Dragon Ball Z: Tenkaichi Tag Team

 • Ontwikkelaar Namco Bandai
 • Eerste releasedatum 22 oktober 2010
 • Platformen PlayStation Portable
 • Gameliner score

Review: Dragon Ball Z: Tenkaichi Tag Team - PlayStation Portable

Daar vlieg ik dan, samen met Picollo. Op zoek naar ballen: drakenballen. Als we alle zeven Dragon Balls te pakken hebben, kunnen we een wens doen. Helaas zijn wij niet de enigen die op zoek zijn naar die ballen. Iedereen die de ballen van ons wil hebben, meppen we daarom ook flink in elkaar.

Drakenloop

In de modus 'Dragon Walker', volg je het verhaal van Dragon Ball Z. Van het gevecht met Radditz tot aan het gevecht met Majin Buu. Een groot gedeelte van de game is ingesproken door de dezelfde mensen als de tv-serie. In Dragon Walker vlieg je over een map met characters die groter zijn dan steden, op zoek naar je volgende gevecht. Je hoeft niet gelijk naar het gevecht te gaan. Je kunt namelijk ook een soort sidequests doen. Zo kan je bijvoorbeeld een alien voor iemand in het dorp verslaan.

Het gevecht

Eenmaal aangekomen in een gevecht, zie je de grafische pracht van deze game. De characters zijn cell-shaded, waardoor ze er erg goed uitziet. Het vechtsysteem zelf is wat minder, terwijl dat toch juist het belangrijkste onderdeel van een game is. Je kunt met buttonbashen een heel eind komen. Sterker nog, je kunt de hele game uitspelen met buttonbashen! Aangezien je in Dragon Walker geen niveau kan kiezen, is dit erg simpel. Je ziet jezelf dan ook telkens dezelfde combo uitvoeren, omdat deze erg effectief is. Gelukkig kan je in de 'Free Fight' modus het niveau van je tegenstander instellen. Helaas is ook tegen sterkere tegenstanders buttonbashen het devies. De camera in de game laat ook wat te wensen over. Deze volgt je tegenstander namelijk niet lekker als je recht boven of onder iemand vliegt. Ook als je langs iemand vliegt, draait de camera niet lekker mee.

Tag Team

In Dragon Ball Z: Tenkaichi Tag team kan je 'n tegen 'n vechten, maar de grootste vernieuwing is dat je in een team van twee kan vechten. Echter werkt dit niet helemaal lekker. De AI van je teamgenoot is namelijk niet al te goed. Zo zul je vaak tegenkomen dat je teamgenoot doodgaat en je dus twee man tegelijkertijd op je af krijgt. Aangezien je gelockt bent op 'n persoon, kan je moeilijk ook tegen de andere tegenstander vechten. Tag Team is een toevoeging die voor mij op deze manier niet had gehoeven.

Het eindoordeel van Justin Meijer

Dragon Ball Z: Tenkaichi Tag Team is een redelijke game. Grafisch ziet het er erg goed uit en het verhaal is goed en erg uitgebreid. Helaas verpest de AI van de tegenstanders een groot deel van de game. Gelukkig is er dan nog de Versus modus via internet of lokaal. Hier zal buttonbashen niet gaan werken. Voor mensen die nog nooit een fighting game hebben gespeeld, is dit een simpele game om er in te komen. Echter is deze game voor de echte Dragon Ball Z fanaten veel te makkelijk en kunnen ze hem beter links laten liggen.

 • Pluspunten
 • Graphics
 • Verhaal
 • Veel characters
 • Voice acting
 • Minpunten
 • Camera
 • Buttonbashen
 • Geen niveau
 • Slechte AI
 • Tag Team
Gameliner Score
Voldoende

Community

Score
Log in om jouw beoordeling te kunnen geven.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid .

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?