Castlevania: Lords of Shadow 2

 • Ontwikkelaar MercurySteam
 • Eerste releasedatum 27 februari 2014
 • Platformen Pc, Xbox 360, PlayStation 3
 • Gameliner score

Review: Castlevania: Lords of Shadow 2 - Pc

Dracula zit te peinzen op zijn troon. Zijn kelk is bijna leeg, maar zijn dorst blijft. De vloek die hem onsterfelijkheid gaf kwam met een immense prijs. Maar wat hoort hij? Er wordt aan de deur geklopt! Mooi, want vers bloed smaakt altijd beter ...

onbekend

Castlevania: Lords of Shadow 2

De Castlevania-gameserie is al bijna net zo oud als gamen zoals wij dat kennen. Wat vroeger een 2D sidescroller was met veel spring- en zweepactie is nu geëvolueerd tot een immense actiegame met brute combat en een veelvoud aan springpuzzels, stealthstukken en ontdekking. In dit deel, ontwikkeld door MercurySteam en uitgegeven door Konami, speel je als Dracula, het zwarte schaap uit de befaamde Belmont-clan. Dit heeft zo zijn voordelen, daar Dracula een sterk personage is met een unieke vechtstijl. Zo heb je speciale aanvallen tegen pantser, speciale aanvallen om je bloedvoorraad aan te vullen en een veelvoud aan afstandsaanvallen, van irriterende vleermuizen tot werpdolken. Anderen overnemen is ook geen probleem, zolang je het maar voorzichtig doet. Iets wat er minder in zit zijn de quicktime events. Hier heeft MercurySteam goed geluisterd naar de feedback op het voorgaande deel, waar teveel van dit soort events in zaten. Nu is het zelfs mogelijk om deze volledig uit te zetten, waardoor je een stuk meer ontspannen door de game kunt spelen.

De bossfights verdienen een speciale vermelding: Ze zijn bruut en hard, maar erg vet uitgewerkt. De bosses zijn mooi weggezet en de gevechten hebben allemaal een episch gevoel, waardoor je vol spanning je healthbar in de gaten houd. Ga je voor meer schade of wil je je leven stabieler houden? De keuze is aan jou.

onbekend

Een andere speciale vermelding is aan het adres van het geluid dat de game meebrengt: dit is erg goed gedaan. De voice-acting is van hoog niveau (Patrick Steward!) en de muziek past ontzettend goed. Dit is wat dat betreft een game waarbij je het volume op niveautje burenruzie moet zetten.

De levels zijn prachtig vormgegeven, wederom met dezelfde epische indruk die de muziek op weet te wekken. Alles is duister, grimmig en een tikje evil. Dat past dan ook goed bij het duivelse thema van de game.

Castlevania: Lords of Crashes 2

Helaas is niet alles perfect in deze game. De pc-versie die ik gespeeld heb voelde te vaak aan als een opgepoetste port. Dit blijkt sterk uit het feit dat de game een controller aanraadt. Nu ben ik een pc-gamer met een slordige 200+ euro's aan keyboard en muis, dus ik heb het hiermee gespeeld. Dit ging best, alleen bleef de game refereren naar de knoppen die je op een Xbox 360-controller ziet, waardoor ik regelmatig het controlescherm erbij moest halen om te kijken welke knop ik moest hebben. Dit is een slordigheid die erg jammer is en me regelmatig uit de game wist te duwen.

De game ziet er best mooi uit, maar ik zag constant glitches, artifacts en heb zelfs een aantal keer een gecrashte game gehad. Nu is dit raar, want op dezelfde machine draai ik Battlefield 4 op ultra zonder problemen. De glitches zijn niet game-brekend, maar de crashes zijn dat wel. Gelukkig is de game wat dat betreft een port, daar deze regelmatig een autosave doet.

onbekend

Het eindoordeel van Joost van Dyck

Lords of Shadow 2 gaf mij een gemengd gevoel. Aan de ene kant is de game best vet, met toffe gevechten en mooie omgevingen, ondersteund door een vette soundtrack. Aan de andere kant waren de technische bugs en het veelvoudige crashen een doorn in mijn zij. Het verhaal is echt de moeite waard (daarom zeg ik er niet veel over), zeker voor fans van de serie. Maar mede dankzij de crashes, slordige controls en het port-gevoel had deze pc-versie van mij niet gehoeven. Als je deze game wilt spelen, doe dit dan op een console. Dan mag je gerust 1 tot 1 ½ ster bij de score bijtellen!

 • Pluspunten
 • Uitstekende voice-acting
 • Mooie soundtrack
 • Indrukwekkende levels
 • Minder QTE's
 • Minpunten
 • Grafische glitches
 • Crasht snel
 • Voelt als opgepoetste port
 • Soms erg frustrerend
Gameliner Score
Voldoende

Community

Score
Log in om jouw beoordeling te kunnen geven.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid .

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?