Damnation

 • Ontwikkelaar Blue Castle Games
 • Eerste releasedatum 21 mei 2009
 • Platformen Pc, Xbox 360, PlayStation 3
 • Gameliner score

Review: Damnation - Pc

Vroeger speelde ik met treintjes en auto's en met mijn vriendjes cowboytje op straat. Dat ging er soms wild aan toe, zodat de hele buurt kon meegenieten. Nu ik een jong-volwassen man ben kan ik dat natuurlijk niet meer doen, dat cowboytje spelen op straat. Gelukkig bestaan daar nu games voor als Damnation.

Opoffering

Damnation kwam op de redactie binnen, net op het moment dat iedereen al vol gepland zat, dus heb ik mijn kostbare tijd aan deze game opgeofferd. Ik had echter 'n probleem; ik heb niet zo'n dikke pc als de meesten in onze redactie. Daarom heb ik de game maar op de pc van mijn pa gespeeld.

Nu al teleurgesteld?

Damnation is een project uit 2004, en het lijkt erop dat de game nooit is opgepoetst naar de tegenwoordige tijd. Damnation ziet eruit als Call of Duty van zo'n vier jaar geleden. Spuuglelijk dus, als je dit gaat vergelijken met games van vandaag de dag.
Damnation speelt zich af in Amerika, vroeg in de twintigste eeuw. Je neemt het op tegen een schurk die uit is op werelddominantie. Daarmee ontbeert het verhaal enige originaliteit, dus moet de game het van andere punten hebben. Zo zien de screenshots er echt geweldig uit, maar zijn ze fake, want ze komen niet overeen met de werkelijke beelden van de gameplay. Tot zover het verhaal en de graphics. Hopelijk kan de gameplay meer overtuigen.

Springen, klauteren en schieten

Damnation draait voornamelijk om het schietwerk, afgewisseld met wat hang, spring en klimwerk. Dit komt voornamelijk neer op het van platform naar platform springen en is, in tegenstelling tot wat de makers zelf beweren, niet bepaald revolutionair te noemen. Het is natuurlijk wel aanwezig, maar om nu te zeggen dat het helemaal geweldig is" Nee, dat niet.
Het schietwerk zelf is bedroevend. Voor simpele moves is de besturing veel te ingewikkeld. De snelheid en de acrobatische bewegingen werken gewoon niet. En een game als Mirror's Edge heeft al laten zien dat dit in firstperson gewoon moet kunnen.
De kunstmatige intelligentie is ook ver te zoeken, want sommige teamleden lopen je heerlijk in de weg. Vooral een of andere vage chick stond me steeds in de weg. Daarnaast vallen de vijanden met bosjes neer, terwijl je nog geen kogel hebt afgevuurd.

Co-op multiplayer!

De multiplayer wordt er niet interessanter op. Je moet opdrachten volgen die midden in je scherm verschijnen. Probleem is dat niet alle opdrachten even goed zijn uitgewerkt, waardoor je soms geen flauw idee hebt wat je aan het doen bent.

Het eindoordeel van Alex Zweers

Helaas moet ik concluderen dat Damnation gewoon de slechtste game is die ik in tijden heb gespeeld. De vijanden hebben een slechte AI en het schietwerk werkt gewoon niet. En dat zijn toch wel twee essentiële elementen die een goede shooter van deze tijd maken of breken. Codemasters doet het toch wat beter met racegames en wat mij betreft mogen ze het daar ook bij houden.

 • Pluspunten
 • Sfeer
 • Minpunten
 • Bedroevende graphics
 • Slecht verhaal
 • Gameplay werkt soms erg irritant
 • A.I.
Gameliner Score
Onvoldoende

Community

Score
Log in om jouw beoordeling te kunnen geven.

Over auteur Alex Zweers

Alex Zweers Wat ooit begon met een liefde voor Donkey Kong Country: Diddy Kong’s Quest liep uit tot het managen van zijn eigen gamesite. Vandaag de dag waagt Alex zich echter voornamelijk aan “hier krijg ik echt een God-complex van”-games. Onze regelneef - ook wel Captain Plannert genoemd - heeft altijd wel zijn mening klaarliggen, zeker als het gaat om zijn grote passie; gaming.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid .

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?