Check hier alle E3 2021-content

Danganronpa V3: Killing Harmony

 • Ontwikkelaar Spike Chunsoft
 • Eerste releasedatum 29 september 2017
 • Platformen PlayStation 4
 • Gameliner score

Review: Danganronpa V3: Killing Harmony - PlayStation 4

Als groot fan van Danganronpa was ik erg enthousiast voor de release van Danganronpa V3: Killing Harmony. Ik kon niet wachten tot ik weer meegesleurd zou worden in de absurde moorden en geweldige personages. En ja hoor, wat heeft deze game mij weer laten lachen door de geweldige referenties naar andere series, maar ook ben ik regelmatig met open mond van verbazing een plottwist ondergaan die ik totaal niet zag aankomen.

onbekend

[Kopje]Ultieme executies[/Kopje]
Danganronpa V3: Killing Harmony is de vierde game in de Danganronpa-serie en maakt gebruikt van dezelfde animatie en muziek als zijn voorgangers. Hierdoor voelt de game als vanouds, maar deze game uit de reeks heeft toch echt zijn eigen verhaal. In Danganronpa V3: Killing Harmony ontwaakt ons hoofdpersonage in een, in eerste instantie, verlaten school. Al snel blijkt dat zestien studenten hier terecht zijn gekomen en iedereen kan zich alleen nog herinneren dat ze naar deze plek zijn ontvoerd. Daarnaast heeft elke student ook nog een herinnering aan de ultieme talenten die zij beheersen. Zo is er een Ultimate Inventor, Ultimate Artist en Ultimate Detective, maar ook aparte talenten komen voorbij zoals Ultimate Robot, Ultimate Maid en Ultimate Supreme Leader.

Het blijkt dat de speler terecht is gekomen op de 'Ultimate Academy for Gifted Juveniles' waar iedereen wordt geforceerd om mee te doen aan een dodelijk spel. De studenten kunnen de school niet verlaten tenzij een student een moord pleegt en daar ongezien mee weg kan komen. De moordenaar is dan 'geslaagd' en de overige studenten worden geëxecuteerd. Echter als de moordenaar wordt ontdekt, wordt deze persoon zelf geëxecuteerd. Deze executies zijn net zo absurd als de moorden zelf en zijn helemaal in thema van het talent van de desbetreffende persoon. De speler probeert de moorden op te lossen door middel van het verzamelen van bewijs en verklaringen. Dit bewijs moet ertoe leiden dat je de moordenaar op tijd kunt aanwijzen. En dat terwijl je ook het mysterie rondom de school, de herinneringen en de verschillende personages probeert te achterhalen.

onbekend

[Kopje]Daily Life "“ Deadly Life[/Kopje]
De gameplay bestaat uit een wisseling van point-and-click en visual novel stijl vanuit een First Person perspectief. In de game krijgt de speler tijd, beter bekend als Daily Life, om rond te lopen in de omgeving. Tijdens Daily Life kun je bewijs vinden en praten met verscheidene personages om verklaringen te verzamelen. Ook kun je met deze personages tijd spenderen waardoor je een sterkere band met de NPC's krijgt. Dit is vooral erg interessant en leuk om te doen doordat de persoonlijkheden van de verschillende personages, naarmate de game vordert, erg gaan veranderen. Daarnaast is het bespreken van de motieven en drijfveren van medestudenten op zo'n fantastische manier geschreven waardoor deze conversaties erg verslavend blijven.

Na verloop van tijd vind er een 'Class Trial' plaats waarin jij de moordenaar moet aanwijzen samen met je medestudenten. Dit doe je door middel van onjuiste beweringen aan te wijzen en door het juiste bewijs op het juiste moment aan te leveren. Dit doe je in de vorm van mini-games. Dit zijn echter best veel mini-games en kan soms wat verwarring opleveren met het overschakelen naar steeds nieuwe gameplay tijdens de Class Trial. Waar Daily Life een erg rustig tempo heeft, haalt de Class Trial dat in met zinderende momenten en spannende conversaties. Hier blijkt dat de game uitstekende dialogen heeft. Meerdere malen word je verrast door plot twists, wat erg goed uitgewerkt is waardoor jij op het puntje van je stoel gaat zitten om vervolgens achterover te vallen van verbazing.

onbekend

Het gebruikte beeldmateriaal in deze review is gecaptured tijdens onze speelsessie op de PlayStation 4

Het eindoordeel van Laura van Dongen

Opnieuw is deze game een fantastische aanvulling aan de Danganronpa-reeks. De afwisseling tussen de rustige conversaties tijdens Daily Life en de snelle en spannende momenten van de Class Trial zijn goed uitgebalanceerd. De game heeft hierdoor een heerlijk tempo waardoor je geweldig mee wordt gesleept in het verhaal. Tijdens de Trials heb ik goed na moeten denken bij bepaalde vragen en beweringen. Toch had ik soms geen idee waar de Trial heenging en moest ik uiteindelijk veel antwoorden gokken, dit terwijl ik de moeilijkheidsgraad niet op de hoogste stand had staan. Persoonlijk houd ik wel van een uitdaging, maar kan ik begrijpen dat menig gamer best gefrustreerd hiervan kan raken. Desalniettemin is Danganronpa V3: Killing Harmony een uitstekende game met een ijzersterk verhaal, gevuld met hilarische doch spannende momenten en unieke personages. Deze combinatie maakt dit een fantastische toevoeging op de al geweldige reeks.

 • Pluspunten
 • Geweldige voice-acting en dialogen
 • Fantastische personages
 • Sterk verhaal
 • Uitdagende trials, maar..
 • Minpunten
 • ..De trials kunnen soms t' uitdagend zijn
 • Te veel mini-games
Gameliner Score
Goed

Community

Score
Log in om jouw beoordeling te kunnen geven.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid .

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?