Check hier alle E3 2021-content

Def Jam: Rapstar

  • Ontwikkelaar Konami
  • Eerste releasedatum 25 november 2010
  • Platformen Xbox 360, PlayStation 3
  • Gameliner score

Review: Def Jam: Rapstar - Xbox 360

Over het algemeen hou ik wel van muziekgames, bijvoorbeeld in de trant van Guitar Hero en Rock Band. Uitstapjes naar onder andere de rip-off Rock Revolution bevielen niet zo goed als de twee eerder genoemde toppers, maar ook dat kon er mee door. Wat ik echter totaal niet ben is een rapper, maar daarom was ik niet minder benieuwd naar Def Jam Rapstar. Eens kijken of ik die tak van de muziek een beetje beheers.

De basis

Als je wel eens gezongen hebt in een muziekgame (Rock Band, Guitar Hero of Lips, welke maakt niet uit), dan zul je in Def Jam Rapstar heel snel overeenkomsten hebben. Door een bolletje die over de teksten van de liedjes heen huppelt kun je zien waar je in een liedje bent en welke tekst je op welk moment moet zingen. Ook de snelheid van het liedje kun je hiermee goed bepalen, zodat je altijd precies weet hoe snel je je stembanden moet laten werken. Hoe beter je een liedje zingt (nou ja, rapt), hoe meer 'microfoons' je verzamelt. Deze microfoons kun je natuurlijk zien als bepaalde sterren die je behaald, deze zijn hier alleen verbeeld door middel van de microfoons. Heb je genoeg microfoons gescoord, dan mag je door naar de volgende set van rapnummers.

De verandering

Uiteraard heeft Def Jam Rapstar op andere gebieden een stuk meer originaliteit te bieden. Voordat je een nummer gaat zingen, kun je kiezen of je op de achtergrond de bijbehorende videoclip wilt zien, of dat je met behulp van de camera van je console jezelf in beeld wilt zien dansen. Bij deze laatste optie is het ook mogelijk om jezelf op te nemen tijdens je performance. Hierna is het mogelijk om uit je opgenomen stukje dertig seconden te knippen, om deze dan met behulp van een scala aan effecten nog extra kunt pimpen. Je creatie kun je daarna online delen met de rest van de community, zodat de hele wereld om jouw videoclip kan lachen (of natuurlijk met open mond zit te kijken vanwege de kwaliteit van je filmpje).

Battle

Het online zetten van je zelfgemaakte filmpjes is natuurlijk leuk en aardig, maar het wordt pas echt leuk als je weet dat je het met je filmpjes op kunt nemen tegen andere filmpjes. Door andere rappers uit te dagen krijg je een soort battle. De community stemt uiteindelijk op de creatie die zei het beste vinden. Op die manier komt er ook nog heel wat competitie bij kijken en is het uploaden van je filmpje al weer veel meer dan het showen van je kwaliteiten.

Het eindoordeel van Yordi Verkroost

In de basis is Def Jam Rapstar ongeveer hetzelfde als ander muziekgames, maar als je verder kijkt dan je neus lang is zul je veel originele ideeën tegenkomen. Het uploaden van je eigen gemaakte rapfilmpjes is hierbij het leukste. Door middel van allerlei effecten kun je je creatie nog wat opleuken, om daarna zelfs met andere mensen een wedstrijd te houden om te kijken wie het beste filmpje heeft. De community wordt op deze manier enorm gestimuleerd. Hou je van rappen en ben je toe aan een nieuw soort muziekgame, dan is Def Jam Rapstar een aanrader voor je. Ben je daarentegen totaal geen rapper van jezelf kan het allemaal wat tegenvallen, maar dat heeft puur en alleen met smaak te maken.

  • Pluspunten
  • Leuke inbreng community
  • Fun voor jong en oud
  • Minpunten
  • Voor niet-rappers minder interessant
Gameliner Score
Goed

Community

Score
Log in om jouw beoordeling te kunnen geven.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid .

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?