Crimson Alliance

 • Ontwikkelaar Certain Affinity
 • Eerste releasedatum 7 september 2011
 • Platformen Xbox 360
 • Gameliner score

Review: Crimson Alliance - Xbox 360

Een Arcade-game die niet als trial te downloaden is, maar ook niet volledig gratis is. Hoe zit het nou precies met Crimson Alliance? De hack 'n slash game heeft een apart betaalmodel dat zeker noemenswaardig is, maar hoe is de game zelf eigenlijk?

Zo werkt het

Iedereen schreeuwde het van de virtuele daken af: "Crimson Alliance, schiet op voordat het teruggedraaid wordt!" Een goede marketingstunt, want de game kwam onmiddellijk onder de aandacht. Eigenlijk zit het zo. Je kunt de game gratis downloaden en spelen met alle personages voor een beperkte tijd. Als je verder wilt spelen, zul je een personage moeten kopen. Dit kost 800 Microsoft Points voor een personage en 1200 Microsoft Points voor alle personages. Geen slechte deal als je het mij vraagt en het helpt mee als je kijkt naar het grote co-op aspect van de game.

onbekend

Eenzaam

Op het moment dat ik de game speelde, had ik even geen vrienden om me heen en ook geen Xbox Live. Jammer, maar ik bleef de dingen positief bekijken. Ondertussen had ik een vrouwelijk personage gekozen die dolken kon gooien en vocht met twee zwaarden. Het speelde redelijk lekker en het hakken was ook leuk. De vijanden waren alleen een beetje eentonig. Ik stoorde me vooral aan hoe dedicated Crimson Alliance is in de co-op. Er waren geheime plekken waar ik niet kon komen, omdat ik niet met het goede personage speelde. Snel wisselen in een Killer7-stijltje kon ook niet en dan mis je gewoon potentieel geld. Serieus? Moet ik serieus of co-op spelen, of de hele game met ieder personage uitspelen om alles te bemachtigen? Het is fantastisch dat je met z'n viertjes co-op kunt spelen (lokaal en online) maar laat daar de solo-spelers dan niet de dupe van zijn.

Opwarmertje

De kern van Crimson Alliance is redelijk simpel. Je hebt drie klasses, elk met hun eigen aanvallen, wapens en kleding. Je speelt door levels heen die uitgestrekt zijn over een wereldkaart en je moet in ieder level gewoon overleven. Tijdens het overleven, versla je vijanden die je weer heerlijk kunt looten. Alles van de game doet heel erg denken aan Diablo en Crimson Alliance voelt dan ook als een opwarmertje voor die game.

onbekend

Het eindoordeel van Wouter van der Putten

Crimson Alliance is leuk om te spelen met je vrienden, maar benadeelt daarmee wel de solo-spelers. Het wisselen tussen de verschillende personages tijdens het spelen is niet mogelijk, waardoor je als solo-speler gedwongen bent om de game met ieder personage uit te spelen of in co-op te doen. Ik moet wel toegeven dat de manier waarop de game wordt aangeboden heeft gezorgd voor een hoop publiciteit en dat is natuurlijk een slimme zet. Kan je echt niet wachten op Diablo 3? Dan is dit een goed zoethoudertje voor je.

 • Pluspunten
 • Lekker hakken
 • Co-op is goed
 • Lekker voorgerecht op Diablo 3
 • Minpunten
 • Teveel gericht op co op
 • Teveel dezelfde vijanden
Gameliner Score
Voldoende

Community

Score
Log in om jouw beoordeling te kunnen geven.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid .

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?