Big Rumble Boxing: Creed Champions

 • Ontwikkelaar Survios
 • Eerste releasedatum 3 september 2021
 • Platformen Pc, PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch
 • Genre Fighting, Sport
 • Gameliner score

Review: Big Rumble Boxing: Creed Champions - Saai of the tiger - PlayStation 4

Ik heb goed nieuws voor iedereen die met smart zit te wachten op een nieuwe game binnen het Rocky-universum. Big Rumble Boxing: Creed Champions snoert de bokshandschoenen van onder andere Sylvester Stalone’s Rocky en Michael B. Jordan’s Adonnis Creed aan en zet je tegenover menig bekend gezicht in de boksring. Mocht je VR-game Creed: Rise to Glory al hebben gespeeld, dan weet je al wat Big Rumble Boxing: Creed Champions te bieden heeft. Deze game is namelijk vrijwel één-op-één hetzelfde, met uitzondering van de besturing dan. Klaar om uit te zoeken of deze game een regelrechte knock-out is? Lees dan snel verder want dit is de review van Big Rumble Boxing: Creed Champions!

Big Rumble Boxing Creed Champions Review

Saai of the tiger

Al jaren wacht ik op een nieuwe game binnen EA’s Fight Night-franchise. Helaas geeft EA geen gehoor aan mijn smeekbedes en moet ik het doen met Big Rumble Boxing. Ik draai mijn hand niet om voor een lekkere fightinggame en gaf Big Rumble Boxing: Creed Champions dan ook een oprechte kans om mijn hart te veroveren. Het begin is gemaakt, want de game is één en al fanservice voor Rocky fans. Zoals de titel al doet vermoeden staat Adonnis - zoon van Apollo - Creed centraal. Logisch, want Rocky verdwijnt in de decennia durende franchise langzamerhand naar de achtergrond. Dat wil echter niet zeggen dat we Rocky in deze game niet terugzien. Het roster bestaat namelijk uit personages die we kennen uit de oude (met uitzondering van Tommy Gun uit Rocky V) en nieuwe personages. Helaas zijn de personages niet voorzien van de originele stemacteurs, maar de imitatoren doen hun uiterste best om zoveel mogelijk leven te blazen in de personages met een beperkt aantal one liners.

Goed, de sfeer zit er dus redelijk in, maar wat krijg je nou allemaal te spelen? Nou, daar kan ik vrij kort over zijn. Big Rumble Boxing: Creed Champions is namelijk alles behalve uitgebreid. Ten eerste krijgen we een arcade modus waarin we voor ieder speelbaar personage een verhaal krijgen. Deze volgen logischerwijs de loop van de films, met hier en daar een soort droomscenario. In deze verhaaltjes participeer je in een aantal gevechten en dien je af en toe onder het genot van een gelicenseerde Eye of the Tiger te trainen in een heuse training montage. Naast de Arcade-modus is er ook een trainingsmodus om combo’s te perfectioneren en de mechanics beter te begrijpen. tot slot is er een versus modus waarin je de regels kunt aanpassen en het op kunt nemen tegen een lokale tegenstander. Dat is het… Nu hoor ik je vragen “is er dan geen online modus?”. Nee, die is er dus niet…

