Call of Duty: WWII - United Front

 • Ontwikkelaar Sledgehammer Games
 • Eerste releasedatum 26 juni 2018
 • Platformen Pc, Xbox 360, PlayStation 4
 • Genre First-Person Shooter
 • Gameliner score

Review: Call of Duty: WWII - United Front - PlayStation 4

Call of Duty WWII is alweer aan zijn derde map pack toe. United Front voegt wederom drie nieuwe multiplayer maps, een war map en een nieuwe zombies episode toe. Een geslaagde uitbreiding al zeg ik het zelf, waarbij Sledgehammer eens iets anders probeert. Niet alles is even geslaagd, maar teleurgesteld ben ik zeker niet.

onbekend

De maps

In United Front reizen we heel de wereld over. Zo arriveren we op een prachtig kapot geschoten landhuis in oost Nederland. Operation Market Garden is vrij intens waarbij vooral Domination goed tot zijn recht komt. De nauwe gangetjes en open zalen zorgen voor intense shootouts en weggetjes om je tegenstander heen. Het ene moment waan je je veilig, het volgende moment heb je een schep in je nek hangen.

onbekend

De volgende locatie is er één die we al uit vele shooters kennen, Stalingrad. Persoonlijk niet mijn favoriete map, maar wel een redelijk goede. De fabrieken zijn gedecimeerd tot grote bergen puin en wat overblijft, is een aantal goede snipernests, een smerige tunnel voor flanking en een aantal spouwmuren voor wat close combat actie. Een map met variatie, maar naar mijn mening niet bijzonder overtuigend.

onbekend

Als laatste reizen we af naar het Italiaanse Monte Casino. De berg zorgt voor flinke hoogteverschillen waardoor je altijd op je hoede moet zijn. Tevens is het mogelijk om langs de richels te flanken en zo de tegenstander te verrassen. Het is geen unieke map, maar hij doet wat hij moet doen. De bruintinten maken van de map een beetje dorre bedoening en dat is jammer. Zeker niet slecht, maar ook zeker geen uitschieter.

onbekend

Operation Supercharge

De grootste tegenvaller komt in de vorm van de nieuwe War map, Operation Supercharge. Dit keer verhuist de strijd zich naar Tunesië, wat een welkome afwisseling geeft. De opening is groots en direct het meest spectaculaire van de hele missie. De geallieerden worden vanuit vliegtuigen gedropt wat resulteert in een luchtruim gevuld met paratroopers. Een tof gezicht en een uitstekende manier om de toon te zetten. Wat na die opening volgt is eigenlijk bekend terrein. De geallieerden dienen airdrops veilig te stellen om door te gaan naar het volgende deel. Vervolgens dien je een brug met vier charges op te blazen. Als dat lukt verhuis je naar het laatste deel waarbij je vier vlaggen moet hijsen. Als dat lukt win je de pot. Zoals ik al zei, op de opening na, is er weinig verrassends te ontdekken. Jammer, want Operation Husky wist met zijn dogfights goed te verrassen.

onbekend

The Tortured Path

Veelal trekt de zombie modus mij het minste, maar vreemd genoeg is dat met United Front totaal anders. The Tortured Path gooit het over een andere boeg (letterlijk) en dat voelt zeer aangenaam. Dit keer is de toevoeging opgesplitst in drie verschillende hoofdstukken en dien je het eerste deel te halen alvorens je aan het tweede kunt beginnen. De maps zijn een stuk kleiner en de objectives zijn duidelijk. Overleef de tien waves, waarbij de laatste bestaat uit een bossfight, en bereik het extractiepunt. We starten in een klein dorpje met een windmolen, verhuizen vervolgens richting een boot en eindigen in een ijsgrot. Het is een leuke manier om meerdere omgevingen te introduceren zonder dat dat storend overkomt. Daarbij krijg je ook echt een gevoel van progressie en werk je gezamenlijk naar een bepaald doel toe.

In The Tortured Path worden we bijgestaan door de Allied Forces. Samen dien je Keizer Barbarossa’s zwaard (dat het onderwerp van The Shadowed Throne was) in goede handen te bezorgen. De strijders zijn speciaal voor deze episode voorzien van een geheel nieuw experience systeem. Terwijl je speelt level je de perks waarmee je de personages hebt uitgerust. Zo word je al spelende sterker. Ook de manier waarop wapens vrijgespeeld worden is iets anders dan voorheen. Waar je in eerdere episodes kon kiezen voor een bepaald wapen in een bepaalde klasse, krijg je nu een random wapen toegewezen in een gekozen klasse. Stel je wil je een SMG kopen, dan bepaal je niet zelf welke je krijgt. Een vloek en een zegen, enerzijds speel je eens met andere wapens, maar anderzijds krijg je af en toe bagger in handen in ruil voor je zuurverdiende Jolts.

onbekend

Het gebruikte beeldmateriaal in deze review is gecaptured tijdens onze speelsessie op de PlayStation 4.

Het eindoordeel van Rudy Wijnberg

The United Front is een aangename toevoeging die voornamelijk de Zombie modus voor mij positief weet om te gooien. Dankzij de verschillende hoofdstukken heb je daadwerkelijk een doel voor ogen en lijkt het niet alsof je tegen een eindeloze horde aan het opboksen bent. De drie nieuwe maps zijn niet heel erg bijzonder, maar bieden wel wat variatie. De grootste teleurstelling komt toch wel in de vorm van Operation Supercharge. Hoewel deze nieuwe missie spectaculair begint, loopt het af met een sisser. Jammer, want Operation Husky wist juist te verrassen. Al met al een gemixte uitbreiding, maar wel een uitbreiding waarin iets nieuws wordt gedaan.

 • Pluspunten
 • The Tortured Path is zeer aangenaam
 • Operation Market Garden krijgt een dikke duim omhoog
 • Minpunten
 • Operation Supercharge valt erg tegen
 • Maps zijn niet heel bijzonder
Gameliner Score
Voldoende

Community

Score
Log in om jouw beoordeling te kunnen geven.

Over auteur Rudy Wijnberg

Rudy Wijnberg Als het gaat om passief sporten is Rudy een kei gezien hij regelmatig menig vechtersbaas tegen de vloer nokt en tanden laat rapen. Toch is hij niet vies van andere genres. Onder het motto “je moet toch alles in je leven geprobeerd hebben” experimenteert onze Amsterdammer zo nu en dan eens wat. Niet altijd even succesvol, geduld is namelijk niet echt zijn sterkste punt, net als een gracieuze winnaar zijn gedurende menig fighter…

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid .

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?