Bayonetta & Vanquish 10th Anniversary Bundle

 • Ontwikkelaar PlatinumGames Inc.
 • Eerste releasedatum 18 februari 2020
 • Platformen PlayStation 4, Xbox One
 • Genre Actie, Avonturen, Third-Person Shooter
 • Gameliner score

Review: Bayonetta & Vanquish 10th Anniversary Bundle - PlayStation 4

Hier op de redactie van Gameliner houden we wel van een feestje op z'n tijd, zeker als daar een goede reden voor is. Het is dan ook niet voor niets dat wij binnenkort ons vijftienjarig bestaan groots gaan vieren met een vijftiendaagse. Bij SEGA en Platinum Games staan ze er blijkbaar net zo in, want je knippert een paar keer met je ogen en tien jaar later is daar ineens een jubileumbundel van Bayonetta en Vanquish. Juistem, dat is dus al weer tien jaar geleden dat die games het levenslicht zagen. Feeling old yet? Ik wel, maar ik ben de beroerdste niet dus loods ik je graag even door deze review om te zien of deze bundel ook echt je geld waard is. Eerst even mijn bril en kunstgebit zien te vinden...

Bayonetta Vanquish3

Bayonetta

Nadat de Japanners al een aantal maanden hadden kunnen genieten van de game, waren wij Europeanen begin 2010 ook eindelijk aan de beurt om ons te vermaken met Bayonetta. En vermaakt hebben we ons, want de game werd ontzettend goed ontvangen en volledig terecht. De unieke invalshoek van Platinum Games voor deze nieuwe franchise sloeg in als een bom en ook het hoofdpersonage zelf was - zeker in het begin - onderwerp voor discussie. Niet alleen omdat de tengere heks voor sommige gamers blijkbaar een fijne verschijning was, maar ook omdat haar strakke pakje weinig tot de verbeelding overliet. Bovendien was dit gemaakt van haar (toen nog) lange haren, wat ook weer een verrassend gegeven was. Vigrid is het podium in deze bizarre game en hierin zijn genoeg monsters te vinden die Bayonetta met haar bijzondere moves een kopje kleiner maakt.

In die tien jaar is Bayonetta geen spat veranderd, alleen wat knapper geworden en wat soepeler in haar bewegingen. De game is namelijk opgepoetst naar 4K resolutie en 60fps, wat altijd fijn speelt natuurlijk. Helaas zijn daarmee de verschillen tussen deze nieuwste versie en de originele game allemaal al op tafel gelegd, want verder is er dus niets anders. Dat betekent niet dat de hack en slash-game niet de moeite waard is, want zeker als je deze game nog niet eerder hebt gespeeld dan kan ik je aanraden dat toch te gaan doen. Mocht je hem wel al hebben gespeeld dan kun je er beter nog even twee keer over nadenken of het je waard is om deze op te pikken. Als je gek bent van betere graphics of dusdanig fan bent van de sierlijke bebrilde heks dat je hele slaapkamertje volhangt met haar posters, dan kun je natuurlijk niet anders dan deze game opnieuw in huis halen.

Bayonetta Vanquish1

Vanquish

Vreemd genoeg is Vanquish destijds best wel langs mij heen gegaan. Niet dat ik het helemaal gemist heb, want ik was zeker op de hoogte van het bestaan van die game en heb ook best wat gameplay gecheckt. Toch heb ik de game toen nooit opgepakt en man, wat heb ik daar een spijt van. Vanquish is namelijk een prima game, zelfs tien jaar na dato. Nu heeft deze sci-fi shooter binnen deze bundel wel hetzelfde probleem als onze langharige vriendin, de game is namelijk alleen opgepoetst voor de huidige generatie consoles en voegt dus weinig toe als je al bekend bent met de game. Dat neemt niet weg dat ook Vanquish zeer terecht erg goed ontvangen werd toen het uitkwam zo'n jaar of tien geleden.

De cocky Sam Gideon is niet vies van een robbertje vechten en hij maakt hierbij gebruik van zijn vernuftig technologische pantser dat hem hier goed bij helpt. De game speelt zich af in de nabije toekomst, waarbij Amerika buiten de aardbol kijkt waar we ons nog meer kunnen gaan settelen, maar als de Russen zich hier ook in gaan mengen wordt het een intergalactisch steekspel tussen de twee grootmachten, waarbij de twee het tegen elkaar opnemen voor wat landjepik. Of in dit geval planeetjepik. Een sci-fi shooter zou geen sci-fi shooter zijn als er geen futuristische technologie aanwezig is, dus ook dat is goed vertegenwoordigd in de game. Maar ook hier geldt dat het vooral de moeite is voor de mensen die de game nog niet eerder hebben gespeeld.

Bayonetta Vanquish2

Bundle of Joy

Bayonetta en Vanquish zijn hele toffe games en de Bayonetta & Vanquish 10th Anniversary Bundle is dan ook een must-have voor iedereen die de games nog niet heeft gespeeld. Met beide games heb ik mij prima vermaakt, waarbij voor Bayonetta geldt dat het voor de tweede keer was. Ondanks dat de games een decennium oud zijn, bieden ze nog altijd top vermaak en heb je er veel uren aan speelplezier aan. De één doet zeker niet onder voor de andere. Dus of je nu gek bent van shooters of toch liever een hack en slasher speelt, voor beide kun je terecht bij deze heruitgave.

Het eindoordeel van Patrick Lamers

SEGA en Platinum Games hebben met de Bayonetta & Vanquish 10th Anniversary Bundle twee kneiters van games opnieuw op de markt gebracht. Beide games zijn een genot om te spelen en zeker de moeite waard. Toch kan ik mij niet onttrekken aan het idee dat het een gemakkelijke manier is om nog even te cashen met deze twee games. Ieders goed recht natuurlijk, maar dat maakt wel dat deze bundel vooral interessant is voor de mensen die de games nog nooit hebben gespeeld of dusdanig fan zijn dat ze alles van Bayonetta of Vanquish in huis willen hebben.

 • Pluspunten
 • Bayonetta!
 • Vanquish!
 • Twee topgames
 • 4K en 60fps
 • Minpunten
 • Weinig nieuws aan de horizon
Gameliner Score
Goed

Community

Score
Log in om jouw beoordeling te kunnen geven.

Over auteur Patrick Lamers

Patrick Lamers Als Hoofdredacteur zijnde is Patrick altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes. Denk jij met een dikke scoop te komen, dan is Patrick je geheid al voor. Deze turbopapa’s gameverslaving begon ooit met DKC en The Legend of Zelda, maar kent vandaag de dag geen grens! Zelfs een tweeling in de luiers weet hem niet van zijn passie weg te houden.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid .

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?