Big Rumble Boxing Creed Champions Review1

Need for Creed

Met het ontbreken van een online modus moet de game het dus echt hebben van de singleplayer. Tot op zekere hoogte is die singleplayer redelijk vermakelijk. De verhaaltjes zijn oké (op z’n best) en het roster bevat alle vechters (met uitzondering van Tommy Gun) die je in een Rocky-game zou verwachten. Verwacht echter geen EA’s Fight Night, dat is Big Rumble Boxing: Creed Champions namelijk absoluut niet. Deze game is op-en-top een arcade vechter en bevat bijzonder weinig diepgang. Zo belonen die training montages je met punten, maar boeit het uiteindelijk geen zak aangezien je niets met deze punten doet. Sterker nog, deze punten worden na het voltooien van de minigame nergens meer vermeldt. Afijn, het gaat hoofdzakelijk om het boksen en dat doe je zat. Het vechten doe je met twee buttons voor het slaan en de linkerstick voor beweging. Sla je iemand vier keer tegen het canvas (een bokser gaat neer wanneer de levensbalk leeg is), dan win je. Slaat iemand jou vier keer tegen de vlakte, dan verlies je. Aanvallen kan je blokkeren met de rechtertrigger. Er zijn meerdere aanvallen en lang niet allemaal zijn te blocken, maar block je op het juist moment, dan doe je een soort parry. Als laatste is er nog een super meter. Loopt deze vol, dan is de linkertrigger in te drukken voor een stevigere aanval die niet te stoppen is wanneer de eerste klap raak is.

Je moet wel een hele grote Rocky-fan zijn, wil je alle verhaaltjes doorspelen. Er is echter ook een upside aan de story modus. Wanneer je het verhaal van een bokser uitspeelt, word je beloond met nieuwe outfits en een nieuwe bokser. Zo unlock je na het uitspelen van Rocky's verhaal bijvoorbeeld Apollo Creed. Voor ieder pluspunt is er in het geval van Big Rumble Boxing: Creed Champions echter ook een minpunt. Het is namelijk helemaal niet nodig om de arcade modus uit te spelen voor een nieuwe bokser. Deze zijn namelijk ook te verdienen in de versus modus. Sluit een tweede controller aan, sla de stilstaande tegenstander knock-out, herhaal dit riedeltje en je hebt binnen no time alle boksers vrijgespeeld. Dit gaat het hele nut van de arcade modus voorbij en het is dan ook onbegrijpelijk waarom dit een optie is.

Big Rumble Boxing Creed Champions Review2

Het eindoordeel van Rudy Wijnberg

Heb ik zin om Big Rumble Boxing: Creed Champions compleet af te vlammen? Nee, maar de game komt er absoluut niet zonder brandwonden vanaf. Het is echter oneerlijk als ik de game compleet de grond in stamp. De gameplay is niet geweldig, maar ook niet echt denderend. Het is gewoon aanwezig. Dat is een beetje het geval met alle onderdelen in deze game. Het is er gewoon. Het woord dat ik het meest passend vind bij Big Rumble Boxing: Creed Champions is lui, want dat is de game ten voeten uit. Het ziet er niet fantastisch uit, het klinkt ook niet fantastisch en het speelt ook niet fantastisch. Het is gewoon oké en dat is soms ook gewoon oké. De grootste tegenvaller is het ontbreken van een online modus, iets wat vandaag de dag (zeker in een fightinggame) gewoon heel erg gek is. De Rocky-/Creed-franchise heeft zoveel meer potentie dan een luie arcadestijl fightinggame. En als Big Rumble Boxing: Creed Rising iets is, dan is het wel een luie arcadestijl fightinggame.

 • Pluspunten
 • Het is allemaal oké
 • Gelicenseerde muziek
 • Heel eventjes waan je je Rocky
 • Minpunten
 • Online modus bestaat niet
 • Versus is cheat mode
 • Lui tot op het bot
 • Waarom krijg je punten in de training montage?
 • Rocky verdient beter dan dit
Gameliner Score
Onvoldoende

Community

Score
Log in om jouw beoordeling te kunnen geven.

Over auteur Rudy Wijnberg

Rudy Wijnberg Als het gaat om passief sporten is Rudy een kei gezien hij regelmatig menig vechtersbaas tegen de vloer nokt en tanden laat rapen. Toch is hij niet vies van andere genres. Onder het motto “je moet toch alles in je leven geprobeerd hebben” experimenteert onze Amsterdammer zo nu en dan eens wat. Niet altijd even succesvol, geduld is namelijk niet echt zijn sterkste punt, net als een gracieuze winnaar zijn gedurende menig fighter…

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid .

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?