Check hier alle Gameliner Awards 2021 content

Battlefield 2

 • Ontwikkelaar Digital Illusions
 • Eerste releasedatum 24 juni 2005
 • Platformen Pc
 • Genre First-Person Shooter
 • Gameliner score

Review: Battlefield 2 - Pc

Het fps-pronkstuk van EA games, BattleField 2, is nu al een jaar uit, en aangezien er door vele mensen over de hele wereld hard word gewerkt aan nieuwe mogelijkheden en uitbreidingen heb ik besloten een review te schrijven niet alleen over de standaart BattleField 2, maar ook over de mods en expansion(/booster) packs.

Battlefield 2 is een FPS waar het niet alleen om schieten draait, maar ook om teamwork en coördinatie. Je werkt in zogenoemde squads met elk zijn eigen squad leader. Een squad leader kan orders geven, en leden kunnen bij hem respawnen, buitengewoon handig omdat BF2 uit grote maps bestaat. Boven dit alles staat een commander, deze deelt bevelen uit aan de squads in zijn team, en voert stratigische acties uit zoals het plaatsen van artilery op vijandelijke troep concentraties, het versturen van zogenoemde supply drops (een doos voor minutie, gezondheid, en reparatie), het plaatsen van UAV’s (onbemande radar vliegtuigen die de vijanden op jouw map aangeeft), en het droppen van voertuigen voor verdwaalde squads * of het net ontdekte ‘cartillery’ waarmee je het voertuig op iemand van de vijand plaatst *

Genoeg over de werking van BattleField, je wilt spelen! Nu heb je als je net begint altijd een aantal voertuigen tot je beschiking om zo snel mogelijk van vlag naar vlag te gaan.
Je hebt meestal de beschiking over een M1A2 tank, lichte aanvalstank (APC), humvee’s, en lichte aanvals voertuigen (FAV’s).

Modificaties

Forgotten Hope 2
Deze nog niet uitgebrachte mod draait om de 2e wereld oorlog, er waren voor de BF1942 versie maarliefst 150 verschillende voertuigen(!)
Ik vermeld deze omdat zo’n beetje elke BF2 gamer op deze mod zit te wachten. Geintresseerden kunnen hier terecht...

Operation Peacekeeper
Deze mod draait helemaal rond de KFOR missie in Srebrenica, het heeft prachtige maps en erg leuke wapens.
Versie 0.1D is te downloaden van hun website; http://www.opkmod.de/

Special Forces
Deze door EA gecreerde mod die verkocht word in de winkel verkocht voor 30 euro.
Deze mod draait om de special forces gedeelte; vele op infaterie gerichte missies en sommige daarvan gebeuren ‘s nachts. Het bevat een 3 nieuwe legers; De Russische spetznaz, de terroristen, en Engeland.

Europeaan Forces
EA publiceert af en toe een zogenoemde booster pack, deze is met 3 maps ook geen volwaardige modificatie, maar kost daarentegen ook 10 euro en is alleen online te downloaden.
In deze mod mengen de Europeanen in de oorlog, die tegen oa. China de strijd moet aanbinden op de grote muur.

Armored Fury
Dit is de laatste door EA uitgebrachte modificatie, het betreft weer een booster pack met 3 maps waar het om co-operatieve missies gaat met veel tanks en zware bommenwerpers.
De gevechten nemen plaats in de Verenigde Staten zelf, waar de US Marines de binnengevallen Chinese en middenoosten soldaten moeten tegenhouden.

Er zijn vele mods niet vermeld omdat de meeste nog in ontwikkel proces is of niet de moeite van het vermelden waard zijn, mocht je toch interesse hebben neem dan een bezoekje aan de website.

Het eindoordeel van Redactie

Al met al is het een erg verslavende game waar je zelf bepaalt hoeveel je er aan uit wilt geven. Ik moet er wel bij vertellen dat dit een erg zware game is die veel van je pc vereist. En voor de geïnteresseerden: er is nu ook een versie voor de Xbox en de Xbox 360.

 • Pluspunten
 • Goed uitbreidbaar
 • Teamwork vereist om te winnen
 • Minpunten
 • Zware engine
 • Grote maps
Gameliner Score
Prima

Community

Score
Log in om jouw beoordeling te kunnen geven.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid .

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?