Daytona USA

 • Ontwikkelaar SEGA
 • Eerste releasedatum 26 oktober 2011
 • Platformen Xbox 360
 • Gameliner score

Review: Daytona USA - Xbox 360

Daytona USA is een echte arcade-racer waar je met de originele gameplay nog steeds de circuits van vroeger onveilig maakt. De game verscheen op de Sega Saturn, en op de reusachtige kasten die je in arcadehallen kon vinden. De game is wat opgepoetst en is zojuist ook op Xbox LIVE en PlayStation Network verkrijgbaar.

Back to the 90's

De game was in de jaren 90 erg populair onder de arcade-liefhebbers door zijn simpele gameplay, zijn leuke uitspraken en herkenbare tunes. De nieuwe versie van de game is wel in HD maar je ziet gewoon dat het hier niet voor gemaakt is. Ook is de originele gameplay behouden. Persoonlijk vind ik het zelf een beetje irritant besturen, en je ligt als beginneling vaak in de vangrails. Het is wel een leuk idee dat ze de originele gameplay hebben proberen te behouden, maar om de moderne gamer ook tevreden te houden, hadden ze er eigenlijk nog wel even aan mogen sleutelen. De HD-graphics zien er overigens wel gewoon mooi uit, en daar is dan w'l weer niks om op aan te merken. Dit geeft een erg leuke sfeer en het ziet er allemaal wel leuk uit. Wat ook erg leuk is, zijn de herkenbare tunes waar de game mee is volgepropt. In de jaren 90 was alles wat met arcade te maken had eigenlijk bijna direct populair. De game zit vol met deze kleine arcade-elementen.

onbekend

Heel erg arcade

De game is echt een rasechte arcade-racer, dat houdt in dat je gewoon moet racen, maar dat je heel veel arcade-elementen tegen zult komen. Een van de elementen die je sowieso tegen komt is de teller boven in je scherm. De teller bepaalt hoelang je nog met de betreffende race bezig bent. Je kunt de moeilijkheidsgraad ook op arcade zetten, wat inhoudt dat je in een bepaalde tijd de ronde voltooid moet hebben. Als dit je niet lukt komt je auto tot stilstand en verschijnt er 'Game Over' in beeld. Je wordt dan weer naar het menu gestuurd, waar je een nieuwe race in een nieuw parcours kan beginnen.

Weinig circuits

Zodra je je een nieuwe race wilt opstarten, krijg je eerst een paar modes voor je kiezen. Als je de juiste mode geselecteerd hebt, dan ga je beginnen met het kiezen van je circuits. Aan iedere moeilijkheidsgraad zit 'n circuit verbonden. Er zijn drie moeilijkheidsgraden waar je uit kunt kiezen, dat betekent dat je ook maar drie verschillende circuits hebt waar je kunt racen. Dit vind ik erg weinig, en vooral met het feit dat er vroeger meer circuits waren in het achterhoofd. Dit is zeker een minpunt waar nog veel aan te verbeteren is.

onbekend

Het eindoordeel van Nathan Hersbach

De ontwikkelaar heeft Daytona USA goed in een nieuw jasje weten te steken, maar het is voor mij niet bedoeld om er uren mee te racen zoals we dat van vroeger gewend waren. De game kent een multiplayer die gewoon goed werkt waar verder niet veel speciaals aan is, en er is ook aandacht besteed aan het zo arcade mogelijk te maken van de game, wat goed gelukt is. De graphics zien er goed uit en er is ook leuk gebruik van de muziek gemaakt, maar de gameplay was voor mij wel echt een storende factor die het geheel niet helemaal compleet maakte. Ook is het schaarse aanbod van circuits een groot minpunt, wat de speelduur aanzienlijk verkort.

 • Pluspunten
 • Originele arcade-racer
 • HD graphics
 • Leuke muziek
 • Minpunten
 • Weinig circuits
 • Storende gameplay
Gameliner Score
Voldoende

Community

Score
Log in om jouw beoordeling te kunnen geven.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid .

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?