Check hier alle E3 2021-content

Band Hero

  • Ontwikkelaar Vicarious Visions
  • Eerste releasedatum 6 november 2009
  • Platformen PlayStation 2, Xbox 360, PlayStation 3, Nintendo DS, Nintendo Wii
  • Gameliner score

Review: Band Hero - Xbox 360

De koe van Activision is de redactie weer binnen gestormd en in plaats van dat hij gemolken werd kwam er weer een nieuw Hero game uit tevoorschijn. Niet dat ik het heel erg vind, want het is en blijft een leuke gameserie met veel mogelijkheden.

Muziek keuzes

Je hebt 65 nummers die je kunt spelen, dus er zal vast een nummer voor jou tussen kunnen zitten dat je echt heel erg leuk vindt. Je kunt bijvoorbeeld ABC van de Jackson 5 spelen tot Turn off the light van Nelly Furtado. En wat ik persoonlijk leuk vind is dat de Spice Girls met het nummer Wannabe erin zitten; ik voelde me weer even een tiener toen ik het nummer aan het spelen was. Ik moet wel zeggen dat ik deze game alleen maar zingend heb gespeeld en ben daarom ook blij dat 'n van mijn favoriete nummers er ook in zit namelijk Duffy met het nummer Warwick Avenue. Zelf ben ik niet zo goed in gitaar spelen; hij ligt me gewoon niet zo lekker in de hand. En spelen met de drum was ook niet echt een optie, omdat ik, sociaal als ik ben, bang was dat mijn collega's niet goed hun werk konden doen. Ook een verrassend goede optie is dat je de nummers die je voor Guitar Hero: World Tour hebt gedownload ook kunt spelen in Band Hero.

Band gevoel

Je kunt alle instrumenten los van elkaar spelen, maar het is natuurlijk veel leuker om samen met je vrienden of collega's de game te spelen, zodat je echt een 'Band gevoel' krijgt. Je kunt voor aanvang altijd kiezen of je alleen jezelf wilt horen of dat je wilt dat de andere bandleden ook mee doen. Daarnaast kun je je eigen karakters maken zoals jij dat graag wilt, waarbij je jouw kapsel tot de stand van je ogen kunt aanpassen. En natuurlijk kun je ook je eigen kledingstijl uitkiezen. En je kunt bij deze game ook je eigen Bandnaam kiezen, wat natuurlijk heel erg tof is. Het toffe aan de Xbox 360 versie is dat je er ook voor kunt kiezen om met je eigen Avatar te spelen. Het is tevens ook 'n van de eerste games waarin je kleding en accessoires kunt verdienen voor je Avatar.

Het eindoordeel van Miranda Slieker

Je kunt je heel wat uren met Band Hero vermaken. Er is genoeg variatie wat betreft speelbare nummers. Er zijn nummers uit de jaren '60 tot en met 2009 en je kunt ook nog nummers downloaden of gedownloade nummers uit Guitar Hero: World Tour gebruiken. Een sterk punt is dat er veel goede en gevarieerde artiesten aan deze game hebben mee gewerkt. Zo kon je al lezen dat ik me weer even een tiener voelde toen ik Wannabe van de Spice Girls aan het spelen was, en dat ik Duffy gewoon een goeie zangeres vind en blij ben dat ik een nummer van haar kon spelen. Verder kun je een eigen Bandnaam bedenken, wat ervoor zorgt dat je extra het gevoel krijgt in je eigen band te spelen. Daardoor is Band Hero zeker het aanschaffen waard als je graag in een band wilt spelen en je niet genoeg geld hebt om echte instrumenten te kopen.

  • Pluspunten
  • Kies je eigen Bandnaam
  • Guitar Hero: World Tour downloads ook speelbaar
  • Minpunten
  • De disc bevat slechts 65 nummers
  • Weinig nieuws ten opzichte van Guitar Hero
Gameliner Score
Goed

Community

Score
Log in om jouw beoordeling te kunnen geven.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid .

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?