Beaterator

 • Ontwikkelaar Rockstar Leeds
 • Eerste releasedatum 2 oktober 2009
 • Platformen PlayStation Portable
 • Gameliner score

Review: Beaterator - PlayStation Portable

Ondanks het feit dat Rockstar Games vooral groot is geworden door hun vele actiegames, slaat Rockstar Games met Beaterator een heel andere weg in. Beaterator heeft namelijk eigenlijk helemaal niets met games te maken, maar met muziek. Eigenlijk is Beaterator een muziekmixer flash-game. Je kunt je dus afvragen of deze game wel binnen de game-industrie thuis hoort, maar daar komen we gauw genoeg achter.

Wat nu

Beaterator mag dan bedoeld zijn om ervoor te zorgen dat iedereen professionele muziek en live optredens kan maken, toch heb ik me wel honderd keer afgevraagd: wat nu? Na uren in de 'game' te hebben gestopt snap ik namelijk nog steeds niet alles. Het is dan ook erg handig om voor het spelen even het boekje door te lezen voor instructies. Natuurlijk wordt een groot gedeelte ook in de game zelf uitgelegd, maar het blijft lastige. Nadat ik de game eindelijk voor een groot deel onder controle kreeg wist ik echter nog steeds niet wat ik er mee aan moest. Beaterator bevat namelijk geen verhaallijn en alle mogelijkheden krijg je cadeau. Er zit dan ook totaal geen uidaging in. Zo zijn er geen scores te behalen of opties vrij te spelen. Kort gezegd is Beaterator dus gewoon geen game. Natuurlijk wil dit niet meteen zeggen dat Beaterator per definitie slecht is, want verrassend genoeg doet Beaterator het als muziekstudio enorm goed.

Eindeloos mixen

Beaterator mag dan geen verhaallijn of uitdagingen hebben, toch blijf je eindeloos mixen. De game biedt namelijk genoeg verschillende mogelijkheden om muziek te maken. Grofweg gezien zijn er maar twee modi, namelijk een Live Play-mode en een Studio Session-mode.
Eigenlijk komen deze modi op het zelfde neer. Studio Session is echter een stuk ingewikkelder dan Live Play. Je zou dus kunnen zeggen dat de game twee verschillende moeilijkheidsgraden heeft. Studio Session is natuurlijk niet voor niets moeilijker dan Live Play. Studio Session kan namelijk veel meer. Zo kun je in de Studio Session-modus de tijdsduur en de verschillende geluiden van de loops bekijken en heb je de mogelijkheid om loops aan te passen. Op deze manier kunnen je jouw eigen unieke loops creëren. De gamers met een microfoonfunctie op hun PSP kunnen dan zelfs hun eigen stem aan de loops toevoegen.
Tijdens het spelen zul je echter wel genoeg bozen blikken toegeworpen krijgen. Zoveel verschillende sounds kunnen sommige mensen namelijk flink irriteren en daarbij komt dat je heel snel geneigd bent om het volume van je PlayStation Portable voluit te zetten, aangezien het geluid, in tegenstelling tot de graphics, zeker een pluspuntje verdient.

Het eindoordeel van Michelle Plantinga

Ondanks dat Beaterator goed in elkaar steekt en voldoende mogelijkheden biedt om redelijk complexe beats te creëren, blijft Beaterator toch meer een muziekstudio dan een game. De 'game' is dan ook echt niet aan te raden aan gamers die niets met muziek hebben. Mocht het je toch leuk lijken om een keer muziek te mixen, dan is Beaterator zeker een geschikt product.

 • Pluspunten
 • Goed geluid
 • Veel verschillende mogelijkheden
 • Minpunten
 • Grafisch zwak
 • Geen uitdagingen
 • Ingewikkelde 'gameplay'
Gameliner Score
Voldoende

Community

Score
Log in om jouw beoordeling te kunnen geven.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid .

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?