De Sims 4: Beleef het Samen

 • Ontwikkelaar Maxis
 • Eerste releasedatum 10 december 2015
 • Platformen Pc
 • Genre Simulatie
 • Gameliner score

Review: De Sims 4: Beleef het Samen - Pc

Als tiener wilde iedereen anders zijn dan anderen, maar toch hoorde iedereen bij een soort clubje. Of men dat nu wilde of niet. Bij mij was dit niet anders. Ik vond mijzelf natuurlijk mega apart, maar stiekem hoorde ik gewoon bij de alternatievelingen en daar ging ik dan ook mee om. Nu hebben we de kans om dit clubgevoel opnieuw te beleven met De Sims 4: Beleef het Samen.

onbekend

We hebben een clubje opgericht

Zoals we gewend zijn van De Sims, wordt er om de zoveel tijd een uitbreidingspakket uitgebracht. Daarmee wordt de wereld van onze Sims steeds groter en kunnen we nog meer uit onze game halen. Nouja, als je het mij vraagt is het vooral om mensen weer de game te laten oppakken, maar goed, ik ga eerst eens wat dieper op de materie in. Na de uitbreiding 'Aan het Werk' is het nu de beurt aan 'Beleef het Samen'. Het meest belangrijkste aan Beleef het Samen, is dus dat je een eigen club kan beginnen of jezelf kan aansluiten bij een al bestaand clubje. Iedere club heeft zo zijn eigen regeltjes waar men zich aan moet houden. Zo gaan de Rebels vooral voor kattenkwaad uithalen en de Idolen gaan gezellig verkleedpartijtjes houden. Als jij en de rest van de clubleden zich aan de regeltjes houden en de taken uitvoeren die bij de club horen tijdens clubmeetings, dan kan je tevens clubpunten verdienen. Met deze punten kan je bijvoorbeeld een geheime handshake kopen, clubkleding aanschaffen of plaats maken voor nog meer clubleden. Mocht je je niet aan de regeltjes houden en juist tegen de club ingaan, dan kan het zo zijn dat je eruit gegooid wordt en dat wil je natuurlijk niet. Als dat gebeurt kan je lekker een eigen club beginnen waarin je alles zelf mag bepalen. Daarbij kan je aangeven in welke leeftijdscategorie je clubleden horen, wat ze wel en niet mogen doen en welke andere club niet wordt getolereerd, genoeg keuzes dus.

onbekend

What do you say to the DJ

Maar je krijgt niet alleen clubmogelijkheden bij deze uitbreiding. Je kunt nu ook eindelijk je DJ-droom najagen en helemaal los gaan achter de draaitafel. Daarnaast kan je nu ook je moves laten zien op de dansvloer en andere Sims uitdagen voor een echte dance battle. Verder kan je nu tevens met je club bij het kampvuur chillen of er omheen dansen, de keuze is zoals altijd aan jou. Deze nieuwe opties kan je allemaal verwezenlijken in een nieuwe wereld genaamd Windenburg. Windenburg zit vol nieuwe plaatsten waarin je je clubleden los kan laten. Sommige huizen in dit pittoreske plaatsje lijken te zijn geïnspireerd op oude Duitse huisjes, wat ik wel kan waarderen. Daarbij brengt Beleef het Samen nog meer nieuwe dingen met zich mee. Zo zijn er een hoop kledingstukken bijgekomen. Zo kan je jezelf helemaal in stijl vertonen bij de clubmeetings. Maar dat is niet alles, je hebt ook keuze uit veel kapsels en natuurlijk kan je een nieuw levensdoel kiezen, namelijk de leider worden van je eigen club. Bij dit nieuwe levensdoel had ik wel het gevoel dat ik al heel snel alle mijlpalen haalde. Het voelde relatief sneller dan andere levensdoelen, maar dat kan ook zijn omdat ik er dit maal mega erg op aan het letten was. Het draait bij dit doel vooral om een beetje praten over je clubje met anderen, je charisma wat opkrikken en veel bijeenkomsten houden. Toch gaat de tijd weer retesnel als je deze uitbreiding oppakt en dat is toch weer zeer knap.

onbekend

Het eindoordeel van Melloney van der Torre

Met Beleef het Samen heeft De Sims 4 weer een degelijke uitbreiding te pakken. Alles wat je mag verwachten van een Sims-uitbreiding is aanwezig en je krijgt er zeker een hoop nieuwe spelopties bij. Het creëren van een eigen club is uitgebreider dan ik in eerste instantie had verwacht en dat is zeker een pluspunt. Daarnaast raak je weer gigantisch verslaafd aan de game en vliegt de tijd super snel voorbij. Toch vind ik veertig euro nog steeds veel te veel voor een uitbreiding van dit formaat en zou ik deze niet zomaar uit mezelf aanschaffen. Voor dit bedrag kan je namelijk volledige games kopen. Ik zou dan ook eerder mijn geld daaraan besteden. Desalniettemin heb ik weer lol gehad met Beleef het Samen, dus mocht je De Sims willen uitbreiden ga er dan gewoon voor en haal 'm gewoon lekker, gegarandeerd plezier!

 • Pluspunten
 • Nieuwe wereld
 • Clubopties
 • Tijd vliegt voorbij
 • Minpunten
 • Geen veertig euro waard
Gameliner Score
Voldoende

Community

Score
Log in om jouw beoordeling te kunnen geven.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid .

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?