - PlayStation 3

Tegen het einde van het verhaal van Enslaved: Odyssey to the West, komt Pigsy in beeld. Iedereen die de game heeft gespeeld weet wel over wie ik het heb. Ontwikkelaar Ninja Theory komt nu met de downloadbare content waarin Pigsy zelf de hoofdrol krijgt. Lees in deze review of de content van Pigsy net zo vet is als hijzelf.

Monkey en Trip krijgen hulp

In het originele avontuur van Enslaved helpt Pigsy Monkey en Trip bij hun avontuur. Pigsy is een eenzame dikkerd. De beste man heeft last van zijn eenzaamheid en daarom maakt hij zijn eigen vriendinnetje met materialen die hij van het Titanenkerkhof heeft gehaald.

Tussenfilmpjes zijn erg mooi

Uit het eerste filmpje blijkt meteen het verschil ten opzichte van de originele game. Het filmpje is getekend, maar daarom niet minder mooi. Dit gaat zo de hele game door. In-game wordt overigens hetzelfde kleurenpallet gebruikt als in het origineel, dit terwijl de hele DLC zich op een robotkerkhof plaatsvindt. Het stikt er werkelijk van de robots. Dat het niet bepaald veilig is ligt uiteraard voor de hand.

Samen sta je sterk

Je staat er niet helemaal alleen voor. Je krijgt hulp van een goedaardig en vliegend robotje, genaamd Truffles. Truffles zal voor je uit gaan om je van al het kwaad op de hoogte te brengen. Pigsy is niet de slankste, en lijkt zoals z'n naam verraadt net een varken. Doordat hij niet zo snel is, kan hij wel wat hulp gebruiken. Wanneer de robots je zien, heb je als tientonner een groot probleem en zo ging ik ook aardig wat keren dood. Gelukkig heeft Pigsy de beschikking over een scherpschuttergeweer om de robots naar de schoothoop te sturen.

ooooLolaaaa, oooo Lola

Lola, zoals zijn wapen heet, is zeker niet het enige wapen dat Pigsy met zich mee draagt tijdens het avontuur. Hoe verder je in de game komt, hoe meer snufjes je hebt om de robots uit te schakelen of af te leiden, zodat je daarna kunt wegglippen zonder gezien te worden door horden robots. Pigsy's arm heeft een ingebouwde grappling hook, om zo op hoger gelegen plekken te komen.

Net als in de originele game is de gameplay vrij eenvoudig. Voorwerpen die je kunt oppakken hebben een kleur, afhankelijk van wat je oppakt, of krijgen een icoontje. Randen en richels lichten op.

Naast tal van opties en nieuwe gameplay heeft de game ook een 3D-optie. We hebben binnen de redactie nog geen 3D televisie, maar mocht je deze thuis hebben, dan beleef je het verhaal net even wat intenser.

Het eindoordeel van Alex Zweers

De duur is helaas wat aan de korte kant. Gelukkig is het grafisch net zo goed als het origineel, misschien zelfs net iets beter. Op enkele frustraties na, nadat ik weer eens gezien werd door robots en steeds bij een checkpoint opnieuw moest beginnen, is dit best een aardige toevoeging op Enslaved. Ik heb me redelijk vermaakt en kan dan ook niet wachten op een nieuw deel. Pigsy's Perfect 10 is voor 800 Microsoft punten te downloaden via Xbox Live of voor 9,99 euro via het PlayStation Network.

 • Pluspunten
 • Tussenfilmpjes zijn erg mooi
 • Leuke toevoeging op de game
 • Geluid wederom prima
 • Minpunten
 • Erg kort
 • Slomme personages frustreren mij
Gameliner Score
Goed

Community

Score
Log in om jouw beoordeling te kunnen geven.

Over auteur Alex Zweers

Alex Zweers Wat ooit begon met een liefde voor Donkey Kong Country: Diddy Kong’s Quest liep uit tot het managen van zijn eigen gamesite. Vandaag de dag waagt Alex zich echter voornamelijk aan “hier krijg ik echt een God-complex van”-games. Onze regelneef - ook wel Captain Plannert genoemd - heeft altijd wel zijn mening klaarliggen, zeker als het gaat om zijn grote passie; gaming.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid .

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?