Burnout Legends

 • Ontwikkelaar EA Black Box
 • Eerste releasedatum 9 december 2005
 • Platformen Nintendo DS
 • Gameliner score

Review: Burnout Legends - Nintendo DS

Ken je dat geval dat je denkt iets vets in huis te hebben gehaald? Ik had datzelfde gevoel bij het aanschaffen van Burnout Legends voor de DS. Ik dacht de ultieme mix in huis gehaald te hebben van de twee tofste Burnout-spellen die er op dit moment zijn, namelijk Burnout 2: Point of Impact en Burnout 3: Takedown. Of mijn verwachtingen ook waargemaakt zijn, lees je in deze review.

onbekend

Grauwe graphics en blokkerige auto's

Tijdens het opstarten werd ik al begroet door twee grauwe plaatjes (die er niet eens zo mooi uitzagen) waarna het startmenu verscheen. Wat meteen opviel was dat er ook een Nederlandse taaloptie aanwezig is, iets wat erg netjes is. Maar zodra ik begon met de campagne, begonnen de problemen. Hoewel de omgevingen nog door de beugel kunnen, zien de auto's er blokkerig en lelijk uit en dit is pas het topje van de ijsberg"

Technische t*ringzooi

Hoewel gare graphics nog wel te overzien zijn, zijn problemen in de spelmotor dat niet. Zo zit het spel barstensvol problemen met de collision detection en dat kan bij een racegame, waarbij beuken een grote rol speelt, absoluut niet. Zo heb je erg vaak dat je 'aftertouch takedown' mislukt. Dit komt doordat het spel de crashes van de tegenstanders, die je mee kan nemen tijdens je crash, oppakt als een 'normale' crash, waardoor je dus een extra boost moet missen. Niet leuk en na de vierde keer kan dit aardig op je zenuwen gaan werken.

onbekend

Blast from the past

Een groot lichtpunt aan dit hele spel is dat de setting supertof is. Het spel is in principe een handheld-versie van Burnout 3, maar dan met aantal banen uit het tweede en derde deel. De toffe Pursuit-modus uit het tweede deel, Road Rage, en Crash uit het derde deel maken hun comeback in deze versie. Helaas doen deze toevoegingen het niet goed genoeg om er een leuk en speelbaar spel van te maken.

Het eindoordeel van Rick Drijvers

Het lachen was me al snel vergaan toen ik eenmaal Burnout Legends in mijn Nintendo DS had gepropt. Het is een game met een heel erg tof idee dat compleet om zeep wordt geholpen door bijna alle andere aspecten van het spel. Grafisch is het spel niet echt prachtig, maar vooral technisch is het spel een zooitje, waardoor het spel soms compleet onspeelbaar wordt. Mocht je het spel toch willen spelen, neem dan de PSP-versie van de game, want die is tien keer beter dan dit stuk rommel.

 • Pluspunten
 • Het idee achter het spel is subliem
 • Spel is Nederlandstalig
 • Minpunten
 • Technisch om te huilen
 • Extreem slechte collision-detectie
 • Bij vlagen onspeelbaar
 • Grafisch niet moeders mooiste
Gameliner Score
Afschuwelijk

Community

Score
Log in om jouw beoordeling te kunnen geven.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid .

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?