Bird Strike

 • Ontwikkelaar Sunflowers
 • Eerste releasedatum 1 oktober 2009
 • Platformen Mobile
 • Genre Platform
 • Gameliner score

Review: Bird Strike - Mobile

Dagenlang keek ik uitzichtloos naar het homescreen van mijn iPhone. DoodleJump en FlightControl heb ik al zo vaak gespeeld, dat het niet meer zo boeiend is als eerst. Pas toen ik de hele App Store overhoop had gehaald, vond ik wat ik zocht; BirdStrike, een ontzettend verslavend spelletje!

Vlieg, Gerald, Vlieg!

Eigenlijk ben ik heel kieskeurig in mijn keuze qua iPhone-apps en dan met name als het op games aankomt. Ik houd van games die snel zijn opgestart en die je maar een paar minuten kunt spelen. Even snel je game oppakken bij een doktersafspraak, of in de trein snel even je highscore verbeteren.

Bird Strike

Bird Strike is zo'n game. In Bird Strike is het de bedoeling om het vogeltje Gerald de lucht in te schieten. Dit doe je via een katapult. Geralds vleugels zijn vermoedelijk geknipt, want zelfstandig kan hij niet vliegen. Zodra je jezelf de lucht in hebt geschoten moet je punten verzamelen in de vorm van pitjes. Om te blijven stijgen moet je raketten oppakken. Des te hoger je komt, des te hoger je score. Totdat je bij de UFO komt. De UFO schiet je neer en je gaat met een rotsnelheid naar beneden. Ook dan kan je nog punten verzamelen door alle objecten te vernietigen die op je pad komen.

Deze formule werkt echt ontzettend verslavend. Telkens proberen die gouden medaille te pakken te krijgen bij ieder level werkt erg leuk. En heb je elke goude medaille bemachtigd, dan wacht de Endless modus nog op je. In de Endless modus gaat het erom hoe hoog je kunt komen. Er is geen ufo aan het eind van het level. Door de OpenFeint integratie houd je de highscores van je vrienden bij, waardoor het echt een game wordt à¡ la FlightControl. Wie kan de hoogste score halen?

Het eindoordeel van Wouter van der Putten

BirdStrike is een geweldige game voor een lage prijs. Vooral als je van kleine games houdt met korte laadtijden, is dit je ding. De game werkt verslavend en met de OpenFeint intergratie houd je alle highscores bij met je vrienden. Als je het niet erg vindt pak ik nu weer even mijn iPhone. Ik moet nog even een felbegeerde gouden plak halen!

 • Pluspunten
 • Lekker snel opgestart
 • Twee verschillende modus
 • Zeer verslavend
 • Minpunten
 • Trial & error
Gameliner Score
Goed

Community

Score
Log in om jouw beoordeling te kunnen geven.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid .

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?